Į Lietuvą grįžtantis „Stoke“ treneris: „Lietuvos vaikai labai nori mokytis“

Marijampolės futbolo klubas „Sūduva“ ir VšĮ „Suvalkijos futbolas“ tęsia bendradarbiavimą su žinomu Anglijos klubu „Stoke City“ ir vėl rengia vasaros stovyklą vaikams. Į Lietuvą grįžtantis treneris Jackas Salvatore teigia, kad Sūduvos sostinėje vaikams sukuriamos puikios sąlygos, o jaunieji futbolininkai turi daug noro tobulėti.

 Jauniesiems talentams patarimų duoti atvyko treneriai iš Anglijos.<br> Fksuduva.lt nuotr.
 Jauniesiems talentams patarimų duoti atvyko treneriai iš Anglijos.<br> Fksuduva.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 5:14 PM, atnaujinta May 31, 2018, 5:16 PM

J. Salvatore viename seniausių pasaulio futbolo klubų (įkurtas 1863 m.) yra atsakingas už jaunųjų futbolininkų, kurie galėtų papildyti „Stoke City“ akademiją, paiešką. Jis yra Stouko klubo treniruočių ir ugdymo centrų vyriausiasis treneris.

„Viena mano darbo dalis yra kelionės po įvairias šalis ir tarptautinių stovyklų rengimas. Anksčiau savo karjeroje esu metus dirbęs Šanchajuje (Kinija), taip pat metus dirbau Leone (Meksika) su 11-18 metų futbolininkais“, – pasakojo britas.

Marijampolėje bendra „Sūduvos“ ir „Stoke City“ stovykla šiemet vyks liepos 30 – rugpjūčio 3 dienomis, o kartu su J. Salvatore iš Stouko atvyks dar 2 treneriai.

6-16 metų jaunieji futbolininkai iš visos Lietuvos kasdien treniruosis nuo 9 iki 13 val., jiems bus skirti specialūs treniruočių marškinėliai, maitinimas po treniruočių, užkandžiai ir gėrimai, o po stovyklos kiekvienas stovyklos dalyvis bus apdovanotas rėmėjų prizais.

„Pernai stovykla Marijampolėje buvo surengta labai gerai, jaunieji futbolininkai turėjo puikias sąlygas, – sakė anglas. – Vaikai, su kuriais teko dirbti, turėjo tikrai daug entuziazmo, noro mokytis, stengėsi gerai atlikti viską, ko jų prašėme.“

Anglijos futbolo specalistas neskubėjo vertinti jaunųjų lietuvių galimybių, tačiau tvirtino, kad kelias į futbolo pasaulio viršūnės yra atviras visiems.

„Skirtingose šalyse futbolininkai susiduria su skirtinga aplinka, todėl manau, kad svarbiausia yra sukurti kultūrą, aplinką, kurioje vaikams būtų suteikiamos geriausios galimybės atsiskleisti ir tapti profesionalais“, – sakė J. Salvatore.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.