Rusijos taksistai sėkmingai žlugdo šalies įvaizdį pasaulio futbolo aistruolių akyse

Istorijas apie taksistus, kurie apgaudinėja užsieniečius, galima išgirsti per kiekvieną stambų sporto renginį. Dažnai taksi vairuotojai gadina ne tik savo profesijos, bet ir visos šalies įvaizdį. Keli incidentai jau užfiksuoti Rusijos miestuose, kur vyksta pasaulio futbolo čempionato kovos.

 Maskvoje taksi automobilis parbloškė kelis praeivius.<br> Youtube nuotr.
 Maskvoje taksi automobilis parbloškė kelis praeivius.<br> Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2018, 8:28 AM, atnaujinta Jun 17, 2018, 9:34 AM

Šeštadienį Maskvoje Iljinkos gatvėje taksi automobilis rėžėsi į pėsčiuosius, kurie ėjo šaligatviu. Avarijos metu nukentėjo 7 žmonės. Jie su įvairiais sužeidimais pateko į miesto ligonines. Tarp nukentėjusiųjų buvo ir du futbolo aistruoliai iš Meksikos.

Taksi vairavo 23-ejų metų Kirgizijos pilietis. Po avarijos jis pabėgo iš įvykio vietos, bet praeivių buvo pagautas ir vos išvengė linčo teismo. Vyksta tyrimas, ar vairuotojas žmones parbloškė tyčia. Jis pats per tardymą prisipažino, kad užmigo prie vairo, nes prieš tai buvo 20 valandų nemiegojęs, o vietoje stabdžio paspaudė akseleratorių.

„Mano duomenis visus tikrino. Viskas gerai buvo – Rusijos federacijoje taisyklių niekada nepažeidžiau. Dokumentai mano tvarkingi. Darbe mane visi gerbė. Maskvoje vairuoju mėnesį. Už vairo buvau 20 valandų. Prieš tai miegojau 2-3 valandas“, – policijai pasakojo žmones sužalojęs taksistas.

– Kodėl užvažiavote ant šaligatvio?

– Pats nežinau. Norėjau paspausti stabdį, praleisti žmogų. „Išsikirtau“ sekundei, paspaudžiau akseleratorių. Nežinau, kodėl. Pamačiau žmones ir ėmiau bėgti.

– Kodėl bėgote?

– Išsigandau. Galvojau, kad mane užmuš. Ten tiek žmonių buvo.

– Gailitės?

– Labai. Iki kliento buvo likę 100 metrų. Po to ketinau važiuoti namo ir pamiegoti.

– Kiek laiko turite vairuotojo pažymėjimą?

– Nuo 2013 metų. Mano stažas – penkeri metai, bet tiek nevažinėjau. Gal – dvejus metus.

– Kiek laiko Maskvoje važinėjate?

– Mėnesį.

– Alkoholį vartojote?

– Ne. Visiškai. Kai aš buvau mažas, tėvas labai daug gėrė. Aš visą gyvenimą negeriu ir nerūkau. Sportuoju.

– Tai, kas įvyko jums buvo netikėta?

– Labai netikėta. Rytoj generalinis direktorius atvažiuos, draugai. Jie jums pasakys, kad taip pat nustebo. Niekas iš manęs to nesitijkėjo.

– Taksistu dirbate oficialiai?

– Na, kaip oficialiai... Mes atiduodame dokumentus, mus priima į darbą. Po to kiekvieną dieną po 1850 rublių nurašo. 

Dar viena nemaloni istorija su futbolo gerbėjais iš Meksikos užfiksuota Sankt Peterburge. Taksi vairuotojas vieną meksikietę vežė nuo Rūmų aikštės (Dvorcovaja Ploščiad) iki Nevskio prospekto ir už tai paprašė 7 000 rublių (95,3 euro). Kadangi viešnia atsisakė tiek mokėti, taksi vairuotojas užblokavo jos duris. Moteris buvo priversta mokėti 6 000 rublių (81,7 euro) ir kreipėsi į policiją. Buvo nustatyta taksisto asmenybė. Jis yra iš Sankt Peterburgo pirmiesčio Gatčino. Asmuo yra ieškomas.

Per čempionato atidarymo rungtynes tarp Rusijos ir Saudo Arabijos rinktinių (5:0) Maskvoje, arabas už maždaug 20 km kelionę taksi nuo „Lužnikų“ stadiono iki savojo viešbučio Taikos prospekte (Prospekt Mira) sumokėjo beveik 30 000 rublių (408,8 euro). Svečias iš Saudo Arabijos buvo sutaręs su taksistu važiuoti už 3 000 rublių (40,8 euro), bet vairuotojas nuo futbolo aistruolio kredito kortelės nuskaičiavo 30 000 rublių. Pastebėjęs apgaulę, arabas kreipėsi į policiją. Taksistas buvo sulaikytas. Vyskta įvykio tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.