Senųjų futbolo dievų saulėlydis. Sudie, Leo! Atia, Cristiano!

Dešimt metų. Tiek laiko Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo stelbė kitus. Bet šeštadienį šis dešimtmetis baigėsi. Baigėsi visa futbolo era, kurioje pasikeisdami karaliavo Leo ir Cristiano.

 L.Messi ir C.Ronaldo konkuravo tik vienas su kitu.<br> AP nuotr.
 L.Messi ir C.Ronaldo konkuravo tik vienas su kitu.<br> AP nuotr.
33-ejų C.Ronaldo šiame čempionate pelnė 4 įvarčius.<br> AP nuotr.
33-ejų C.Ronaldo šiame čempionate pelnė 4 įvarčius.<br> AP nuotr.
 31-erų L.Messi su Argentina neiškovojo jokio titulo.<br> AP nuotr.
 31-erų L.Messi su Argentina neiškovojo jokio titulo.<br> AP nuotr.
K.Mbappe gimė 1998-aisiais, kai D.Deschampsas buvo Prancūzijos rinktinės kapitonas.<br> AP nuotr.
K.Mbappe gimė 1998-aisiais, kai D.Deschampsas buvo Prancūzijos rinktinės kapitonas.<br> AP nuotr.
Su Pele lyginamo K.Mbappe vertė - 180 milijonų eurų.<br> AP nuotr.
Su Pele lyginamo K.Mbappe vertė - 180 milijonų eurų.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 30, 2018, 11:52 PM, atnaujinta Jul 1, 2018, 12:17 AM

Jie po penkis sykius buvo renkami geriausiais pasaulio futbolininkais: argentinietis L.Messi – 2009, 2010, 2011, 2012 ir 2015 metais, portugalas C.Ronaldo – 2008, 2013, 2014, 2016 ir 2017 metais.

Šeštadienį jie abu paliko aikštę nuleidę galvą ir slegiami metų naštos.

31-ejų L.Messi su Argentina 3:4 pralaimėjo Prancūzijai, kurią pažadino 19-metis vunderkindas Kylianas Mbappe.

33-erių C.Ronaldo su Portugalija 1:2 nusileido Urugvajui, kurio gretose sužibėjo Edinsonas Cavani – 31-erių, bet eiklus kaip jaunuolis.

Futbolo pasauliui Leo ir Cristiano buvo tarsi dvi skirtingos bažnyčios, kuriose melstasi šiems futbolo dievams. Kartais geresnė buvo viena, kartais – kita, bet niekas joms negalėjo prilygti.

O dabar atėjo šių futbolo dievų saulėlydis. Anksčiau ar vėliau jis vistiek būtų atėjęs, tačiau futbolo Dzeusas pasirinko taip, kad tai įvyktų tą pačią dieną.

L.Messi jau anksčiau buvo palikęs Argentinos rinktinę. bet grįžo jos gelbėti, kai komanda ėmė strigti pasaulio čempionato atrankoje.

C.Ronaldo su nacionaline komanda prieš dvejus metus Europos čempionate padarė tai, kas atrodė neįmanoma. Dar po dvejų jam bus 35-eri – teoriškai dar įmanoma, kad jis žaistų rinktinėje, bet ar yra prasmės?

Kas taps naujais dievais futbolo šventovėje? Iki aštuntfinalio futbolo ekspertai murmėjo, kad nėra jaunų talentų, bet šeštadienį K.Mbappe nepaliko abejonių, kad 180 milijonų eurų išpirkos suma nėra iš piršto laužta suma.

19-metis prancūzas tiesiog skraidė aikštėje ir nukalė daugiau nei pusę prancūzų pergalės – uždirbo baudinį ir pelnė du įvarčius.

Vien per šias rungtynes paryžietis dukart padarė tai, ko L.Messi nepadarė nė sykio. Argentinietis taip ir nepelnė nė vieno įvarčio pasaulio čempionatų atkrintamosiose varžybose.

K.Mbappe tai padarė pirmuoju bandymu.

„Pasaulio čempionatas yra galimybė parodyti, ką tu gali. Nėra geresnės progos“, – kalbėjo jaunasis prancūzas, kuriam pranašaujama futbolo karaliaus ateitis.

Po šio mačo jis imtas lyginti su legendiniu brazilu Pele, nes tapo antruoju -niolikamečiu, kuris pasaulio čempionate įmušė daugiau nei kartą.

1958 metais Švedijoje tuomet 17-kos Pele tai padarė dukart.

„Tas faktas mane pakylėjo, tačiau būkime realistai: Pele yra visai iš kitos kategorijos. Bet smagu būti tarp tų, kurie įmušė atkrintamosiose varžybose“, – kalbėjo Kylianas.

K.Mbappe gimė praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai 1998 metais Prancūzija laimėjo pasaulio čempionatą. Tos komandos kapitonas buvo dabartinis prancūzų treneris Didier Deschamps'as, o Zinedine'as Zidane'as finale pelnė du įvarčius.

„Žmonės geriau atsimena pergalę pasaulio čempionate nei mano gimimo metus“, – juokėsi K.Mbappe.

Bet dabar Rusijoje jis progą susieti šias datas, nors kelias – dar tolimas.

Jei prancūzai ketvirtfinalyje įveiks Urugvajų, labai tikėtina, kad pusfinalyje jų lauks Brazilija, vis dar vadinama turnyro favorite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.