Vladimiras Putinas už nuopelnus Rusijai apdovanojo šalies futbolo rinktinę

Rusijos Prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį įteikė valstybinius apdovanojimus ir pagyrimo raštus šios šalies nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjams ir šešiems trenerių štabo nariams. Apdovanojimai skirti už gerą Rusijos rinktinės futbolininkų pasirodymą 2018 metų pasaulio čempionate.

Rusijos rinktinės futbolininkai prieš apdovanojimą Kremliuje.<br>Twitter nuotr. 
Rusijos rinktinės futbolininkai prieš apdovanojimą Kremliuje.<br>Twitter nuotr. 
 Vladimiras Putinas ir Igoris Akinfejevas.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Vladimiras Putinas ir Igoris Akinfejevas.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 28, 2018, 3:23 PM, atnaujinta Jul 28, 2018, 3:28 PM

Trenerių grupėje buvo ir lietuvis Gintaras Staučė. Jis – Rusijos rinktinės vyriausiojo trenerio Stanislavo Čerčesovo asistentas ir buvo atsakingas už darbą su komandos vartininkais.

2018 metų pasaulio futbolo čempionate Rusijos rinktinė pasirodė geriausiai istorijoje ir pasiekė ketvirtfinalį. A grupėje rusai 5:1 sutriuškino Saudo Arabiją, 3:1 įveikė Egiptą ir 0:3 pralaimėjo Urugvajui.

Atkrinatmųjų varžybų aštuntfinalio etape Rusijos rinktinė eliminavo Ispaniją po 11 metrų baudinių serijos 4:3 (1:1). Ketvirtfinalyje rusus sustabdė pasaulio vicečempione vėliau tapusi Kroatija. Kroatai nugalėjo Rusiją taip pat po 11 metrų baudinių serijos 4:3 (2:2).

Iškilminga apdovanojimų įteikimo ceremonija vyko Kremliaus Jekaterinos salėje.

S.Čerčesovas apdovanotas Aleksandro Nevskio ordinu, o komandos vartininkas ir kapitonas Igoris Akinfejevas bei karjerą baigęs Sergejus Ignaševičius – Garbės ženklo ordinais. Kitiems futbolininkams ir treneriams įteikti Rusijos prezidento Garbės raštai.

„Pirmąjį kartą Rusijoje vykusiame pasaulio čempionate jūs pasirodėte ryškiai, užtikrintai, pademonstravote susitelkimą, atkaklumą ir valią, ėjote link tikslo savęs negailėdami. Jūsų devizas „Žaidžiame už jus visus“ aistruoliams pasirodė svarbesnis, negu turnyro medaliai“, – sakė V.Putinas.

Pasaulio čempionate dalyvavo 23 rusų futbolininkai.

Vartininkai: I.Akinfejevas (Maskvos CSKA), Vladimiras Gabulovas („Brugge“, Belgija) ir Andrejus Lunevas (St. Peterburgo „Zenit“).

Gynėjai: Vladimiras Granatas (Kazanės „Rubin“), S.Ignaševičius (CSKA), Fiodoras Kudriašovas („Rubin“), Ilja Kutepovas (Maskvos „Spartak)“, Andrejus Semionovas (Grozno „Achmat“), Igoris Smolnikovas („Zenit“) ir Mario Fernandes (CSKA).

Saugai: Jurijus Gazinskis („Krasnodar“), Aleksandras Golovinas (CSKA), Alanas Dzagojevas (CSKA), Aleksandras Jerochinas („Zenit“), Jurijus Žirkovas („Zenit“), Romanas Zobninas („Spartak“), Daleras Kuziajevas („Zenit“), Antonas Mirančiukas (Maskvos „Lokomotiv“), Aleksandras Samedovas („Spartak“) ir Denisas Čeryševas („Villarreal“, Ispanija).

Puolėjai: Artiomas Dziuba (Tulos „Arsenal“), Aleksejus Mirančiukas („Lokomotiv“) ir Fiodoras Smolovas („Krasnodar“).

Prieš tai Rusijos Sporto ministerijoje futbolininkams buvo suteikti nusipelnusiųjų sporto meistrų vardai, o treneriams – nusipelnusiųjų trenerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.