LFF taurės turnyre – Vilniaus „Žalgirio“ ir „Vilties“ bei „Dainavos“ pergalės

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyre sekmadienį buvo sužaistos trejos etapo rungtynės.

 Saulius Mikoliūnas džiaugiasi pergale.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
 Saulius Mikoliūnas džiaugiasi pergale.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
 LFF taurė.<br> LFF nuotr.
 LFF taurė.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 1, 2018, 3:05 PM, atnaujinta Jul 1, 2018, 5:03 PM

Pirmosios lygos Alytaus „Dainava“ svečiuose sutriuškino trečiojo diviziono atstovus Elektrėnų „Versmę“ net 10:0 (4:0), dviejų antrosios lygos ekipų Plungės „Babrungo“ ir Vilniaus „Vilties“ dvikovoje pranašesni buvo išvykoje žaidę sostinės futbolininkai 3:2 (3:1). 

Akščiausios arba A lygos klubų mūšyje Vilniaus „Žalgiris“ Jonavoje lengvai įveikė vietos „Jonavą“ 5:0 (2:0). Įvarčius žalgiriečiams pelnė Saulius Mikoliūnas, Tomašas Šimkovičius, Liviu Antalis, Serge'as Nyuiadzi ir Tomašas Malecas.

Stipraus vėjo košiamame Jonavos miesto centriniame stadione žalgiriečiai nuo pirmųjų minučių pademonstravo, kad atvyko rimtai nusiteikę. Prieš kelias dienas Marijampolėje A lygos lyderę „Sūduvą“ įvykęs „Žalgiris“ jau pirmajame kėlinyje pelnė du įvarčius ir pasiuntė rimtą žinutę savo varžovams.

20 min. po Louiso Oganos ir T.Šimkovičiaus kombinacijos įvartį į Nemanja Belano ginamus vartus pelnė S.Mikoliūnas, o dar po keliolikos minučių analogišku L.Antalio perdavimu pasinaudojo kapitono raištį ryšėjęs T.Šimkovičius. Pirmajame kėlinyje „Jonavos“ futbolininkai atsakė keliais pavojingais išpuoliais, bet Džiugas Bartkus patikimai sergėjo savo vartus.

Po pertraukos žalgiriečiai dar labiau padidino spaudimą. Kėlinį kelių kampinių serija pradėję žali ir balti netrukus triumfavo. T.Šimkovičius parideno kamuolį L.Antaliui ir rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas stipriu smūgiu įkalė trečią vinį į „Jonavos“ vartus.

Netrukus „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Urbonas užsuko keitimų karuselę ir į kovą metė Marquinhosą bei S.Nyuiadzį, kiek vėliau prie jų prisijungė Jeremy Manzorro ir T.Malecas, o likus žaisti 18 min. oficialiai „Žalgirio“ gretose debiutavo Domantas Šimkus.

Naujų žaidėjų pasirodymas aikštėje tik pridėjo aštrumo „Žalgirio“ atakoms. Kelis kartus šeimininkus gelbėjo vartininkas N.Bjelanas, kelis kartus „Žalgirio“ futbolininkų smūgius atrėmė „Jonavos“ vartų konstrukcija. Tačiau galiausiai S.Nyuiadzi ir T.Malecas pasinaudojo varžovų gynybos spragomis ir dar labiau padidino žalgiriečių persvarą.

„Viltis“, „Dainava“ ir Vilniaus „Žalgiris“ pateko į turnyro ketvirtfinalį. Anksčiau ten vietas užsitikrino Gargždų „Banga“ (I lyga), „Palanga“, Marijampolės „Sūduva“ ir Kauno „Žalgiris“ (visi A lyga).

Klaipėdos „Atlanto“ ir Kauno „Stumbro“ (abi A) dvikova buvo nukelta.

Rezultatai:

„Jonava“ (A) 0 – 5 Vilniaus „Žalgiris“ (A)***

21' Saulius Mikoliūnas [0 – 1]

33' Tomaš Šimkovič [0 – 2]

49' Liviu Antal [0 – 3]

79' Serge Nyuiadzi [0 – 4]

86' Tomaš Malec [0 – 5]

Plungės „Babrungas“ (II) 2 – 3 Vilniaus „Viltis“ (II)***

7' [0 – 1]

26' [0 – 2]

29' [0 – 3]

39' [1 – 3]

72' [2 – 3]

Elektrėnų „Versmė“ (III) 0 – 10 Alytaus „Dainava“ (I)***

9' [0 – 1]

11' [0 – 2]

16' [0 – 3]

18' [0 – 4]

52' [0 – 5]

55' [0 – 6]

68' [0 – 7]

76' [0 – 8]

86' [0 – 9]

88' [0 – 10]

*** – pateko į kitą etapą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?