Kroatai šlovina rinktinę: „Saugojomės L. Messi, bet atsitiko priešingai“

Ketvirtadienį vakare Žemutinio Naugardo stadione nuaidėjus paskutiniam švilpukui sirgaliai sunkiai galėjo patikėti tuo, ką matė švieslentėje. Joje degę skaičiai bylojo, kad Kroatijos rinktinė pasaulio futbolo čempionato rungtynėse sutriuškino Argentinos komandą 3:0. Stebino ne vien rezultatas, bet ir tai, kaip laimėjo Kroatijos futbolininkai – jų pranašumas nekėlė nė mažiausios abejonės. 

 Kroatija įspūdingai nušlavė Argentinos nacionalinę komandą.<br> Lrytas.lt montažas
 Kroatija įspūdingai nušlavė Argentinos nacionalinę komandą.<br> Lrytas.lt montažas
 Po pergalės prieš Argentiną, kroatų tikėjimas išaugo.<br> AP nuotr.
 Po pergalės prieš Argentiną, kroatų tikėjimas išaugo.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 22, 2018, 12:32 PM, atnaujinta Jun 22, 2018, 12:36 PM

Įspūdinga pergalė Kroatijoje sukėlė pasididžiavimo antplūdį, o šios šalies žiniasklaida varžėsi futbolininkus šlovinančiais epitetais. 

Didinga Kroatijos pergalė

„Didingi kroatai nustebino pasaulį“, - triumfavo dienraštis „Večernji list“. „Kroatija po didžios pergalės prieš Argentiną pateko į aštuntfinalį. Kroatai parbloškė L.Messi ir jo komandą“, - rašė dienraščio „Dnevnik“ sporto priedas „Gol“. „Adios, pone L.Messi! Kroatija sumušė Argentiną kaip komanda“, - su varžovų žvaigžde atsisveikino dienraštis „24 sata“. 

„Kroatų rapsodija, kuri bus prisimenama ilgus metus! A.Rebičiaus genialumo blyksnis, L.Modričiaus bomba ir I.Rakitičiaus patirtis pakirto gaučus ir Z.Daličius pasiekė susižavėjimo vertą revanšą!“ – antraštėje ir paantraštėje savo ryškiausioms žvaigždėms nusilenkė sporto dienraštis „Sportske novosti“. 

Pasaulio čempionate Kroatijos rinktinė laimėjo jau antrą kartą (pirmajame ture įveikė Nigeriją 2:0) ir užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Ši aplinkybė irgi buvo svarbi, tačiau net be papildomo prizo triuškinamos pergalės prieš argentiniečius būtų užtekę, kad visoje šalyje būtų duotas ženklas pradėti šventę. 

„Kroatija po 20 metų pertraukos pateko į pasaulio čempionato antrąjį etapą! Kroatai sutriuškino buvusią pasaulio čempionę Argentiną ir didį L.Messi! Stebuklingas vakaras. Bravo, bravo, rinktine! Tai buvo viena įspūdingiausių Kroatijos rinktinės pergalių didžiuosiuose turnyruose. Apie šį triumfą bus ilgai kalbama, jis niekada nebus pamirštas! Ei, žmonės, 3:0 sutriuškinome Argentiną! Tai – istorija!“ – netramdydamas gerų emocijų šauktukų negailėjo „Sportske novosti“. 

„Tai buvo kažkas tokio! Argentiniečiai gali džiaugtis, kad išsisuko tik su trimis įvarčiais jų tinkle. Nervingas L.Messi negalėjo nieko padaryti, o mes keliaujame į aštuntfinalį“, - džiūgavo „24 sata“. 

„Saugojomės L.Messi, bijojome, kad jis vėl parodys ką nors stebuklingo iš savo repertuaro, kuriuo pakerėjo futbolo pasaulį. Bet atsitiko priešingai. Nuostabi, didinga Kroatijos pergalė prieš Argentiną, kuria užsitikrinome vietą pasaulio čempionato aštuntfinalyje“, - rašė „Večernji list“.

Ragina eiti iki pabaigos

Kroatijos rinktinė vieną kartą jau nudžiugino savo sirgalius. 1998 metų pasaulio čempionate kroatai, kurių gretose tuo metu žibėjo Davoras Šukeris, Zvonimiras Bobanas, Robertas Jarni, iškovojo bronzos medalius. Tačiau paskui atėjo tamsesni laikai ir šiame amžiuje Kroatijos komanda iš visų pasaulio pirmenybių, jei į jas patekdavo, pasitraukdavo jau po grupės varžybų. 

Nedidelei (Kroatijoje yra keturi milijonai gyventojų), bet nuolat daugybę futbolo talentų išugdančiai šaliai kiekviena nesėkmė būdavo skaudus smūgis. Kroatai vis laukdavo proveržio, tačiau kartu ir bijodavo garsiai kalbėti apie didelius lūkesčius. 
Po ketvirtadienį pasiektos pergalės Kroatija išsiveržė iš drovumo pančių ir prabilo, jog iš Lukos Modričiaus, Ivano Rakitičiaus bei jų bendražygių tikisi labai daug. 

„Ši Kroatijos futbolo karta pajėgi siekti aukščiausių tikslų, - pareiškė dienraštis „Novi list“. – Tai tapo visiškai aišku po mūšio Žemutiniame Naugarde, kur Zlatko Daličiaus rinktinė sutriuškino Argentiną. Argentiną, kurią veda vienas geriausių visų laikų futbolininkų L.Messi. 

Kad ir kokia stipri būtų Argentinos komanda, šios rungtynės negalėjo baigtis niekaip kitaip, bet tik viena didžiausių pergalių Kroatijos rinktinės istorijoje. Iškart tapo aišku, kad Kroatija nejaučia jokio L.Messi ir jo komandos draugų komplekso. Ir nors pirmasis kėlinys buvo labai nervingas ir pasižymėjo pražangomis, po pertraukos Ante Rebičiaus smūgis viską sustatė į vietas. Kroatija galėjo laimėti dar didesniu rezultatu. Dviem puikiomis progomis nepasinaudojo Mario Mandžukičius, o baudos smūgį atlikęs I.Rakitičius pataikė į skersinį. 

Įveikusi Argentiną, Kroatija pateko į kitą etapą. Ir kartu parodė, kad dideli lūkesčiai šiai futbolininkų kartai nėra neįgyvendinami. Eikime šiuo keliu iki pabaigos“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.