A. Skerla apie Lenkijos fiasko: „Lenkams meškos paslauga galėjo tapti pergalė prieš Lietuvą 4:0“

Sekmadienį vykusiose pasaulio futbolo čempionato Rusijoje H grupės rungtynėse Lenkijos rinktinės futbolininkai 0:3 beviltiškai nusileido Kolumbijai ir palaidojo savo viltis žengti į kitą turnyro etapą. Du skambius antausius Rusijoje patyrusi kaimyninė Lenkija paskutinėse grupės etapo rungtynėse žais dėl tik garbės, tačiau rinktinės aistruolių širdys net ir sėkmė prieš Japoniją atveju nebus atlaidesnės.

A.Skerla<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Skerla<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Lietuvos futbolininkai beviltiškai nusileido Lenkijai<br>S.Čirbos nuotr.
Lietuvos futbolininkai beviltiškai nusileido Lenkijai<br>S.Čirbos nuotr.
Lietuvos futbolininkai beviltiškai nusileido Lenkijai<br>S.Čirbos nuotr.
Lietuvos futbolininkai beviltiškai nusileido Lenkijai<br>S.Čirbos nuotr.
Pasaulio čempionato dvikova tarp Lenkijos ir Kolumbijos.<br>AP nuotr.
Pasaulio čempionato dvikova tarp Lenkijos ir Kolumbijos.<br>AP nuotr.
Pasaulio čempionato dvikova tarp Lenkijos ir Kolumbijos.<br>AP nuotr.
Pasaulio čempionato dvikova tarp Lenkijos ir Kolumbijos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 25, 2018, 8:02 PM, atnaujinta Jul 11, 2018, 3:54 PM

Daugiau kaip penkerius metus Lenkijoje žaidęs buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas Andrius Skerla mano, kad čempionato išvakarėse lengvai pasiekta pergalė prieš Lietuvą lenkams ir galėjo pakišti koją planetos pirmenybėse, kai įspūdingą savo numylėtinių pasirodymą Varšuvoje stebėjo 58 tūkst. sirgalių.

„Rezultatas 4:0 galėjo sukurti iliuziją, kad jų komandoje viskas lyg ir gerai. Pažįstų nemažai šios rinktinės žaidėjų ir domėjausi jų pasisakymais prieš turnyrą. Lenkai į Rusiją važiavo su dideliais lūkesčiais,” – mintimis dalinosi A. Skerla.

Žinomo praeityje futbolininko teigimu, dabar viso pasaulio aistruolių dėmesys turėtų būti sutelktas į Argentinos ir Vokietijos rinktinių bandymus pateisinti favoričių etiketes bei į Anglijos ir Belgijos komandų akistatą.

– Puikiai pažįstate Lenkijos rinktinės futbolą. Tikėjotės tokio prasto lenkų pasirodymo šių metų čempionate?lrytas.lt paklausė Andriaus Skerlos.

– Tikrai nesitikėjau. Jokių požymių ar nuojautų prieš čempionatą niekam nebuvo – net pusę lupų nekalbėta, taip galėtų nutikti. Labai liūdna.

– Prieš pasaulio futbolo čempionatą Lenkijos rinktinė kontrolinėse rungtynėse 4:0 sutriuškino Lietuvos futbolininkus. Ar galim sakyti, kad padarėme lenkams meškos paslaugą?

– Galima sakyti ir taip. Rezultatas 4:0 galėjo sukurti iliuziją, kad komandoje viskas yra gerai. Pažįstų nemažai šios rinktinės žaidėjų ir domėjausi jų pasisakymais prieš turnyrą. Lenkai į Rusiją važiavo su dideliais lūkesčiais. Net po pirmo pralaimėjimo komandoje nebuvo didelio chaoso. Žaidėjai ir treneris tikėjo savo jėgomis ir galvojo tik apie pergalę prieš Kolumbijos rinktinę.

– Lenkai pelnė tik vieną įvartį per dvi sužaistas rungtynes, o Robertas Lewandowskis buvo praktiškai nematomas. Galima teigti, kad lenkų puolimo grandis čempionatui pasirengė silpniausiai?

