Į A. Novikovą skausmingai įsirėžęs lenkas sulaukė rekordinės bausmės

Slawomiras Peszko po itin grubios pražangos prieš Lietuvos futbolo rinktinės saugą Arvydą Novikovą sulaukė griežtos nuobaudos. 33-ejų saugui buvo paskirta 30 tūkstančių zlotų bauda (7 tūkst. eurų).

 Slawomiras Peszko po itin grubios pražangos prieš Lietuvos futbolo rinktinės saugą Arvydą Novikovą sulaukė griežtos nuobaudos. <br> .jagiellonia.pl nuotr.
 Slawomiras Peszko po itin grubios pražangos prieš Lietuvos futbolo rinktinės saugą Arvydą Novikovą sulaukė griežtos nuobaudos. <br> .jagiellonia.pl nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2018, 11:32 AM, atnaujinta Jul 30, 2018, 11:40 AM

Maža to, S.Peszko be futbolo turės praleisti mažiausiai tris mėnesius.

Tai maksimali ir rekordinė nuobauda Lenkijos „Ekstraklasa“ lygoje.

Liepos 20 dieną per Lenkijos futbolo čempionato pirmojo turo rungtynės įvyko nemalonus incidentas: Lietuvos rinktinės saugas A.Novikovas pačioje dvikovos pabaigoje buvo šiurkščiai sustabdytas, kai jam per kojas kirto S.Peszko. Pastarasis iškart buvo nubaustas raudono kortele ir išvarytas iš aikštės. Rungtynes A.Novikovo komanda Balstogės „Jagiellonia“ pralaimėjo 0:1 Gdansko „Legia“, tačiau visų dėmesį prikaustė grubios pražangos prieš lietuvį priežastys.

Žaidėjų priešprieša prasidėjo, kuomet A.Novikovas socialiniame tinkle „Instagram“ prieš Lenkijos rinktinės antrąsias rungtynes pasaulio čempionate su Kolumbija įgėlė savo debiutu nacionalinėje komandoje besidžiaugiančiu S.Peszko. Tuomet, lietuvis išsakė mintį, kad vietos rinktinėje labiau nusipelnė jo bendraklubis „Jagiellonia“ Przemyslawas Frankowskis. S.Peszko neliko skolingas ir atsakė: „4:0. Labanakt.“, taip primindamas Lenkijos pergalės draugiškose rungtynėse prieš Lietuvą rezultatą.

Po pirmųjų šalies čempionato rungtynių A.Novikovas interviu oficialiai „Jagiellonia“ klubo svetainei teigė, kad šiurkšti pražanga prieš jį greičiausiai buvo kerštas už komentarą internete.

„Tokiu elgesiu jis parodė, kad yra nenormalus žmogus. Nežinau, ką jis norėjo tuo įrodyti, tačiau dabar jo laukia keletas savaičių atostogų. Trenerio vietoje, aš išspirčiau jį iš komandos. Galbūt rungtynių metu Peszko norėjo man atkeršyti už komentarus „Instagram“ tinkle. Nežinau ir nesuprantu nuo ko tai prasidėjo“, – sakė A.Novikovas.

Po grubios pražangos lietuviui pavyko išvengti baisesnių padarinių ir futbolininkas galėjo tęsti rungtynes.

Tiesa, pat S.Peszko po pražangos atsiprašė A.Noviko ir teigė, kad jį paveikė kritika pasaulio čempionato metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.