Futbolo fanų turnyre triumfavo „Vakarų frontas“

Veisiejuose buvo sužaistas tradicinis aktyviausiųjų Lietuvos futbolo klubų fanų vasaros turnyras. Šį kartą renginys gausimu nepasižymėjo. Jame dalyvavo vos penkios komandos. Tai – mažiausias fanų turnyre dalyvavusių komandų skaičius per visą netrumpą jo istoriją.

 Lietuvos futbolo fanų turnyrą laimėjo „Vakarų frontas“.<br> sportas.info nuotr.
 Lietuvos futbolo fanų turnyrą laimėjo „Vakarų frontas“.<br> sportas.info nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

sportas.info ir lrytas.lt

Jun 10, 2018, 4:23 PM

Pirmasis fanų čempionatu vadinamas turnyras buvo sužaistas 1995-aisiais. Jis vyksta du kartus per metus – žiemą ir vasarą. Šio šeštadienio turnyras – jau 43-ias. Žiemą žaidžiamas salės futbolas, o vasarą fanai rungiasi 7 prieš 7. Tiesa pastaraisiais metais dėl nedidelio vasaros turnyro populiarumo, svarstoma ar ne verta jo atsisakyti.

Siekiant labiau patraukti žmones, vasaros turnyras nuo pernai vyksta ne kurios nors komandos namų aikštėje, o ežerų apsuptame pietvakarių Dzūkijos miestelyje Veisiejuose. Ežeras tenai – keli žingsniai nuo futbolo aikštės ir karštą dieną gali atsivėsinti tada, kai nežaidžia tavo komanda.

Prie turnyro rengimo nemažai prisideda Veisiejų seniūnas Zenonas Sabaliauskas. Jis pats yra didelis futbolo gerbėjas, ne tik besirūpinantis nuo 1972 metų nepertraukiamai kurio nors lygio šalies pirmenybėse dalyvaujančia vietos „Dainavos“ komanda, bet ir visada besistengiantis stadionuose palaikyti Lietuvos futbolo rinktinę. Net ir išvykų rungtynėse.

Penkios komandos sužaidė vieno rato rungtynes, per kurias išsiaiškino, kas verti rungtis didžiajame finale ir dėl trečiosios vietos.

Dvikovoje dėl trečiosios vietos Alytaus „Dainavos“ aistruoliai „Dzūkų tankai“ 4:0 įveikė „Sūduvos sakalus“ iš Marijampolės.

Dėl pagrindinio turnyro prizo susirungė dvi pastarųjų metų fanų čempionatų favoritės Klaipėdos „Atlanto“ gerbėjų „Vakarų fronto“ ir Vilniaus „Žalgirio“ aistruolių „Pietų IV“ komandos. Du prieš tai vykusius čempionatus nusileidę klaipėdiečiai šįsyk pasiekė prieš vilniečius ravanšą, nugalėjo juos 4:1.

„Atlanto“ fanai pirmenybes laimėjo 5-ąjį kartą. Daugiausia titulų iškovoję yra jų finalo varžovai vilniečiai. Jie yra triumfavę 17 kartų.

Po turnyro buvo prizais apdovanotos geriausios komandos ir geriausi žaidėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.