Čempionato atgarsiai: Lenkiją ir Kolumbiją sužeidė netikėti pirmieji pralaimėjimai

Lenkijos ir Kolumbijos futbolininkai per pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes laikė save favoritais. Tačiau favoritus ištiko toks pat likimas – jie antradienį H grupės turnyrą pradėjo pralaimėjimais vienodu rezultatu 1:2. Lenkijos rinktinė nepateikė svarių argumentų senegaliečiams, o Kolumbijos komanda turėjo nusilenkti japonams.

Lenkijos ir Kolumbijos žiniasklaida kritikuoja savo šalies rinktines.<br> lrytas.lt koliažas.
Lenkijos ir Kolumbijos žiniasklaida kritikuoja savo šalies rinktines.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2018, 1:10 PM, atnaujinta Jun 20, 2018, 1:11 PM

Lenkija. „Kaip blogas sapnas“

Po šiurkščių gynėjų klaidų praleisti įvarčiai sukėlė vos ne vienodas emocijas didžiajai daliai Lenkijos žiniasklaidos. Pasibaigus rungtynėms aiškiai populiariausias žodis antraštėse buvo „košmaras“ ir jo sinonimai.

„Košmariškas sugrįžimas į pasaulio čempionatą“, – antraštėje rašė vienas iš dviejų didžiausių Lenkijos sporto dienraščių „Przegląd Sportowy“. „Viskas! Tai kaip blogas sapnas“, – antrino kitas sporto dienraštis „Sport“. „Košmariškas lenkų pralaimėjimas po baisių gynėjų klaidų ir kurioziško įvarčio antrajame kėlinyje“, – dvikovos išvadas antraštėje pateikė svarbiausias šalies dienraštis „Gazeta Wyborcza“.

„Lenkai nesusitvarkė su nervais, o Arkadiuszas Milikas buvo neproduktyvus“, – du didžiausius rinktinės trūkumus pabrėžė „Przegląd Sportowy“.

Šio sporto dienraščio pateikta komandos žaidimo analizė buvo negailestinga.

„Su Afrikos komanda žaidė beviltiškai, nuvylė visi, išskyrus Michalą Pazdaną. Nesusitvarkė su nervais, darė paprastas klaidas, prarasdavo kamuolį aikštės viduryje, atlikdavo netikslius perdavimus. Tą galima pasakyti apie beveik visus žaidėjus, net labiausiai patyrusius su Lukaszu Piszczeku ir Grzegorzu Krychowiaku priešakyje.“

„Przegląd Sportowy“ manymu, vienintelė šviesi dėmė buvo M.Pazdanas. 

„Geriausias rungtynių žaidėjas buvo „Legia“ gynėjas, kuris nepralaimėjo dvikovų nė vienam aukštesniam, stipresniam ir greitesniam varžovui. Žaidė kaip per Europos čempionatą ir kone vienintelis nepadarė nė vienos didelės klaidos. Bet tai – menka paguoda.

Pozityvų šiose rungtynėse atsirado per vėlai ir jie tapo tik mažu medaus šaukštu milžiniškoje deguto statinėje. Papildomas pliusas? Antrajame kėlinyje, neskaitant neįsivaizduojamai praleisto įvarčio, rinktinė žaidė geriau.“

„Didelis nusivylimas. Taip galima trumpai apibūdinti tai, kas antradienį atsitiko Maskvos „Spartak“ stadione, – rašė „Gazeta Wyborcza“. – Lenkija pralaimėjo Senegalui 1:2 ir sužaidė vienas prasčiausių rungtynių vadovaujant Adamui Nawalkai.

Nuvylė aikštės vidurys, nuvylė kraštiniai, vietos ir progų neturėjo Robertas Lewandowskis. Bet labiausiai nuvylė gynyba, kurios klaidos baigėsi dviem prarastais įvarčiais. Įvarčiais, dėl kurių lenkai pasaulio čempionatą vėl pradėjo nusivylimu.

Kalbant apie nusivylimus, sunku nepaminėti sistemos su trimis vidurio gynėjais. Ši sistema turėjo būti mūsų alternatyva, bet per rungtynes su Senegalu nepateisino lūkesčių. Išsidėstymas 1-3-5-2 nepagerino Lenkijos padėties. Vis tiek mums trūko greičio, minties, tikslumo. Deja, permaina nepagerino ir mūsų komandos gynybos.“

„Turime teisę abejoti“, – rungtynių komentarą pavadino dienraštis „Rzeczpospolita“.

