L. Linkevičius: „Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje – kvaila idėja“

Lietuvos Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius idėją rengti pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje pavadino „kvaila idėja“. Mūsų šalies užsienio politikos vairininkas nemano, kad koordinuotas turnyro, kuris prasidės birželio 14-ąją dieną, boikotas yra įmanomas.

Linkevičius Linas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Linkevičius Linas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2018, 1:52 PM, atnaujinta May 29, 2018, 1:53 PM

„Tai yra kvaila idėja rengti pasaulio čempionatą Rusijoje... Tai iš tikrųjų nėra gerai, nes toje valstybėje viskas yra siejama su politika. Sportas, kultūra, o atsidurti traukos, dėmesio centre visada yra naudinga propagandai“, – L.Linkevičius sakė gegužės 28-ąją dieną per išskirtinį interviu „Laisvosios Europos/Laisvės Radijui“ („Radio Free Europe/Liberty Radio“, RFE/RL).

Lietuvos politikas buvo kalbintas Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybos (URT) posėdyje Briuselyje.

Dešimt ES priklausančių valstybių dalyvaus pasaulio futbolo čempionate Rusijoje. Pasak RFE/RL, buvo bandymų, kad valstybės ES narės paskelbtų koordinuotą diplomatinį boikotą po to, kai Anglijos mieste Salisburyje kovo mėnesį cheminėmis medžiagomis buvo ketinta nunuodyti buvusį Rusijos šnipą Sergejų Skripalį ir jo dukrą.

Po to išpuolio Jungtinė Karalystė ir Islandija paskeilbė, kad jokie šių valstybių vyriausybių ministrai nedalyvaus pasaulio čempionato renginiuose Rusijoje.

Anot L.Linkevičiaus, vieningas ES narių atsakas Rusijai mažai tikėtinas.

„Nemanau, kad tai bus raštu ar kaip nors kitaip išdėstyta pozicija... Tikiuosi bent elgesys bus daugiau ar mažiau koordinuotas. Labai sunku yra pasakyti, nes ne visi pritaria tokiam požiūriui, – kalbėjo L.Linkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.