P. Ambrazevičius rėžė: „LFF stadionas – didžioji mūsų nacionalinė tragedija“

Ketvirtadienį Vilniuje vyko didelio susidomėjimo sulaukusios Europos lygos atrankos atsakomosios rungtynės tarp vietos „Žalgirio“ ir „Sevilla“ komandų. Nors Lietuvos čempionai rimčiau ispanams nepasipriešino ir pralaimėjo 0:5, bet ne rezultatas buvo daugiausiai aptarinėjamas po rungtynių.

 P.Ambrazevičius įvardijo didžiausias LFF stadiono bėdas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 P.Ambrazevičius įvardijo didžiausias LFF stadiono bėdas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2018, 5:43 PM, atnaujinta Aug 18, 2018, 5:53 PM

Daugelis šį dvikovą stebėjusių žmonių kritiškai įvertino problemas susijusias su Lietuvos futbolo federacijos stadionu, kuriame dažniausiai namų rungtynes žaidžia Vilniaus „Žalgiris“ ir Lietuvos nacionaline rinktinė.

Stadionas nėra didelis, jame telpa kiek daugiau nei 5000 tūkstančiai sirgalių, o komandos žaidžia ant dirbtinės vejos.

Jau tapo įprasta, kad tokių futbolo valstybių kaip Anglija ar Ispanija žurnalistai stebisi dirbtine danga, stadiono dydį prilygina degtukų dėžutei. Tačiau LFF stadiono problemomis skundžiasi ir ištikimiausi „Žalgirio“ ar rinktinės gerbėjai, kurie į rungtynes šalia federacijos būstinės vaikšto nuolat.

Komikas Paulius Ambrazevičius yra Lietuvos vicečempionų gerbėjas ir reguliariai rungtynėse lankosi nuo 2010 metų, tačiau ir jam neatlaikė kantrybė. Po ketvirtadienio dvikovos komikas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje patalpino įrašą, kuriame įvardijo penkias didžiausios problemas, susijusias su LFF stadionu. P. Ambrazevičius teigimu jos paprasčiausiai atbaido žmones nuo lietuviško futbolo.

Žinomas visuomenės veikėjas išskyrė šešias pagrindines problemas

Pilnas P.Ambrazevičiaus įrašas:

Pirmoji yra susijusi su eilėmis norint patekti į stadioną. Komikas palygino, jog ketvirtadienį eilės priminė „McDonalds“ atidarymą Rusijoje.

Bėda, kad dėl menko pralaidumo, atvykus keliems tūkstančiams aistruolių, neretai patekti į stadioną tenka jau gerokai įpusėjus pirmajam kėliniui.

Dar vieną bėdą, kurią įžvelgė P.Ambrezevičius, tai vietos pirmose eilėse. Dėl tų pačių vėluojančių ir anksčiau išeinančių, žmonės pagrindinėje tribūnoje nusipirkę bilietus pirmose eilėse futbolą matys gerą pusvalandį iš pusantros valandos.

Komikas taip pat įžvelgė ir saugos problemas. 2016 metais Lietuvos rinktinės su Malta rungtynių metu įlūžo stadiono tribūnų grindys, o į atsivėrusią skylę įgriuvo keli asmenys. Laimei tuomet didesnių nelaimių pavyko išvengti.

Tačiau, kas būtų jeigu kiltų reali panika ar atsitiktų rimta nelaimė ir reikėtų skubiai evakuotis? Juk išeiti iš stadiono yra taip pat sudėtinga kaip ir patekti į jį.

Deja, kiekvienais metais kalbama apie panašias problemas, tačiau reikalai į priekį nejuda. Kaip teigia, P.Ambrazevičius, tai tokius pat žodžius bus galima panaudoti ir po Tautų lygos rungtynių rugsėjo mėnesį, kuomet LFF stadione Lietuva susikaus su Serbijos vienuolike.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.