Volgogradas ginkluojasi – užpuolę niekdariai trukdo žaisti, puola sirgalius

Pasaulio futbolo čempionato organizatoriai priversti svečius saugoti ne tik nuo galimų atsitikimų – Volgogrado mieste siaučia kai kas, į ką atkreipti dėmesį buvo priversti ir Anglijos rinktinės futbolininkai.

 Anglų futbolininkas Raheemas Sterlingas per rungtynes su Tunisu Volgograde turėjo kovoti su užpuolusiomis muselėmis.<br> Scanpix nuotr.
 Anglų futbolininkas Raheemas Sterlingas per rungtynes su Tunisu Volgograde turėjo kovoti su užpuolusiomis muselėmis.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 9:53 AM

Per pirmąsias rungtynes Volgograde televizijos žiūrovai daugybę kartų matė, kaip futbolininkai mojuoja rankomis ir bando išvengti įkyrių vabzdžių.

Jie ir toliau neduoda ramybės, o miesto valdžia stengiasi pažaboti netikėtus „peštukus“.

Volgograde šiuo metų laiku uodai ir mašalai – kasdienybė. Beveik nematomi vabzdžiai yra itin įkyrūs – lenda į plaukus, burną, nosį ar akis.

Ir jeigu sirgaliai dar gali jų išvengti apleisdami patalpas, tai futbolininkai priversti juos vyti rankomis.

Miesto valdžia pabrėžė, kad išpurškė Volgogrado areną ir netoliese esančius pelkynus chemija, tačiau efekto vis dar tenka laukti.

Vabzdžiai vasarą ypač veisiasi Volgos upėje, o atvykę sirgaliai pyksta, kad nebuvo apie tai įspėti anksčiau – būtų įsigiję specialių priemonių.

Į Volgogradą atvykę aistruoliai greitai pradėjo pirkti purškiamas priemones, tačiau greitai ir vėl susidūrė su problema – juk į stadioną negalima įsinešti skysčių.

Per Anglijos rinktinės rungtynes su Tunisu Vokietijos televizijos žurnalistė nuo vabzdžių saugojosi atsineštu specialiu tinkleliu.

Anglijos žiniasklaida uodų ir mašalų atakas aprašė itin dramatiškai – esą jie stipriai paveikė futbolininkus ir netgi žurnalistus.

„The Sky“ korespodentas Kaveh Solhekolis socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, kad paskutinę minutę buvo priverstas atšaukti transliaciją „gyvai“ iš viešbučio kiemo, kuriame gyvena Anglijos futbolininkai, nes „musytės surengė invaziją.“

BBC operatorė pasidalino vaizdo įrašu, kaip žurnalistė Natalie Pirks aplink save gausiai purškia repelentą. Taip ji siekė tęsti transliaciją, kurią trukdė atskridęs būrys uodų ir musyčių.

Prieš rungtynes „The Sun“ netgi rašė: „Mašalai – visur. Atskleista: keista priežastis, kodėl Anglijos futbolininkai gali būti išblaškyti per rungtynes su Tunisu.“

„The Daily Mail“ skelbė apie „epidemiją“ ir „kraują siurbiančius vabzdžius“. Buvo nurodyta, kad jų itin daug šalia Anglijos rinktinės viešbučio, tad vietos valdžia buvo priversta imtis „drastiškų priemonių“, o rinktinės medikai apsiginklavo repelentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.