„Arsenal“ lieka be Rusijos milijardieriaus – jis parduoda Londono ekipos akcijas

Rusijos verslo ryklys ir milijardierius Ališeras Usmanovas parduoda Londono „Arsenal“ futbolo klubo akcijas JAV verslininkui Stanley Kroenke, kuris valdo amerikietiškojo futbolo ekipą „Los Angeles Rams“, NBA klubą „Denver Nuggets“, NHL ledo ritulio komandą „Colorado Avalanche“ bei futbolo ekipą „Cororado Rapids“.

Ališeras Usmanovas parduoda „Arsenal“ ekipos akcijas
Ališeras Usmanovas parduoda „Arsenal“ ekipos akcijas
„Arsenal“ ekipą valdys amerikietis S.Kroenke
„Arsenal“ ekipą valdys amerikietis S.Kroenke
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-08-07 16:20, atnaujinta 2018-08-07 17:00

„Aš nutariau parduoti ekipos akcijas, kuri gali tapti geriausia pasaulio klubine komanda. Linkiu sėkmės šiai komandai ir visiems, kas susijęs su šiuo klubu“, – per spaudos tarnybą palinkėjo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu siejamas iš Uzbekistano kilęs 64-erių A.Usmanovas.

Dabar Šveicarijoje gyvenančio verslininko turtas vertinamas 19,3 mlrd. JAV dolerių. Turtą A.Usmanovas susikrovė iš metalurgijos verslo, taip pat jo kompanija valdo Rusijoje populiariausius portalus vkontakte ir odnoklasniki bei kitus.

2007 metais A.Usmanovas nusipirko 14,5 proc. „Arsenal“ akcijų už 75 mln. Anglijos svarų sterlingų (apie 84 mln. eurų). Po to jis padidino savo akcijų kraitį iki 30 procentų.

Daugumą klubo akcijų turėjęs S.Kroenke (67 proc.) „Arsenal“ ekipą buvo įvertinęs 2 milijardų eurų kaina, tad už A.Usmanovo akcijas jis savininkui atseikės 616 mln. eurų.

Teigiama, kad šiam sandoriui S.Kroenke jau gavo iš „Deutche Bank“ banko paskolą, o pats investuos 45 mln. eurų.

Reikia pasakyti, kad pats iš Uzbekistano kilęs verslo ryklys norėjo nusipirkti iš amerikiečio visas Londono komandos akcijas, tačiau kaskart amerikietis atsakydavo griežtu „ne“.

Dabar sklando gandai, kad A.Usmanovas savo žvilgsnį nukreipė į kitą Anglijos ekipą – Liverpulio „Everton“ ir norėtų įsigyti visas jos akcijas. Mat kalbama, jog „Everton“ ekipai kaip paramą praėjusiame sezone A.Usmanovas pervedė 92,8 mln. JAV dolerių.

Tačiau verslo analitikai teigia, kad A.Usnamovas visiškai trauksis iš Didžiosios Britanijos dėl naujai įvestų teisėsaugos taisyklių. Mat valstybinės institucijos gali tikrinti užsieniečius ir prašyti parodyti jų kapitalo atsiradimo dokumentus, jei sandorių suma viršija 50 tūkst. svarų sterlingų. Nuo 2018 metų buvo pradėti tikrinti rusų oligarchų kapitalo teisėtumas ir didžioji dalis jų parduoda savo nekilnojamąjį turtą ir perkelia savo lėšas į kitas šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?