Žemiau ristis nėra kur: Lietuvos futbolo rinktinė neįveikė net Šri Lankos

Lietuvos futbolo rinktinė sekmadienį Kolombo „Racecourse Stadium“ (Hipodromo) arenoje susitiko su Šri Lankos nacionaline komanda ir sužaidė su varžovais tik nulinėmis lygiosiomis – 0:0. Lietuvos rezervinės arba eksperimentinės B rinktinės pagrindą sudarė Europos turnyruose nežaidžiančių A lygos klubų žaidėjai ir jaunimo rinktinių futbolininkai.

 Lietuvos futbolo rinktinė Šri Lankoje.<br> LFF nuotr.
 Lietuvos futbolo rinktinė Šri Lankoje.<br> LFF nuotr.
 Simonas Paulius yra šios rezervinės Lietuvos rinktinės kapitonas.<br> LFF nuotr.
 Simonas Paulius yra šios rezervinės Lietuvos rinktinės kapitonas.<br> LFF nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė Šri Lankoje.<br> LFF nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė Šri Lankoje.<br> LFF nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė Šri Lankoje.<br> LFF nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė Šri Lankoje.<br> LFF nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė Šri Lankoje.<br> LFF nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė Šri Lankoje.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 8, 2018, 6:02 PM, atnaujinta Jul 8, 2018, 10:43 PM

Nors lietuviams priklausė iniciatyva ir jie daugiau laiko kontroliavo kamuolį, tačiau sukurtų progų paversti įvarčiais nesugebėjo. Šri Lankos futbolininkai bandė kontratakuoti ir taip pat turėjo kelias galimybes įmušti įvartį.

Rungtynių komentatoriai nuolat pabrėždavo lietuvių fizinę galią ir ūgį. Būtent šias savybes ir bandė išnaudoti trenerio Edgaro Jankausko auklėtiniai. Pirmojo kėlinio pradžioje tai buvo daroma per kairį sparną, vedant į puolimą Vytautą Lukšą, o vėliau stengiantis išnaudoti viduryje žaidusį Lauryną Stonkų.

Antrąjį kėlinį Lietuvos ekipa pradėjo aktyviu spaudimu. Pavyko sukurti kelis pavojingus momentus, tačiau įvarčiai nekrito. 

22-ąją min. po Zarwano smūgio kamuolį sugavo vartininkas Deividas Mikelionis.

34-ąją min. Šri Lanka turėjo geriausią progą mače, kai vietos futbolininkas Kavidu įsiveržė vienas prieš Deividą Mikelionį, skersavo kamuolį, bet nebuvo kam „uždaryti“ šio perdavimo.

38-ąją min. Simonas Urbys ir Tadas Eliošius nepasinaudojo galimybėmis pelnyti įvartį.

52-ąją min. S.Urbys laisvas smūgiavo iš baudos aikštelės, bet nepataikė į vartus.

80-ąją min. Zarwanas iš patogios padėties galva smūgiavo tiesiai į lietuvių vartininką.

90+5 min. Šri Lankos rinktinė ramiai apsigynė ir iškovojo lygiąsias – 0:0.

„Realizacija lieka mūsų pagrindine problema. Sukurtos progos ir lieka progomis. Tai kelia susirūpinimą. Sukurti progas kainuoja daug jėgų ir energijos, norėtųsi jas paversti įvarčiais“, – po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės treneris E.Jankauskas.

Lietuvos rinktinė Šri Lankoje ar žais antrąsias draugiškas rungtynes su vietos ekipa liepos 11-ąją dieną. Susitikimai organizuojami pagal UEFA ir Azijos futbolo konfederacijos (AFC) bendradarbiavimo programą.

Mūsiškių komandoje aštuoni „Jonavos“ atstovai, šeši – „Kauno Žalgirio“ ir keturi – „Palangos“.

Pakviestas ir vienas legionierius – 19-metis vartininkas Titas Krapikas iš Genujos „Sampdoria“ klubo. Kvietimo sulaukė ir Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis 18-etis Matas Ramanauskas. Jis jau debiutavo rinktinėje.

Daugiausia patirties iš pakviestų žaidėjų turi V.Lukša, jis rinktinei atstovavo 27 kartus. Kapitonas Simonas Paulius žaidė 10 rungtynių, Tadas Eliošius – 6, rinktinėje taip pat yra žaidę Dovydas Norvilas, Martynas Dapkus, Tautvydas Eliošius. Šiais metais Baltijos taurės turnyre nacionalinėje komandoje debiutavo Simonas Urbys. Į rinktinę pakviestas ir jo brolis dvynys Sigitas Urbys, kuris pakeis traumą gavusį Ernestą Veliulį.

Kartu su Lietuvos rinktinės treneriais, į Šri Lanką atvyko ir U-21 rinktinės treneriai Caritas Falchas ir Andrius Skerla. Vizito metu numatytas trenerių, fizinio rengimo ir vartininkų trenerių bei medikų apsikeitimas patirtimi.

Šri Lankos futbolo rinktinė paskutines tarptautines rungtynes žaidė 2016 metais. Šiuo metu FIFA reitinge Šri Lankos rinktinė užima 200-ąją vietą, o Lietuva rikiuojasi 126-oje pozicijoje.

Rezultatas:

Šri Lanka 0 – 0 Lietuva

Lietuva: Deividas Mikelionis, Ričardas Šveikauskas, Gabrielius Zagurskas, Pijus Širvys (56' Sigitas Urbys), Lukas Artimavičius (76' Vytas Gašpuitis), Simonas Paulius, Tadas Eliošius (68' Matas Ramanauskas), Vytautas Lukša (56' Tautvydas Eliošius), Martynas Dapkus (46' Dovydas Norvilas), Laurynas Stonkus ir Simonas Urbys.

Statistika:

Šri Lanka – Lietuva

Smūgiai į vartų plotą: 4 – 4;

Smūgiai vartų link: 2 – 4;

Kampiniai: 0 – 5;

Geltonos kortelės: 1 – 0;

Pražangos: 3 – 8.

Lietuvos delegacija:

Vartininkai: Deividas Mikelionis („Kauno Žalgiris“) ir Titas Krapikas („Sampdoria“, Italija).

Gynėjai: Gabrielius Zagurskas („Kauno Žalgiris“), Tomas Snapkauskas („Kauno Žalgiris“), Pijus Širvys („Kauno Žalgiris“), Aurimas Tručinskas („Jonava“), Lukas Artimavičius („Jonava“), Justas Raziūnas („Palanga“), Ričardas Šveikauskas („Palanga“) ir Vytas Gašpuitis („Panevėžys“).

Saugai: Matas Ramanauskas (Nacionalinė futbolo akademija), Martynas Dapkus („Jonava“), Tadas Eliošius („Jonava“), Tautvydas Eliošius („Jonava“), Vytautas Lukša („Jonava“), Simonas Paulius („Kauno Žalgiris“), Edvinas Kloniūnas („Kauno Žalgiris“), Dovydas Norvilas („Palanga“) ir Sigitas Urbys („Palanga“).

Puolėjai: Laurynas Stonkus („Jonava“) ir Simonas Urbys („Palanga“) .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.