“Gintros-Universiteto” gretose – puolėja iš JAV ir Lietuvos rinktinę skriaudusi moldavė

UEFA Čempionių lygos atrankos varžovus sužinojusi Šiaulių “Gintros-Universiteto” komanda šią savaitę pradėjo intensyvų pasiruošimo ciklą, o trečiadienį prie Lietuvos čempionių treniruočių proceso prisijungė ir pirmosios naujokės.

 Šiaulių komandą papildė dvi naujokės.<br> fkgintra.lt nuotr.
 Šiaulių komandą papildė dvi naujokės.<br> fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2018, 2:53 PM

Geltonai juodus marškinėlius apsivilko 22 -ejų metų atakuojančio plano žaidėja iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Noel Baham bei jaunoji Moldavijos futbolo talentė Karolina Tabur.

170 cm ūgio N.Baham pernai baigė studijas gimtosios Kalifornijos valstijos universitete, o pastaruosius mėnesius treniravosi su Los Andželo “Galaxy OC” ekipa. Koledžų lygoje ji buvo ryški “UC Irvine Athletics” figūra – atletiško sudėjimo futbolininkė tvirtai įrašė savo pavardę į komandos istoriją.

N.Baham patenka į daugiausiai rungtynių vilkint Kalifornijos universiteto komandos aprangą žaidėjų dešimtuką, o taip pat yra ketvirtoje vietoje pagal atliktus rezultatyvius perdavimus. Per 78 sužaistas rungtynes, iš kurių 62 -jose ji žaidė startinėje sudėtyje, puolėjo ir saugo pozicijose galinti žaisti futbolininkė atliko net 19 rezultatyvių perdavimų.

Kita komandos naujokė K.Tabur turėtų būti gerai matyta ne vienai “Gintros-Universiteto” narei. Perspektyvi 19 -metė puolėja pernai vykusiuose kontroliniuose nacionalinių Lietuvos ir Moldavijos rinktinių susitikimuose ne tik pasižymėjo dviem įvarčiais, bet ir savo solidžiu žaidimu paliko teigiamą įspūdį vyriausiajam treneriui Rimantui Viktoravičiui.

166 cm ūgio moldavė pastarąjį sezoną žaidė Rumunijoje, kur atstovavo šalies vicečempionei Odorheju Sekujesko “Vasas Femina” klubui. Prie komandos K.Tabur prisijungė tik antrajame rate, tačiau per jį pademonstravo puikią sportinę formą – sužaidusi 11 rungtynių varžovių vartus nuginklavo 18 kartų.

Peržengti UEFA moterų Čempionių lygos atrankos barjerą tikslą iškėlęs “Gintra-Universitetas” artimiausiu metu dar sulauks papildymo. Primename, kad atrankos turnyras Alytuje ir Marijampolėje vyks rugpjūčio 7 – 13 dienomis, o šiauliečių varžovėmis 9 -oje grupėje bus Farerų Salų čempionė Eidžio “EBS/Skala”, Suomijos čempionė Espo “FC Honka” bei Bulgarijos flagmanė Sofijos “NSA Sofia”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.