Lietuvos 17-mečių ir 19-mečių merginų rinktinės pergalėmis pradėjo Baltijos taurės turnyrą

Lietuvos 17-mečių merginų (WU17) rinktinė sėkmingai pradėjo Baltijos taurės turnyrą Rygoje. Pirmosiose rungtynėse lietuvės įveikė Estijos komandą 2:1 (1:0).

 Lietuvos 17-mečių (WU17) merginų futbolo rinktinė.<br> LFF nuotr.
 Lietuvos 17-mečių (WU17) merginų futbolo rinktinė.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2018, 3:23 PM, atnaujinta Jul 1, 2018, 7:06 PM

Lietuvės rungtynes pradėjo efektingai. Jos daugiau kontroliavo kamuolį ir jau 6-ąją minutę išsiveržė į priekį. Ugnė Lazdauskaitė iš dešiniojo krašto atliko perdavimą į baudos aikštelę, o ten su pavojumi nesusitvarkė estų gynėjos, kurių neapdairumu pasinaudojo Gabija Toropovaitė. Ji pasiuntė kamuolį į vartus iš kelių metrų atstumo.

Po daugiau nei dešimties minučių Rolando Čepkausko auklėtinės susikūrė dar vieną progą įmušti. Šį kartą ir vėl strigo oponenčių žaidimas kairiajame gynybos krašte. Tačiau po Dorotėjos Aidukaitės perdavimo, Karilei Liužinaitei nepavyko pataikyti į kamuolį priešais vartus.

Estės mūsų komandos vartams didelio pavojaus nekėlė, o iš pradžių daug atakavusios lietuvės pradėjo atsitraukti ir veiksmas dažniau vyko ties aikštės viduriu. Kėlinys baigėsi rezultatu 1:0 Lietuvos naudai.

Po pertraukos lietuvės vėl padidino apsukas puolime. 49-ąją minutę šimtaprocentinės progos neišnaudojo Rimantė Jonušaitė, kuri po puikaus G.Toropovaitės perdavimo išbėgo viena prieš vartininkę, bet nesugebėjo įmušti į vartus.

Netrukus Estijai pavyko išlyginti rezultatą. Liisa Merisalu kontratakoje gavo perdavimą iš aikštės gilumos, sprintavo į priekį ir nuginklavo vartininkę Medą Šeškutę (1:1).

Praleistas įvartis Lietuvos rinktinei suteikė daugiau motyvacijos ir lietuvės 65-ąją minutę susigrąžino pranašumą. Prie baudos aikštelės prieigų Judita Sabatauskaitė puikiai susitvarkė su varžovės priežiūra ir tiksliai smūgiavo kamuolį į dešinį vartų kampą (2:1).

Užtikrintai žaidusi Lietuvos komanda išsaugojo persvarą ir šventė pergalę 2:1. Pirmadienį (liepos 2-ąją dieną), 12 valandą lietuvės susitiks su Latvijos rinktine, kuri pirmajame mače su Estija sužaidė lygiosiomis 2:2. Todėl Lietuvai užtektų ir lygiųjų tam, jog iškovotų Baltijos taurę.

Rungtynių statistika:

Lietuva (WU17) 2 – 1 Estija (WU17). Rygos „Arkadia“ stadionas, 30 žiūrovų. Teisėja – Jelena Jermolajeva

6' Gabija Toropovaitė [1 – 0] 

50' Liisa Merisalu [1 – 1]

65' Judita Sabatauskaitė [2 – 1]

Lietuvos sudėtis: Meda Šeškutė, Eva Jakaitė, Kamilė Gudelevičiūtė, Milita Ragauskaitė, Laura Ubartaitė, Dorotėja Aidukaitė (53' Danielė Svirnelytė), Dovilė Dockaitė (41' Vitalija Žatkina), Judita Sabatauskaitė, Ugnė Lazdauskaitė, Gabija Toropovaitė (74' Erika Šupelytė), Karilė Liužinaitė (41' Rimantė Jonušaitė).

Atsargoje: Monika Bačkieriūtė, Alina Špakovskaja, Gabija Valiukevičiūtė.

19-metės šventė įspūdingą pergalę

Lietuvos 19-mečių (WU19) merginų rinktinė įspūdinga pergale pradėjo Baltijos taurės turnyrą Rygoje. Sekmadienio rungtynėse lietuvės pademonstravo efektingą žaidimą puolime ir rezultatu 4:0 nugalėjo Estiją. Šiame susitikime Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Vytas Jančiauskas pasitikėjo keturiomis Europos čempionatui besiruošusios septyniolikmečių rinktinės futbolininkėmis. Komandos startiniame vienuoliktuke buvo ir moterų rinktinės saugė, Ispanijos aukščiausios lygos klube „Tenerife“ žaidžianti Liucija Vaitukaitytė.

Lietuvės susitikimą pradėjo aktyviai ir demonstravo ambicingą žaidimą prie varžovių vartų. 25-ąją minutę mūsų komanda išsiveržė į priekį. Po L.Vaitukaitytės perdavimo Erika Deventinaitė prie baudos aikštelės linijos pasitaisė kamuolį ir puikiu smūgiu į kairįjį viršutinį kampą nuginklavo vartininkę.

Nors iki pertraukos įvarčių daugiau nekrito, antrajame kėlinyje lietuvių puolimui varžovės priešnuodžių nerado. 53-iąją minutę L.Vaitukaitytė iš maždaug 30 metrų kaire koja meistriškai užsuko kamuolį ir vartininkei tai nepaliko jokių vilčių – kamuolys atsimušė nuo skersinio ir suspurdėjo vartų tinkle.

Po kelių minučių Lietuvos rinktinės lyderė įmušė antrąjį įvartį iš panašios distancijos. Nors L.Vaitukaitytė buvo apsupta kelių varžovių, ji surado erdvės smūgiui ir tiksliai pataikė kamuolį į kairįjį vartų kampą.

Lietuvos komanda dar ne kartą lankėsi esčių baudos aikštelėje ir mačo gale įtvirtino triuškinamą pergalę ketvirtuoju įvarčiu. Gabrielė Ragauskaite nestipriu smūgiu smūgiavo iš toli, o vartininkė nesugebėjo išlaikyti kamuolio savo rankose.

Pirmadienį V.Jančiausko treniruojama rinktinė dėl Baltijos taurės kovos su Latvija, kuri pirmose rungtynėse šeštadienį nugalėjo Estiją 4:0.

Rungtynių statistika:

Lietuva (WU19) 4 – 0 Estija (WU19). Rygos „Arkadia“ stadionas, 40 žiūrovų Teisėja Tatjana Debisa.

25' Erika Deventinaitė [1 – 0]

53' Liucija Vaitukaitytė [2 – 0]

55' Liucija Vaitukaitytė [3 – 0] 

87' Gabrielė Ragauskaitė [4 – 0]

Lietuvos sudėtis: Emilija Kaselytė (84 min. Viltė Jurgaitytė), Simona Bagavičiūtė (73 min. Kamilė Nekrošiūtė), Erika Deventinaitė (90+1 min. Emilija Grečnaitė), Kamilė Pranulytė, Gintarė Blažytė (84 min. Miglė Padolskytė), Gabija Gedgaudaitė, Agneta Patilskytė, Viktorija Čiapaitė (73 min. Guostė Jonikaitė), Gabrielė Ragauskaitė (90+2 min. Kamilė Kviklytė), Liucija Vaitukaitytė, Loreta Rogačiova (90+1 min. Ugnė Maknytė).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.