Lietuvos merginų rinktinių treneriai įvertino pasirodymą Baltijos taurėje

Lietuvos merginų rinktinių futbolo treneriai liko patenkinti savo komandų rezultatais ir žaidimu per Baltijos taurės varžybas Rygoje. Lietuvos septyniolikmečių (WU-17) rinktinė Baltijos taurę iškovojo, o devyniolikmečių (WU-19) merginų ekipa užėmė turnyre antrąją vietą.

 Lietuvos merginų triumfas Baltijos taurėje.<br>N.Krevņevos/LFF.lv nuotr.
 Lietuvos merginų triumfas Baltijos taurėje.<br>N.Krevņevos/LFF.lv nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2018, 5:59 PM

Po Lietuvoje vykusio pagrindinio WU-17 Europos čempionato etapo gegužę lietuvės sugrįžo į tarptautinių rungtynių areną su trenksmu. Pirmąsias rungtynes su Estija Lietuvos komanda laimėjo 2:1, o per antras 5:3 parklupdė latves.

„Manau, įvykdėme prieš turnyrą iškeltus tikslus: toliau formuoti kolektyvą, įvertinti turimas žaidėjas ir, žinoma, susigrąžinti Baltijos taurę. Tokios pergalės psichologiškai sustiprina komandą ir suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, todėl smagu iškovoti trofėjų.

Suteikėme visoms merginoms laiko aikštėje. Vienoms sekėsi geriau, kitoms prasčiau, tačiau visiems reikia daug dirbti. Tai buvo puikus testas komandai, pamatėme, kaip žaidėjos susitvarko su iššūkiais“, – kalbėjo R.Čepkauskas.

Spalio 4–10 dienomis Lietuvos WU-17 rinktinė dalyvaus 2019 m. Europos čempionato atrankos turnyre. 4 grupėje lietuvės susitiks su Škotijos bei Slovakijos bendraamžėmis ir turnyro šeimininke Lenkijos komanda. R.Čepkausko teigimu, tai bus rimtas išbandymas, todėl bus žaidžiama kiek kitokia taktika.

„Rengsime stovyklą, kurioje bandysime šlifuoti žaidimą ir prisitaikyti prie sudėtingesnių sąlygų. Pasirinksime tokią taktiką, kuria daugiau dėmesio skirsime kontratakoms ir gynybai. labiau koncentruosimės į kontratakas ir didesnį dėmesį skirsime gynybai. Visa tai galime įgyvendinti tik sunkiu darbu drauge“, – sakė treneris.

Savo ruožtu WU-19 rinktinė Baltijos taurės turnyro pirmajame mače 4:0 sutriuškino Estijos rinktinę, o pirmadienį po atkaklios kovos 2:4 pralaimėjo Latvijai. Tokie rezultatai leido mūsų rinktinei užimti antrą vietą, o treneris Vytas Jančiauskas liko patenkintas savo futbolininkių žaidimu.

„Turnyrą vertinu teigiamai. Tai buvo puikus jėgų išbandymas prieš rudenį vyksiančias Europos čempionato atrankos rungtynes. Vis dėlto paskutinių rungtynių rezultatas su latvėmis neatspindi to, kas vyko aikštėje. Žaidėme gerai, neišnaudojome progų ir kai kurie teisėjų sprendimai buvo diskutuotini.

Merginos pademonstravo, ką galėjo, tačiau joms reikia toliau dirbti. Prie mūsų prisijungusios WU-17 rinktinės žaidėjos paliko teigiamą įspūdį, todėl džiugu matyti, kad jaunesnės futbolininkės adaptuojasi vyresnio amžiaus grupėje“, – pasakojo V.Jančiauskas.

Lietuvos WU-19 rinktinėje turnyro metu žibėjo Liucijos Vaitukaitytės žvaigždė. Ispanijos aukščiausios lygos „Tenerife“ klubui atstovaujanti saugė per dvejas rungtynes pelnė tris įvarčius ir atliko du rezultatyvius perdavimus, taip tiesiogiai prisidedama prie penkių iš šešių įmuštų įvarčių.

„Be abejonės, Liucija yra lyderė visose rinktinėse, taip pat – ir mūsų. Jei jos nebūtų, mūsų žaidimo braižas būtų kitoks. Ji yra didelis Lietuvos futbolo talentas ir mums tiesiog reikia džiaugtis, jog ji mėgaujasi žaidimu ir skiria daug pastangų savo tobulėjimui“, – sakė V.Jančiauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.