„To bijojome labiausiai. Pralaimėjimas Senegalui pasaulio pirmenybių pradžioje buvo blogiausia, kas galėjo atsitikti. Lenkai žaidė aiškiai žemiau galimybių, o jei kažkas tokio atsitinka per rungtynes, kurioms buvo rengiamasi mėnesius, tai apie komandą nepasako nieko gero“, – savo požiūrį dėstė „Rzeczpospolita“ apžvalgininkas. Vis dėlto laidoti Lenkijos rinktinės neskubėjo: „Nereikia nurašyti komandos, kuri dar gali atsitiesti. Tiesiog jai nepavyko vienerios rungtynės, o profesionalai po tokios nesėkmės padaro išvadas. Tačiau gaila lenkų sirgalių, žiūrėjusių rungtynes per televiziją namie ir visoje šalyje įrengtose sirgalių zonose. Po to, ką pamatė, turi teisę sakyti, kad išpūstas lūkesčių burbulas sprogo, kaip visada.“

Vilties kibirkšties negesino ir dienraštis „Sport“: „Baltiems-raudoniems“ pirmosios rungtynės nepavyko. Žaidėme pagal taisykles, kurias primetė varžovai. Sirgaliai nusivylę, bet viltis miršta paskutinė – Lenkijos rinktinės laukia dar dvejos rungtynės“.

Kolumbija. „Subliūškusi Kolumbija“

Kitas rungtynes Lenkijos rinktinė žais su Kolumbijos futbolininkais, kurių stovykloje tvyro lygiai tokios pačios nuotaikos. Kolumbiečiai irgi beveik neabejojo, kad čempionatą pradės skambia gaida, bet patyrė skaudų smūgį jau 3-iąją minutę, kai į jų vartus buvo paskirtas baudinys, o Carlosui Sanchezui už žaidimą ranka parodyta raudona kortelė.

Dienraštis „El Colombiano“, rungtynių komentarą pavadinęs „Kolumbija – Japonija 1:2. Nesėkmių ir sunkumų istorija“, pagrindinę pralaimėjimo priežastį įžvelgė kultūrų skirtumuose. Šio dienraščio manymu japonų susikaupimas nugalėjo Lotynų Amerikos lengvabūdiškumą: „Tai nutiko Rusijos saulės kepinamame Saranske geltonus marškinėlius vilkėjusiai komandai. Kitoje pusėje išsirikiavo gerai išlavinti ir visada pasirengę japonai. Iš tikrųjų, kaip ir įprasta jų kultūroje, jie buvo puikiai pasirengę ir susikaupę nuo pirmosios akimirkos ir per dvi minutes pasinaudojo varžovų atsipalaidavimu.“

Kolumbijos žiniasklaidą nuvylė dauguma rinktinės žaidėjų, o labiausiai kliuvo futbolininkui, kuris praėjusį sezoną tapo vienu iš Anglijos lygos atradimų. „Žaidžia kaip veteranas“, – po puikaus sezono Europoje buvo kalbama apie 22 metų „Tottenham Hotspur“ gynėją Davinsoną Sanchezą. Tačiau šiandien jauniausias Jose Pekermano komandos žaidėjas paneigė Anglijos lygoje susikurtą reputaciją. Nesinori jo kaltinti, bet reikia pripažinti, kad jis buvo Kolumbijos rinktinės Achilo kulnas“, – tvirtino dienraštis „El Espectador“.

Vis dėlto kolumbiečiai, kaip ir lenkai, vilties nepraranda. „Pralaimėjimas skaudžiai sužeidė. Buvo daug neigiamų aplinkybių: Jameso Rodriguezo ir Cristiano Zapatos problemos, C.Sanchezo pašalinimas. Klaidų buvo daug tiek ginantis, tiek puolant. Dabar J.Pekermanas privalo prikelti komandą kitoms dvejoms rungtynėms, nes galimybių dar liko. Į viršų teks brautis pro kitų nugaras. Vis dar galime tą padaryti, bet kelias bus sunkesnis“, – rašė dienraštis „El Tempo“, straipsnį apie šias rungtynes pavadinęs „Subliūškusi Kolumbija. Pasaulio čempionatas pradėtas pralaimėjimu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.