„Sūduvos“ prezidentas prieš dvikovą su „Celtic“ paliko mįslingą užuominą

Jau šį ketvirtadienį Marijampolėje bus žaidžiamas pirmasis UEFA Europos lygos ketvirtojo atrankos etapo susitikimas tarp vietos „Sūduvos“ ir Glazgo „Celtic“ komandos iš Škotijos.

V.Murauskas atskleidė, kad sudėtyje dar bus pokyčių.<br> T.Bauro/S.Čirbos/AP nuotr.
V.Murauskas atskleidė, kad sudėtyje dar bus pokyčių.<br> T.Bauro/S.Čirbos/AP nuotr.
Lietuvos čempionai buvo pajėgesni už Latvijos.<br>S.Čirbos nuotr.
Lietuvos čempionai buvo pajėgesni už Latvijos.<br>S.Čirbos nuotr.
 LFF taurėje susitiks Lietuvos čempionai su vicečempionais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 LFF taurėje susitiks Lietuvos čempionai su vicečempionais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 22, 2018, 7:27 PM

Lietuvos futbolo čempionai pakartojo praeitų metų žygį ir šiemet vėl atsidūrė per žingsnį nuo grupių etapo.

„Šiemet turėjome geras startines pozicijas Čempionų lygoje, dėl pakeistos sistemos, kuomet pralaimėjimo atveju iškristume rungtyniauti Europos lygoje.

Čia jau gavome palankų varžovą – Jūrmalos „Spartaks“, o jį nugalėjome ir reikia džiaugtis tuo. Kaip bus toliau – pamatysime. Žinoma, iš visų rungtynių labiausiai lūkesčius viršijo akistata su Nikosijos APOEL“, – Marijampolės komandos žygį Europoje įvertino „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas.

Už sėkmingą Lietuvos čempionų pasirodymą bus dosniai atsilyginta – komanda iš UEFA susižers pusantro milijono eurų premiją. Ir sėkmės atveju ši suma gerokai padidėtų, tačiau gali atsirasti ir tam tikrų problemų.

Mintimis apie Marijampolės „Sūduvos“ pasirodymą Europoje, galimas bėdas dėl stadiono ir kainas išvykose pasidalijo klubo prezidentas V.Murauskas.

– Kokiomis nuotaikomis „Sūduvos“ komanda pasitinka Glazgo „Celtic“ klubo iššūkį?

– Na ką duoda burtai, su tuo reikia ir žaisti. Esame pasiruošę su jais kovoti, o kaip bus, taip bus. Mes puikiai žinome, kas yra Glazgo „Celtic“. Tai – nuolatiniai Čempionų lygos grupių etapo dalyviai, geriausia Škotijos komanda.

Aišku ir mūsų lygis nebėra kaip 2002 metais, kuomet „Celtic“ ekipai buvo pralaimėta gana dideliu skirtumu.

– „Sūduva“ sunkiose akistatose palaužė Latvijos komandą trečiajame etape, bet žaidimas nebuvo užtikrintas. Atrodytų, jog komanda lyginant su sezono pradžia truputį išsiderino. Kas galėjo lemti tokius dalykus?

– Lyginant su čempionato pradžia, netekome net penkių startinės sudėties žaidėjų. Jiems iškritus dėl traumų negali tikėtis gerėjančio žaidimo. Į jų vietas atėjo nauji žaidėjai, reikia laiko susižaidimui. Tas tikrai atsiliepė.

– Ar dar planuojate stiprinti „Sūduvos“ gretas ir bus kažkokių naujokų?

– Yra ir bus naujokų. Pasipildėme prieš rungtynes su „Spartaks“ komanda žaidėju iš Austrijos. Planuojame ir daugiau, bus dar pokyčių. Dvikovai su „Celtic“ dar galime registruoti šiandien iki 24 valandos vakaro vieną žaidėją.

– Jei „Sūduva“ patektų į grupių etapą ar UEFA leis žaisti rungtynes Marijampolėje?

– Esame parašę prašymą, kad leistų Marijampolėje žaisti. Žinoma prognozuoti į ateitį nesinori, bet UEFA tikrina stadionus dar prieš paaiškėjant kas pateks į grupių etapą. Praėjusį sezoną turėjome analogišką situaciją prieš rungtynes su Razgrado „Ludogorets“ ir gavome neigiamą atsakymą iš UEFA.

Tačiau, šiais metais mes stadione daug ką patobulinome. Alternatyvas svarstysime, nebent jau po faktinio patekimo į grupes.

– Marijampolės „Sūduvos“ komandai teko nemažai keliauti: buvo išvykos į Kiprą, Serbiją, Latviją. Kurios kelionės klubui buvo pigiausios ir brangiausios?

– Sunku patikėti, bet be transporto išlaidų Rygoj buvo brangiausia. Sunku žinoma sulyginti, kur gali nukeliauti autobusu ir nereikia skristi, tačiau viešbučiai, pragyvenimas kol kas buvo brangiausi Latvijos sostinėje.

Žinoma, į Belgradą gavosi brangi kelionė, nes skridome užsakomuoju skrydžiu, užtat ten viešbučiai buvo pigūs.

– Į Glazgą irgi planuojate skristi užsakomuoju skrydžiu?

– Taip. Artėjant rugsėjo pradžiai nėra bilietų į šį miestą. Atiduodame į tą kraštą daug besimokančių ir nebėra mums vietų paprastuose skrydžiuose.

– Iš karto po dvikovų su „Celtic“ komanda, Marijampolės „Sūduvos“ laukia akistata LFF taurės ketvirtfinalyje su Vilniaus „Žalgiriu“. Kaip vertinate tokius burtus?

– Mums tai gerai. Šiandieną tokia situacija, kad norint laimėti taurę, kažkam „Žalgirį“ reikia nugalėti. Kuo anksčiau susitinki, tuo geriau.

– Į „Sūduvos“ rungtynes noriai renkasi žiūrovai. Ar esate patenkinti šio sezono lankomumu stadione?

– Dabar tikslių skaičių neturiu, bet lyginant su praėjusiais metais lankomumas padidėjo. Tai gerai ir mums, ir stadionui, nes padeda jį išlaikyti, galima ir darbuotojams kažkiek premijų skirti. Galbūt tik su Jūrmalos „Spartaks“ komanda nebuvo tokio didelės gausos žiūrovų.

– Ar jau žinoma keik planuoja atvykti „Celtic“ komandos aistruolių į Marijampolę?

– Iki 200 sirgalių planuoja atvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.