„Trakai“ naują trenerį vėl rado Rusijoje?

Pernai į savo gretas priviliojusio Rusijos futbolo žvaigždę Dinijarą Bilialetdinovą, „Trakų“ klubo kvietimu Lietuvoje vieši legendinis Rusijos futbolininkas, dabar treneris 49-erių Andrejus Kančelskis. Neseniai „Trakai“ atleido iš vyriausiojo trenerio pareigų rusą Olegą Vasilenką.

 Andrejus Kančelskis gali tapti „Trakų“ treneriu.<br> Twiiter nuotr.
 Andrejus Kančelskis gali tapti „Trakų“ treneriu.<br> Twiiter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 10:45 AM

„Aš negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti. Bet mes dabar su juo bendraujame dėl kitų projektų“, – atsakė „Trakų“ klubo prezidentas Janas Nevoina į klausimą ar A.Kančelskis gali tapti „Trakų“ vyriausiuoju treneriu.

Šiuo metų oficialiai komandą treniruoja sporto direktorius Virmantas Lemežis, tačiau kalbama, kad su „Trakų“ futbolininkais dirba kitas Rusijos specialistas Dmitrijus Čeryševas.

A.Kančelskis gimė Ukrainoje. Jo tėvas – lietuvis, mama – ukrainietė. tačiau sugriuvos Sovietų imperijai futbolininkas pasirinko Rusijos rinktinę.

Viso SSRS rinktinėje A.Kančelskis yra žaidęs 17 rungtynių, Nepriklausomų Valstybių Sandraugos rinktinėje – 6, o Rusijos rinktinėje – 36 mačus.

A.Kančelskis yra žaidęs Kropivnickio „Zirka“ (Ukraina“), Kijevo „Dinamo“ (Ukraina), Donecko Šachtar (Ukraina), „Manchester United“ (Anglija), Liverpulio „Everton“ (Anglija), „Fiorentina“ (Italija), Glazgo „Rangers“ (Škotija), „Manchester City“ (Anglija), „Southampton“ (Anglija), Rijado „Al Hilal“ (Saudo Arabija), Ramenskojės „Saturn“ (Rusija) ir Samaros „Krylja Sovetov“ (Rusija) komandose.

Treniruoti profesionalius futbolininkus A.Kančelskis pradėjo 2009 metais. Jis dirbo Maskvos „Torpedo“, „Ufa“, Žemutinio Naugardo „Volga“ (Rusija), „Jūrmala“ (Latvija) ir Maskvos „Soliaris“ komandose

Būdamas futbolininku A.Kančelskis po du kartus tapo Anglijos ir Škotijos čempionu, laimėjo tris Škotijos ir vieną Anglijos taures, Anglijos lygos taurę, dvi Anglijos supertaures ir Europos supertaurę.

49-erių metų Dmitrijus Čeryševas taip pat yra žaidęs Nepriklausomų valstybių sandraugos ir Rusijos rinktinėse (viso 13 rungtynių). Per savo futbolininko karjerą jis rungtyniavo Rusijos ir ispanijos klubuose.

D.Čeryševas yra buvęs žemesnių Rusijos ir Ispanijos lygos klubų treneriu, treniravęs Kazachstano Pavlodaro „Irtyš“, taip pat metus dirbo Ispanijos „Sevilla“ trenerių štabe.

D.Čeryševo sūnus Denisas – dabartinė Rusijos rinktinės žvaigždė, savo karjerą susiejusi su Ispanija. Denisas Čeryševas yra žaidęs Madrido „Real“, „Sevilla“, „Valencia“ komandose. Šiuo metu jis yra pasirašęs ilgalaikę sutartį su „Villarreal“.

27-erių metų futbolininkas jau kelis metus atstovauja Rusijos rinktinei ir yra įtrauktas į jos paraišką ketvirtadienį prasidėsiančiam pasaulio čempionatui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.