Šri Lanka apsigavo: manė, kad žaidžia su lenkus sutriuškinusia Lietuvos rinktine

Liepos 8-oji – istorinė diena Šri Lankos futbolui. Po dviejų metų pertraukos atgaivinta šios šalies nacionalinė rinktinė sužaidė draugiškas rungtynes, o azijiečių iššūkį priėmė Edgaro Jankausko auklėtiniai.

Lenkijos futbolo rinktinė 4:0 nugalėjo lietuvius, bet Šri Lankos spauda manė atvirkščiai.<br>Scanpix.com nuotr.
Lenkijos futbolo rinktinė 4:0 nugalėjo lietuvius, bet Šri Lankos spauda manė atvirkščiai.<br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

eurofootball.lt ir lrytas.lt inf.

Jul 9, 2018, 7:20 AM, atnaujinta Jul 9, 2018, 7:21 AM

Jie sekmadienį pirmose tarpusavio rungtynėse su Šri Lankos komanda sužaidė lygiosiomis 0:0. Dar vienos tarpusavio rungtynės bus sužaistos liepos 11 dieną.

Tačiau, Šri Lankos spaudoje Lietuvos rinktinė buvo pristatyta kaip itin patyrusi komanda ir nuo kelio šluojanti savo varžovus.

„The Sunday Times“ naujienų tinklalapis klaidingai parašė, jog šiemet mūsų tautiečiai žaidžia tiesiog nepriekaištingai: 4:0 sutriuškino Gruziją, 2:0 nugalėjo Estiją, 1:0 įveikė Iraną bei rezultatu 4:0 nepaliko vilčių į pasaulio čempionatą vykusiems lenkams ir tik 0:1 nusileido Armėnijai. Iš tikrųjų visi rezultatai buvo atvirkštiniai – Lietuva minėtoms komandos beviltiškai pralaimėjo ir per pastarąsias 6 rungtynes buvo įveikti tik armėnai.

Paskutines tarptautines rungtynes Šri Lanka žaidė 2016 metų lapkričio mėnesį prieš Makao atstovus Malaizijos Solidarumo taurės turnyre ir tada buvo išformuota.

Šiemet paskirtas naujasis treneris Packeeras Ali nusprendė atlikti rimtą darbą ir išmaišė visus šalies kampelius, ieškodamas talentingų žaidėjų.

150 atletų patikrinęs specialistas tikisi suformuoti pajėgią rinktinę, kuri savo piką pasieks 2022 metais.

„Mūsų futbolininkai yra pakankamai jauni, tačiau jie atrodo solidžiai, jei pažvelgtume į fizinį pasiruošimą bei nusiteikimą kovoti. Vyriausiam mūsų žaidėjui – 30 metų, jauniausiam – 17. Ateityje tikimės sužaisti daugiau rungtynių, juk SAFF čempionato burtai mums lėmė pajėgias Indijos ir Maldyvų rinktines“, – kalbėjo strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.