Sumaištis po Kroatijos trenerio laiško politikams: jis buvo netikras

2018 metų pasaulio futbolo čempionate Kroatija pirmą kartą šalies istorijoje pateko į turnyro finalą ir tik jame 2:4 nusileido Prancūzijos komandai. Po turnyro Kroatijos rinktinė grįžo namo, kur savo didvyrius pasitiko šimtai tūkstančių gerbėjų.

Z.Daličius aršiai sukritikavo Kroatijos valdžią.<br>AP nuotr.
Z.Daličius aršiai sukritikavo Kroatijos valdžią.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2018, 2:50 PM, atnaujinta Jul 18, 2018, 7:59 PM

Šek tiek atslūgus triumfo emocijoms socialiniame tinkle „Facebook“ paplito laiškas, kuriame Kroatijos treneris Zlatko Daličius viešai pliekė Kroatijos valstybės vadovus bei siūlė jiems atsiriboti nuo futbolo rinktinės pasiekimų.

Vis tik vėliau paaiškėjo, kad tas laiškas buvo netikras. Jį parašė ne pats treneris, o asmuo vardu Igoris Premužičius bei tą laišką išplatino užsienio žiniasklaidoje ir su rinktine susijusiuose socialinio tinklo puslapiuose.

„Parašiau šį laišką tarsi įsivaizduojamame pasaulyje, kur Z.Daličius su komanda yra apsuptas politikos elito. Šiame laiške jis yra tarsi tikras sporto žmogus ir patriotas. Aš laiške nurodžiau, kad jis nėra autorius. Tai, kaip žmonės reagavo parodo, kad jie nepagalvotai ir paviršutiniškai reaguoja į tokius dalykus“, –  vėliau teisinosi pats I.Premužičius.

Net ir po tokių įvykių Kroatijos sirgaliai teigė, kad taip buvo išsakyta visiška tiesa.

Pateikiame pilną, netikrą Z.Daličiaus laišką.

„Mes įrodėme, kad ši futbolininkų karta pasiekė tokias pergales nežiūrint į šalies dydį, gyventojų skaičių, stadionus ar aplinką. Rašau šias eilutes dėl sudėtingos padėties Kroatijoje. 

Kroatija šiandien yra Europos Sąjungos narė, bet šalis gyvena sunkiau nei po karinių konfliktų. Šalyje vadovauja blogi žmonės, nusikalstamų organizacijų nariai. Kroatijoje daug žmonių kenčia skurdą, per pastaruosius metus daugybę kroatų išvyko iš šalies.

Mūsų pensininkai negali gyventi oriai dėl mažų pensijų, jaunimas negali sau leisti įsigyti padorų išsilavinimą.

Todėl norėčiau paprašyti visų politikų ir visų valdžios institucijų, kurie nuvarė šalį į pragarą, skurdą, kad atsiribotų nuo futbolo rinktinės ir jos pasiekimų. Jūs pavertėte Kroatiją viena iš neturtingiausių Europos šalių. Turime daugiau nei 1000 kilometrų pakrantės, o šalyje pilna vaikų, kurie nėra matę jūros. Turime badaujančių vaikų, bedarbių tėvų.

Prašau visų politikų, nesinaudokite mūsų pasiekimais ir nesidarykite sau reklamos, nenorime būti su jumis tapatinami.

Norime padėti vaikams ir stengsimės, kad visi skurstantys Kroatijos vaikai galėtų bent septynias dienas praleisti prie jūros“.

Kroatijos rinktinė pasaulio čempionatu metu Rusijoje uždirbo apie 23 milijonus eurų ir šiuos pinigus skirs skurstantiems Kroatijos vaikams ir labdaros fondams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.