Pasaulio čempionatą komentuosianti vartininkė: „Tik vėliau susimąsčiau, kur įsivėliau“

Pasaulio futbolo čempionato žiūrovų laukia staigmena – jie iš televizijos ekranų girdės du moteriškus balsus. Profesionali futbolininkė 25-erių Greta Kaselytė ir futbolo teisėja 33-ejų Justina Lavrenovaitė-Perez jau ruošiasi išbandymui komentatorių kėdėse.

  Greta Kaselytė ir Justina Lavrenovaitė-Perez ruošiasi išbandymui komentatorių kėdėse.<br> LFTA ir LFF nuotr.
  Greta Kaselytė ir Justina Lavrenovaitė-Perez ruošiasi išbandymui komentatorių kėdėse.<br> LFTA ir LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2018, 4:45 PM

Sumanymas pirmą kartą Lietuvoje vyrų varžybų komentavimą patikėti merginoms kilo oficialiai čempionato transliuotojai LRT.

Nors šalies čempionų Šiaulių „Gintros-Universiteto“ vartininkė G.Kaselytė bei teisėja ir trenere dirbanti J.Lavrenovaitė-Perez šioje srityje turi labai nedaug patirties, naujo iššūkio nebijo.

„Jaudulio beveik nejaučiu, priešingai – laukiu įdomios patirties“, – šypsojosi G.Kaselytė.

Žiūrovai čempionato metu girdės ir puikiai žinomus balsus – su merginomis rungtynes komentuos Nerijus Kesminas, Tautvydas Meškonis, Maksimas Vojevodinas, Paulius Jakelis bei Rytis Vyšniauskas.

Visos komentatorių komandos laukia įtemptas mėnuo. Rusijoje birželio 14 – liepos 15 dienomis vyksiančiame čempionate bus sužaisti net 64 mačai.

Lrytas.lt pasidomėjo, kokiomis nuotaikomis likus porai savaičių iki čempionato pradžios gyvena G.Kaselytė ir J.Lavrenovaitė-Perez.

– Nors kiek dvejojote, sulaukusios pasiūlymo komentuoti tokį svarbų renginį?

Justina: Ne, nė kiek neabejojau ir iškart sutikau. Mes, futbolininkės, iš principo esame drąsios merginos.

Greta: Iš pradžių sutikau ilgai negalvodama. Tačiau vėliau, kai atsirado visas žiniasklaidos dėmesys, susimąsčiau, kur gi čia įsivėliau (juokiasi).

– Galbūt jau esate išbandžiusios komentatorės kėdę?

Justina: Teko komentuoti keletą Lietuvoje neseniai vykusio merginų iki 17 metų Europos čempionato rungtynių. Kiek pasakojo artimieji, pavyko visai neblogai. Man futbolą savotiškai tenka komentuoti kiekvieną kartą jį žiūrint – su draugais aptariame vaizdą aikštėje, pasidalijame emocijomis.

Greta: Mano patirtis labai nedidelė, taip pat komentavau vienerias merginų čempionato rungtynes, kuriose lietuvės susitiko su Suomija. Nebuvo labai sunku, nes išmanau moterų futbolą, o šalia sėdėjo pažįstamas kolega. Tad tiesiog smagiai praleidau laiką.

– Planuojate specialiai ruoštis pasaulio čempionatui?

Justina: Iš tikrųjų, ypatingai ruoštis nelabai reikės, nes futbolą žiūriu beveik kiekvieną dieną, užmetu akį į skirtingus čempionatus. Galbūt dar reikėtų iš pietiečių komentatorių pasimokyti emocijų – tik jie vieni gali taip skambiai pranešti apie įvartį.

Greta: Su LRT jau deriname, kokias pirmąsias rungtynes teks komentuoti, tad stengsiuosi daugiau pasigilinti į jose susidursiančių komandų sudėtis, taktinę žaidimo pusę.

– Ką jums reiškia tai, kad dirbsite su tokiais patyrusiais komentatoriais kaip T.Meškonis ar N.Kesminas?

Justina: Jie man puikiai žinomi dar nuo vaikystės. Labai džiaugiuosi, kad galėsime drauge dirbti, tikiuosi gauti patarimų. Manau, kolegų patirtis suteiks daugiau drąsos.

Greta: Per televiziją daug metų girdžiu jų balsus, tad šalia tokių ekspertų tikrai nėra baisu eiti ir mėginti komentuoti pačiai.

– Esate emocingos futbolo žiūrovės?

Justina: Mums, lietuviams, su šiuo reikalu yra sudėtinga. Futbolą ir stadione, ir namuose dažniausiai žiūrime tarsi kokį operos koncertą – visiškoje tyloje, be jokių emocijų. Prisimenu, kaip kartą su bičiuliais iš pietų šalių namuose žiūrėjome „Barcelona“ ir Madrido „Real“ rungtynes – po pergalingo įvarčio buvo tiek džiaugsmo, kad iš apačios net atėjo kaimynai (juokiasi).

Greta: Aš rungtynes stebiu tikrai emocingai, ypač jei žaidžia mano mėgstama komanda. Daug kas sako, kad moterys emocijų neparodo, bet aš rungtynes retai žiūriu be jų.

– Kas šiame čempionate bus jūsų favoritai?

Justina: Tai jokia paslaptis – nuo vaikystės palaikau Portugaliją ir Vokietiją. Esu ištikima ir kas čempionatą nešokinėju prie kitų rinktinių.

Greta: Gal ir negerai tai atskleisti, tačiau man labai patinka vokiečiai ir brazilai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.