„Sūduvos“ legionierius G. Finkleris: „Būtų puiku įveikti APOEL“

Prie Marijampolės „Sūduvos“ komandos neseniai prisijungė du nauji žaidėjai – puolėjas Mihretas Topčagičius ir atakuojantis saugas Guilherme Finkleris. Kviečiame iš arčiau susipažinti su pastaruoju Lietuvos čempionų naujoku.

 Marijampolės komandos legionierius tiki sėkme.
 Marijampolės komandos legionierius tiki sėkme.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2018, 4:43 PM, atnaujinta Jul 7, 2018, 4:46 PM

„Gimiau Brazilijoje, žaisti futbolą pradėjau būdamas 5 metų, tad tuo užsiimu jau daug laiko. Nuo 5 iki 15 metų žaidžiau salės futbolą, o po to perėjau į didžiąją aikštę. Nuo tada keliauju per pasaulį žaisdamas futbolą, – taip savo jau nueito kelio pristatymą pradėjo G. Finkleris. – Visą karjerą žaidžiu vienoje pozicijoje – 10-ojo numerio, iš karto už puolėjų nugaros. Tai mano mėgstamiausia pozicija, stengiuosi perduoti kamuolį puolėjams, padėti jiems pelnyti įvarčius.“

Brazilijos ir Italijos pilietybes turintis 32 metų futbolininkas per savo karjerą rungtyniavo įvairiuose Brazilijos klubuose, o jo pirmąja stotele užsienyje 2006 metais tapo tuomet Anglijos antrojoje lygoje rungtyniavęs garsus „Wolverhampton“ klubas. G. Finkleris gerai pasirodė šio klubo peržiūroje, todėl anglai nusprendė jį išsinuomoti. Debiutuoti pagrindinėje „Wolverhampton“ komandoje futbolininkui vis dėlto nepavyko ir netrukus jis persikėlė į Belgiją – „Mouscron“ ekipą.

Geriausiu savo karjeros sprendimu G. Finkleris, kuris dažnai vadinamas tiesiog Gui (tariama Gi), laiko persikėlimą į Australiją 2012 metais. Šioje šalyje su Melburno „Victory“ jis tapo šalies čempionu, laimėjo taurę, buvo išrinktas į simbolinę 2014-2015 metų sezono rinktinę, dalyvavo ir 2014 metų Visų žvaigždžių rungtynėse, kuriose Australijos čempionato rinktinė susitiko su Turino „Juventus“.

„Australijoje laimėjome lygą, laimėjome taurę, 4 metus žaidžiau tame pačiame klube, buvo labai geras tarpusavio supratimas, puikūs aistruoliai, puikus miestas. Manau, tai yra mano geriausi prisiminimai iš futbolininko karjeros kol kas“, – sakė G. Finkleris.

2016 metais naujasis Lietuvos čempionų narys persikėlė į taip pat Australijos čempionate rungtyniaujantį Velingtono „Phoenix“ (Naujoji Zelandija), o 2018-ųjų pradžioje grįžo į Braziliją ir žaidė šalies antrojoje lygoje.

„Brazilijoje sulaukiau agento skambučio, sužinojau, kad manimi domisi „Sūduva“, susiradau šiek tiek informacijos „Google“ ir nusprendžiau priimti šį iššūkį. Nekantraudamas žvelgiu į ateitį, – teigė G. Finkleris. – Klubas yra čempionas, laimėjo lygą pernai ir pirmauja joje šiemet. Visada smagu būti tokioje komandoje, žaisti tik dėl pergalių. Smagu, kai klubas siekia tapti čempionu, o čia yra būtent toks nusiteikimas. Džiaugiuosi čia būdamas.“

Futbolininkas, kaip ir visi „Sūduvos“ nariai bei aistruoliai nekantraudamas laukia susitikimo su garsiu Nikosijos APOEL klubu Čempionų lygos atrankos I etape.

„Laukia svarbūs mačai ne tik klubui, bet ir visai šaliai, tai yra dar vienas mane labai dominantis dalykas. Nekantriai laukiu rungtynių, būtų puiku įveikti šį barjerą“, – svarstė G. Finkleris.

„Sūduvoje“ 23 numeriu pažymėtus marškinėlius vilkėsiantis legionierius sako, kad šiuo metu galbūt nėra geriausios sportinės formos, tačiau tikina, kad ją įgyti neužtruks.

„Nuo pastarųjų mano rungtynių prabėgo pusantro mėnesio, tačiau fiziškai jaučiuosi gerai. Pažįstu savo kūną, manau, greitai būsiu geros formos“, – prižadėjo G. Finkleris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.