„Igol“ turnyrą Portugalijoje pradėjo pralaimėjimu prieš galingąjį „Lokomotiv“

Lietuvos paplūdimio futbolo čempionė Vilniaus „Igol“ komanda sužaidė pirmąsias rungtynes „Euro Winners Cup 2018“ turnyre, kuris nuo gegužės 28-osios dienos startavo Portugalijos Nazarės mieste.

 Lietuviai nusileido Maskvos komandai.
 Lietuviai nusileido Maskvos komandai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2018, 5:20 PM

Vilniaus komanda 6-ąją minutę išlygino rezultatą, tačiau po to Maskvos „Lokomotiv“ paplūdimio futbolininkai įjungė aukštesnę pavarą. Lietuvos čempionai pirmame E grupės mače vienai iš pajėgiausių Europos ekipų nusileido rezultatu 2:10 (1:2, 1:4, 0:4).

Pirmą įvartį „Igol“ komandai pelnė legionierius iš Latvijos Sergejus Vasiljevas, o antrame gražiu smūgiu į tolimąjį vartų kampą pasižymėjo Tomas Statkevičius. „Lokomotiv“ klube išsiskyrė tris kartus pasižymėjęs Borisas Nikonorovas, dusyk kamuolį į vilniečių vartus pasiuntė brazilas Nelito. Tai nėra vienintelis Brazilijos rinktinės atstovas, su kuriuo vilniečiams teko grumtis.

Įspūdingą įvartį smūgiu per save įmušęs Lucao bei gynėjas Catarino su Brazilijos rinktine praėjusiais metais tapo pasaulio čempionais.

Prieš dvejus metus akistata su tuo pačiu varžovu vilniečiams baigėsi gerokai slogiau – buvo pralaimėta net 1:12. 

Antrame susitikime „Igol“ komanda keletą sykių grubiai suklydo šalia savo vartų, taip pat trūko tarpusavio supratimo tarp naujojo vartininko Antono Keco bei jo naujųjų ekipos draugų. Anot Pavelo Smolkovo, sostinės ekipa stengėsi kaip įmanoma geriau pasiruošti svarbiausioms kovoms E grupėje – akistatoms su „Alanya Belediye Spor“ bei „BLC Vamos“ komandomis.

„Rungtynės su rusais buvo labiau pasiruošimas mačams su turkais ir belgais. Manau, pagal tai, kaip žaidėme, rezultatas nelabai dėsningas. Svarbiausia buvo atidirbti žaidimą gynyboje. Atėjo naujas treneris, kuris bandė paaiškinti, kaip reikia gintis prieš tokią gerą komandą. Vis dėlto treniruotis gynyboje prieš „Lokomotiv“ nėra pats geriausias variantas. Mūsų tikslas – antros ir trečios rungtynės.

Treneriai analizuos praėjusias rungtynes ir pasakys mums pastabas. Dar kažkiek trūksta tarpusavio supratimo su vartininku, nelabai suprantame, kas, ką ir kaip daro. Esmė buvo atidirbti gynybinius veiksmus. Bent jau supratome, kaip reikia gintis prieš labai pajėgią komandą.

Turkai laimėjo prieš belgus 8:1, tačiau jų persvara tikrai neatrodė tokia ryški. Manau, tarp mūsų ir turkų bus labai įtemptos rungtynės su daug kovos.

Su ankstesniu pasirodymu prieš „Lokomotiv“ net nėra ką lyginti. Tada mes neturėjome minties, kaip žaisti gynyboje. Šį kartą gynėmės sėkmingiau, deja, patys sau „atsivežėme“ kelis įvarčius. Treneris minėjo, jog varžovai ir patys nelabai žinojo, kaip prieiti prie mūsų vartų. Prasidėjo smūgiai per save, o gynėjai prieš juos nelabai ką gali padaryti“, – rungtynes apžvelgė „Igol“ komandai ne vieną sezoną atstovaujantis P. Smolkovas.

Rytoj, gegužės 29-ąją dieną, vilniečiai susitiks su tiesioginiu konkurentu dėl antrosios vietos E grupėje – „Alanya Belediye Spor“ klubu iš Turkijos. Dar po dienos įvyks susitikimas su „BLC Vamos“ ekipa. Į aštuntfinalį pateks dvi geriausios E grupės komandos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.