Futbolo čempionato tragedija: rusas per Kroatijos ir Rusijos mačą užmušė ukrainietį

 

 Rusijos pilietis A.Pochvalnas suimtas už mirtiną smūgį A.Savojui.<br> obozrevatel nuotr.
 Rusijos pilietis A.Pochvalnas suimtas už mirtiną smūgį A.Savojui.<br> obozrevatel nuotr.
 A.Savojus mirė po konflikto ir muštynių su Rusijos piliečiu.<br> obozrevatel nuotr.
 A.Savojus mirė po konflikto ir muštynių su Rusijos piliečiu.<br> obozrevatel nuotr.
 A.Savojus mirė po konflikto ir muštynių su Rusijos piliečiu.<br> obozrevatel nuotr.
 A.Savojus mirė po konflikto ir muštynių su Rusijos piliečiu.<br> obozrevatel nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 8:47 PM, atnaujinta Jul 19, 2018, 9:14 PM

Liepos 7-ąją dieną prasidėjęs pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio mačas tarp Rusijos ir Kroatijos rinktinių dviem sirgaliams Turkijoje tragiškai užsibaigė liepos 15 dieną: vienas iš jų mirė po smūgio ranka, o kitam gresia ilgi metai nelaisvės.

Ukrainiečio Andrejaus Sovojaus artimieji šiomis dienomis turėjo neįtikėtinai skaudžių darbų: sutvarkyti dokumentus ir į Ukrainą parskraidinti A.Savojaus kūną.

Vyras daugiau kaip savaitę gulėjo Antalijos ligoninėje komoje, tačiau turkų medikai buvo bejėgiai – ukrainietis mirė neatsigavęs.

Tragiškos istorijos pradžia prasidėjo Alanijos „Ganita holiday village“ viešbutyje, kuriame buvo apsistojęs 57-erių ukrainietis su šeima ir iš Rusijos Rostovo miesto atvykęs 30-metis Andrejus Pochvalnas su šeimyna.

Abu vyrai liepos 7-ąją vakare viešbučio poilsio zonoje turėjo žiūrėti planetos čempionato ketvirtfinalį tarp Rusijos ir Kroatijos rinktinių. Tačiau nė vienas jų akistatos taip ir nepamatė: tik prasidėjus mačui rusas iš rankos trenkė prie jo šeimynos stalelio priėjusiam ukrainiečiui, šis krito ir stipriai trenkėsi galva į marmurinį grindinį. A.Savojus prarado sąmonę ir net ir medikams nepasisekė jo atgaivinti, o A.Pochvalną suėmė viešbučio darbuotojai, kurie ir perdavė mušeiką atvykusiai policijai.

„Tai visiškai tragiška situacija, – ukrainiečių „obozrevatel“ portalui pasakojo liudininkė Julija Zacharova. – A.Savojus buvo girtas ir prieš rungtynes, kurios buvo rodomos lauko ekrane, vaikščiojo tarp staliukų. Rusas sėdėjo prie staliuko, be jo dar buvo, atrodo, moteris ir vaikai. A.Pochvalnas nebuvo girtas, gal tik išgėręs. Jau buvo prasidėjusi transliacija ir sugroti šalių himnai. Tuomet A.Savojus priėjo prie ruso stalelio ir prasidėjo žodinis konfliktas“.

Manoma, kad vyrai prakalbo ne tik apie futbolą, tačiau ir šalių nesutarimus dėl Rusijos Krymo aneksijos – A.Savojus gyveno Zaporožės mieste.

„Ukrainietis ne itin gerai stovėjo ant kojų, o rusas netikėtai atsistojęs jam trenkė į veidą. Teisingiau tai buvo ne smūgis kumščiu, o labiau antausis plaštaka. Ukrainietis nukrito ir nejudėjo, o rusas labai išsigando“, – sakė liudininkė.

Aplinkiniai tuoj pat suskubo suteikti pagalbą, tačiau J.Zacharovos teigimu, jau tada buvo galima suprasti, kad vyrui yra nekas. „Mes suskubome nešti vandenį, kviesti „greitąją pagalbą“, bet jis jau nereagavo į nieką“, – šnekėjo liudininkė.

Nors A.Pochvalnas norėjo kuo greičiau palikti nusikaltimo vietą, jis buvo viešbučio darbuotojų sulaikytas ir perduotas policijai.

Apie tragišką įvykį A.Savojaus žmona sužinojo tik po kelių valandų, kai pati po rungtynių pradėjo ieškoti savo vyro.

Buvo kalbėta, kad po šio įvykio Turkijos teismas vis dėlto nesuėmė Rusijos piliečio ir leido jam sugrįžti į savo šalį, tai paneigė A.Pochvalno žmona.

„Tai netiesa, kad jis sumokėjo baudą ir išvyko namo. Aš grįžau viena į Rostovą. Mano vyras ir toliau lieka Turkijoje“, – teigė Natalija Pochvalnaja.

Ukrainos žiniasklaidos teigimu, dar liepos 14 dieną į Zaporožę turėjo atskristi iš Antalijos specialus medicinos lėktuvas, tačiau į vakarą reisas buvo atšauktas, o jau po kurio laiko gimines pasiekė žinia, kad A.Savojus galimai mirė.

Artimieji spėlioja, kad vyras galėjo mirti tuomet, kai buvo bandoma ukrainietį perjungti nuo vienų stacionarių gyvybę palaikančių aparatų prie kitų.

A.Pochvalnui už netyčinę žmogžudystę prokurorai prašo skirti nuo 8 iki 12 metų kalėjimo.

A.Savojus su žmona į Turkija buvo atskridę tik liepos 6 dieną. Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio akistata tarp Kroatijos ir Rusijos rinktinių po pratęsimo baigėsi 2:2, tačiau 11 metrų baudinius geriau mušė kroatai ir jie prasimušė į pusfinalį bei tapo 2018 metų planetos vicečempionais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.