– Žinome kokio lygio yra R.Lewandowskis ir kokių įvarčių jis yra įmušęs, bet negalime lyginti Miuncheno „Bayern” komandos su Lenkijos futbolo rinktine. Susižaidimas su komandos draugais klube ir rinktinėje yra skirtingi dalykai. Lenkijos rinktinėje žaidėjai nėra tokio aukšto lygio ir matėsi, kad susižaidimo jiems tikrai labai trūko. R.Lewandowskis nėra toks žaidėjas kaip Lionelis Messi, kuris vienas galėtų susitvarkyti su visa priešininkų gynėjų linija ir pats įmuštų įvartį. Lenkijos mega žvaigždė mėgsta žaisti baudos aikštelėje ir gerai užsiima pozicijas, bet yra priklausomas nuo vidurio saugų. Šiuo atveju labai trūko aštrių vidurio saugų veiksmų, kurie ir nesuteikė jam galimybių pasižymėti.

– Paminėjote L.Messi: kaip vertinate Argentinos rinktinės šansus patekti į aštuntfinalį?

– Aš nenurašyčiau Argentinos futbolininkų. Matėme, kiek kritikos jie gavo, o ypatingai L.Messi, bet tokio lygio žaidėjai yra pratę prie kandžių replikų. Manau, kad blogiau argentiniečiai tikrai nesužais ir tikiu, kad paskutinėse rungtynėse pamatysime gerą tiek L.Messi, tiek visos rinktinės žaidimą. Argentina turėtų įveikti Nigerijos ekipą ir, garantuoju, kad kitame etape pamatysime visai kitokį šios rinktinės žaidimą.

– Kita turnyro favoritė – pasaulio čempionė Vokietijos rinktinė turnyrą pradėjo pralaimėjimu, bet po Toni Krooso pergalingo įvarčio į švedų vartus paskutinę mačo sekundę , panašu, kad vokiečiai pradeda busti?

– Net pirmose rungtynėse vokiečiai nesužaidė blogai. Jie dominavo didžiąją rungtynių laiko dalį ir turėjo nemažai progų įmušti – ypatingai po atliktų keitimų. Per dvejas sužaistas rungtynes matėme, kad vokiečiai nebijo rizikuoti. Tiek Meksika, tiek Švedija turėjo kelias progas, kuomet puolėjai praktiškai likdavo vieni prieš vokiečių vartininką. Antrosiose rungtynėse pagaliau ta rizika pasiteisino ir vokiečiai įrodė savo pranašumą. Nors pergalingas įvartis įmuštas tik rungtynių pabaigoje, bet tai tikrai labai gera rinktinė ir su kiekvienomis rungtynėmis tas žaidimas tik gėrės.

– Ar iki fantastiško T.Krooso įvarčio rungtynių pabaigoje tikėjotės, kad Vokietija išplėš pergalę?

– Nepasakyčiau, kad labai tikėjau. Nesu labai didelis šios rinktinės gerbėjas, bet iš tokių žaidėjų galima laukti visko. T.Kroosas yra labai aukšto lygio futbolininkas ir turi labai didelę patirtį. Tokie žaidėjai bet kada gali nulemti rungtynes, o momentas rungtynių pabaigoje prieš Švediją buvo būtent toks.

– Priešingai nei vokiečiai, Anglijos futbolo rinktinė žengia tvirtus žingsnius turnyre. Ar stebina solidus anglų žaidimas?

– Prieš čempionatą pasirinkau sirgti būtent už Anglijos rinktinę. Į Rusiją atsivežta labai pajėgi sudėtis, bet anglai yra neprognozuojami. Iki šiol Anglijos rinktinė demonstravo labai gražų futbolą, pelnė daug įvarčių ir išėjo iš grupės, tačiau ko tikėtis toliau – sunku pasakyti. Jaučiu, kad ši rinktinė šiais metais gali daug ką nuveikti.

– Anglų laukia dvikova dėl pirmosios vietos su gerai atrodančia Belgijos rinktine. Ar komandoms labai svarbu užimti pirmąją vietą grupėje?

– Nemanau, kad dvikova bus labai reikšminga. Abi rinktinės pirminį tikslą įvykdė, o aštuntfinalyje visos komandos bus stiprios. Abiejų rinktinių žaidėjai yra po ilgų ir daug jėgų pareikalavusių klubinių sezonų. Manau, kad abiejuose rinktinėse pamatysime tam tikrų korekcijų. Galbūt treneriai išbandys naujus žaidėjus ir pataupys lyderius, kurie neturėtų žaisti po 90 minučių.

– Pirmadienio rungtynėse susitiks Irano ir Portugalijos futbolininkai. Rinktinės kovos dėl patekimo į aštuntfinalį. Kokią rungtynių baigtį prognozuojate?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.