Lietuvos 17-mečiai futbolininkai pradėjo ruoštis Baltijos taurės turnyrui

Lietuvos jaunių (iki 17 metų) futbolo rinktinė Palangoje pradėjo rengtis Baltijos taurės varžyboms. Svajūno Česnulio treniruojama komanda sieks susigrąžinti trofėjų po dviejų metų pertraukos.

 Lietuvos jaunių futbolo rinktinės treniruotė.<br> LFF nuotr.
 Lietuvos jaunių futbolo rinktinės treniruotė.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-20 16:28

Į rinktinę daugiausiai žaidėjų – penkis – delegavo Šiaulių futbolo akademija. Po tris atstovus nacionalinėje komandoje turės Panevėžio futbolo akademija ir Vilniaus „Tauro“ sporto mokykla.

Jaunių rinktinei turnyre taip pat atstovaus penki legionieriai. Gynėjas Žygimantas Baltrūnas ir saugas Deimantas Rimpa futbolo paslapčių mokosi Italijos „Pro Sesto“ akademijoje, saugas Linas Zingertas priklauso Italijos „Serie A“ divizione žaidusiai „Hellas Verona“ ekipai. Puolėjas Motiejus Burba tobulėja Anglijos „Premier“ lygoje rungtyniaujančiame Londono „Crystal Palace“ klube, o Pijus Marcinkevičius žaidžia Norvegijos „Bergsoy“ ekipoje.

Pasak S.Česnulio, komandai negalės padėti nuolatiniai rinktinės futbolininkai Natanas Žebrauskas, Matas Dedura ir Gytis Makauskis. Dėl traumų į rinktinę neatvyko ir Meinardas Mikulėnas bei Gustas Jarusevičius.

„Nors neturėsime svarbių žaidėjų, tai bus galimybė pasirodyti kitiems potencialiems rinktinėms kandidatams. Nuotaikos komandoje kovingos, pagal planą ruošiamės Europos čempionato atrankos varžyboms rudenį, o Baltijos taurė yra vienas pasiruošimo etapų. Šioje stovykloje mums bus svarbiausia išpildyti savo žaidimo sumanymus ir išbandyti įvairias taktines schemas. Aišku, skirsime laiko ir varžovų analizei“, – pasakojo S.Česnulis.

Lietuvos komanda treniruosis savaitę iki pirmųjų rungtynių su Suomija birželio 26 d. Kitą dieną lietuviai susitiks su Latvijos bendraamžiais, o birželio 29 d. Lietuvos rinktinė išbandys jėgas su Estija. Visos Lietuvos rungtynės prasidės 11 valandą ir vyks Palangos stadione (Sporto g. 3). Kitos turnyre dalyvaujančios rinktinės tarpusavyje žais Klaipėdoje.

Praėjusiais metais Baltijos taurės titulą iškovojo Estija, kuriai tai buvo trečiasis titulas turnyro istorijoje. Lietuvos rinktinė varžybose triumfavo du kartus (2012 ir 2016 metais).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.