Švedijos rinktinės saugui pasaulio čempionatas – grįžimas į karo zoną

Prieš ketverius metus Simferopolio „Tavrija“ rungtyniavęs Švedijos futbolininkas Gustavas Svenssonas pabėgo iš šalies, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį. Šiemet saugas su Švedijos rinktine grįžo netoli buvusių namų – švedų treniruočių bazė yra Gelendžiko mieste, kurį nuo Krymo skiria mažiau nei 200 kilometrų.

Gustavas Svenssonas turėjo bėgti i<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gustavas Svenssonas turėjo bėgti i<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2018, 2:32 PM, atnaujinta Jun 17, 2018, 2:47 PM

„Aš esu labai arti vietos, kur būdavau anksčiau. Kai kurie prisiminimai grįžta, bet ne visi jie yra blogi, daugiausiai prisimenu pozityvius dalykus“, – sakė pirmosioms Švedijos rungtynėms pasaulio futbolo čempionate prieš Pietų Korėją besiruošiantis G.Svenssonas.

Buvęs „IFK Goteborg“ (Švedija) ir „Bursaspor“ (Turkija) futbolininkas sutartį su Simferopolio „Tavrija“ pasirašė 2012 metais ir sužaidė 21 rungtynes.

Tačiau  2014 metų vasarį Rusijos remiamos pareigos pasirodė Krymo sostinėje Simferopolyje, užėmė oro uostą ir kitas strategines miesto vietas.

Tų metų balandį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė kariniams daliniams įžengti į pusiasalį. Tai privertė G.Svenssoną ir kitus „Tavrija“ užsieniečius bėgti iš Krymo į žemyninę Ukrainos dalį.

„Kariuomenė įžengia ir pasiima tai, ką jie laiko esant jų. Yra kitų būdų spręsti reikalus. Tai buvo labai blogas elgesys“, – sakė G.Svenssonas.

Žaidėjas tikėjosi grįžti į Ukrainą, bet galiausiai nusprendė, kad protingiausias sprendimas yra grįžti į savo buvusį klubą Gioteborge.

Po grįžimo į Švediją, šiuo metu JAV „Major League Soccer“ (MLS) lygos „Seattle Sounders“ ekipoje rungtyniaujantis saugas teigia praradęs ryšius su buvusiais „Tavrija“ komandos draugais.

„Dauguma jų grįžo namo, į Argentiną ir Braziliją. Situacija tapo gana chaotiška“, – sakė jis.

Šiuo metu „Tavrija“ yra persikėlusi į žemyninę Ukrainos dalį už faktinės sienos, tuo tarpu po aneksijos įkurtas klubas „TSK Simferopol“ veikia Simferopolio mieste ir rungtyniauja naujoje aneksuoto Krymo lygoje.

G.Svenssonas pripažįsta, kad nežinojo, jog klubas po 2014 metų įvykių pasidalino į dvi dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.