Futbolo komentatorius Maksimas Vojevodinas prakalbo apie klaidą eteryje

Pirmąjį kartą komentuojant pasaulio futbolo čempionatą girdime Maksimo Vojevodino (39 m.)  balsą. Iki šiol vilnietis dažniausiai komentuodavo ledo ritulio varžybas. O ko dar apie jį nežinote?

M.Vojevodinas.  <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
M.Vojevodinas.  <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
M.Vojevodinas.  <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
M.Vojevodinas.  <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
M.Vojevodinas.  <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
M.Vojevodinas.  <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
M.Vojevodinas.  <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
M.Vojevodinas.  <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
M.Vojevodinas.  <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
M.Vojevodinas.  <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

„TV antena“

Jun 29, 2018, 3:02 PM, atnaujinta Jun 29, 2018, 3:41 PM

1. „Pasiūlė – sutikau“.  Trumpai apie pasiūlymą komentuoti pasaulio futbolo čempionatą kalbėjo Maksimas.

2. „Ir jau spėjau sykį netyčia australus pavadinti prancūzais, o veją – ledu. Klaidos – sunkiai išvengiamos, tik norisi, kad jos nebūtų tokios žioplos“, – atvirai kalbėjo komentatorius.

3. Gimė ir augo Vilniuje. Studijavo Vilniaus Gedimino technikos universitete, kur įgijo informacinių sistemų projektavimo ir kūrimo magistro laipsnį. 

4. Dirbdamas vienoje didelėje telekomunikacijų bendrovėje  suprato, kad dėlioti į sakinius tikrus žodžius įdomiau, nei rašyti programų kodus.

5. Sportu domėjosi nuo vaikystės, ypač futbolu bei ledo rituliu, todėl pradėjo rašyti straipsnius apie šių sporto šakų atstovus ir siųsti juos į įvairius laikraščius.

Laisvalaikio pramoga virto smagiu etatiniu darbu kelių dienraščių sporto redakcijose. 

6. Pasiūlymo komentuoti sportą televizijoje netikėtai susilaukė 2008-ųjų pabaigoje.

Išmėginti jėgas pasiūlė geras bičiulis Romanas Buršteinas, naujai kuriamo kanalo „Viasat Sport Baltic“ koordinatorius. Ieškojo ledo ritulio komentatoriaus.

7. Maksimas abejojo. Darbas labai viliojo, nes dar vaikystėje įsivaizdavo save komentatoriumi. Bet stabdė tai, kad lietuvių – ne jo gimtoji kalba.

Tačiau įkvėptas būsimų darbdavių tikėjimo atsidūrė prie mikrofono. Kadangi visiems viskas tiko, taip prie jo ir liko, komentuodamas ledo ritulį (Kontinentinę lygą ir pasaulio čempionatus), bobslėjų, skeletoną, vėliau tenisą, futbolą, biatloną ir lengvąją atletiką.

8. Smagiausi prisiminimai – pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės čempionatų, vykusių Vilniuje ir Kaune, komentavimas.

Ypač stiprias emocijas sukėlė šių metų turnyras, nes Lietuvos rinktinei pavyko iškovoti aukso medalius, o atmosfera „Žalgirio“ arenoje buvo nuostabi.

„O per „Siemens“ arenoje vykusias pirmenybes įvyko vienas smagus akibrokštas. Komentavome paskutines lietuvių rungtynes su ledo ritulio federacijos prezidentu Petru Nausėda. Kroatams įmušus įvartį jis užtraukė „Bleeee...“.

Tarsi elektra nutrenktas dirstelėjau į kompanioną, o jis nesutriko ir staigiai nukirto „...mba“. Gudriai išsisuko“.

9. Futbolas Maksimo gyvenime – nuo vaikystės. Anksčiau dalyvavo mėgėjų čempionatuose, prie progos iki šiol žaidžia žurnalistų komandoje „Pressas“, tiesa, pastaruoju metu vis dažniau keičia sviedinį į badmintono plunksneles ar teniso kamuoliukus. 

10. Mėgstamiausias visų laiku futbolininkas – Zinedine'as Zidane'as.

„Niekada nebuvo pernelyg greitas (kaip ir aš), bet žavėjo mąstymu aikštėje, technika, nestandartiniais sprendimais, diriguojant komandos žaidimui“, – prisimena komentatorius. 

11. Jo fotolaimikių kolekcijoje yra bendrų kadrų su futbolininkais Rauliu, Milošu Barošu, žymiu ledo ritulininku Ilja Kovalčiuku ir mūsų rinktinės žaidėjais. 

Bet labiausiai vertinama yra nuotrauka su žaviąja suomių biatlono žvaigžde Kaisa Makarainen, kuria Maksimas palaiko jau dešimtį metų ir prie televizoriaus ekrano, ir retkarčiais – gyvai.

12. „Smagūs prisiminimai užplūsta ir žiūrint į vieną nuotrauką su šuolininke į aukštį Airine Palšyte. Mat dėl jos keletą dienų važiavau savo mylimu dviračiu iš Vilniaus į Palangą. Sąžiningai sakant, toje avantiūroje buvo ir kitų tikslų, bet pakeliui mintis apie galimybę pasidaryti tokį kadrą per šalies lengvosios atletikos čempionatą mane labai įkvėpė ir padėjo tuos 400 km vingiais po Lietuvą numinti“, – sakė Maksimas.     
   
13. Gatvėje žmonės jo neatpažįsta ir pasilabinti neprieina.

„Nesu toks gražus, kaip krepšinio komentavimo korifėjus Vaidas Čeponis“, – sakė Maksimas, pridėdamas, kad socialiniuose tinkluose pasitaiko visko: ir liaupsnių už vaizdingą kalbą, ir aršios kritikos, kurioje pasitaiko naudingų grūdų.

14. Laisvalaikiu, be standartinių užsiėmimų (kino, knygų), daug laiko skiria įvairiems sporto užsiėmimams (bėgimas, dviratis, badmintonas, tenisas, futbolas) bei muzikai.

„Pats, deja, groju tik oro būgnais, bet labai mėgstu eiti į koncertus ir klausytis labai įvairios muzikos – nuo melodingo synth-pop iki veržlaus sunkaus metalo,“ – sakė Maksimas.

15. Gyvenimo šūkis: „Jei jau apsiėmei kažką daryti, bent jau pasistenk.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus