Brazilija rodo pirštais: „Neymaras geresnis už L. Messi ir C. Ronaldo“

Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalis be Brazilijos? Neįmanoma! Po to, kai iš 1990 metų planetos pirmenybių iškrito aštuntfinalyje, brazilai šiame etape nebesuklupo nė sykio ir pirmadienį, nugalėję meksikiečius, jau septintą kartą iš eilės pateko tarp aštuonių stipriausių pasaulio komandų. Pergalė aštuntfinalyje brazilams savaime suprantamas dalykas, todėl šokinėti iš laimės dar anksti, užtenka santūriai pasidžiaugti.

Neymaras<br>AFP/Scanpix nuotr.
Neymaras<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
 Brazilijos žiniasklaidos puslapiai
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jul 3, 2018, 11:22 AM

Nors antradienį daugelio Brazilijos dienraščių viršeliai buvo emocingi, kaip ir turėtų būti įtikinamai laimėjus pasaulio čempionato rungtynes, straipsniuose vyravo santūresnis tonas.

„Brazilija paliko varžovus už nugaros ir pakartojo įprastą kelionę į elitą, kuriame lieka nuo 1994-ųjų“, – antraštėje išdėstė „Folha de Sao Paulo“.

„Pasaulio čempionate, jau pažymėtame čempionių Vokietijos, Argentinos ir Ispanijos nesėkmėmis, Brazilija kuria savo istoriją ir dominuoja planetos futbole. Rinktinė vėl pateko tarp aštuonių stipriausiųjų. Būti elite Brazilijai tapo rutina nuo 1994 metų. Per šį laikotarpį nė viena kita komanda nesugebėjo visuose čempionatuose patekti į ketvirtfinalį“, – primindamas Brazilijos futbolo rinktinės išskirtinumą, straipsnį pradėjo „Folha de Sao Paulo“.

„Brazilijos rinktinė žaidžia gerai, bet pasaulio čempionate dar neįsibėgėjo“, – po pergalės aštuntfinalyje tvirtino sporto dienraštis „Lance“.

„Prastai pradėjusi rungtynes, Brazilija sustygavo žaidimą ir sukūrė daugiau progų, bet įmušti pirmąjį įvartį sugebėjo tik antrajame kėlinyje, – pasakojo dienraštis „Extra“. – Nors trumpiau valdė kamuolį, Brazilija žaidė ramiai, saugiai ir veiksmingai, o Neymaras, kartu su Willianu, buvo pagrindiniai komandos asmenys“.

Ir nors komanda dar nežaidžia idealiai, vieno futbolininko žaidimas džiugina vis labiau ir labiau. Tas futbolininkas – komandos lyderis Neymaras.

„Lyderis patvirtino savo lygį. Jo pasirodymas nebuvo tobulas, bet jis gerai prisitaikė kaitroje ir daug judėjo. Jis įmušė šeštąjį įvartį pasaulio pirmenybėse, pirmąjį – atkrintamosiose varžybose ir taip pat atliko rezultatyvų perdavimą Firmino. Palaikomas Rusijos sirgalių, išvykus Lioneliui Messi ir Cristiano Ronaldo, „Raketa Neymaras“ gali pakelti Braziliją iki dangaus“, – vylėsi „Lance“.

Naudingas Neymaro žaidimas Brazilijos žiniasklaidą paskatino paskelbti šį futbolininką būsimuoju L.Messi ir C.Ronaldo įpėdiniu. „Šie svarstymai seni ir nesibaigiantys: kas pakeis L.Messi ir C.Ronaldo pasaulio futbolo soste? – rašė dienraštis „Extra“. – Nuo tada, kai pradėjo spindėti Brazilijos aikštėse ir, dar labiau, kai išvyko į Europą – iš pradžių į „Barcelona“, paskui į Paryžiaus PSG – Neymaras yra vienintelis kandidatas tapti dueto įpėdiniu. Bent pasaulio čempionatuose brazilų dešimtasis numeris jau aplenkė dvi žvaigždes“.

Kaip įrodymą, „Extra“ pateikė lentelę: C.Ronaldo per keturis pasaulio čempionatus įmušė 7 įvarčius, L.Messi irgi per keturis čempionatus – 6 įvarčius, o dar tik antrajame pasaulio čempionate dalyvaujantis Neymaras jau pelnė 6 įvarčius.

„Extra“ viršelyje antradienį irgi labiau buvo akcentuojama ne rinktinės pergalė aštuntfinalio rungtynėse, o Neymaro asmenybė: „Pasaulio čempionatuose Neymaras geresnis negu Messi ir CR7“.

Nors Brazilijos futbolininkai išsiuntė namo Meksikos rinktinę, brazilai tikisi Rusijoje liksiančių meksikiečių sirgalių palaikymo. „Dabar meksikiečiams atėjo laikas įvykdyti pažadą ir sirgti už Braziliją. Jų šūkis šiame pasaulio čempionate „Lotynų Amerika be Argentinos“ (ispaniškai susirimuoja: „America Latina, menos Argentina“). Brazilijos rinktinė atsidėkos“.

Tiesa, meksikiečių požiūris į Brazilijos rinktinę galėjo drastiškai pasikeisti po Neymaro surengto cirko numerio, kuriuo Brazilijos žvaigždė bandė įtikinti teisėją, kad varžovų žaidėjas Miguelis Layunas mažų mažiausiai nurovė jam koją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.