F. Černychas apie rinktinės pajėgumą: „Rudenį žaidžiame geriau, nei pavasarį“

Pirmadienio vakarą pirmąją treniruotę prieš UEFA Tautų lygos rungtynes su Serbija surengusi Lietuvos rinktinė buvo puikios nuotaikos ir atsakingai rengėsi penktadienio mačui. „Įdomus naujas turnyras, kuriame turėsime galimybę iškovoti kelialapį į Europos čempionatą. Jis skiriasi nuo draugiškų rungtynių. Manau, šis turnyras bus daug įdomesnis ir mums, ir žiūrovams”, – sakė vienas Lietuvos rinktinės lyderių Fedoras Černychas.

Fiodoras Černychas džiaugiasi atmosfera komandoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Fiodoras Černychas džiaugiasi atmosfera komandoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2018, 2:00 PM, atnaujinta Sep 4, 2018, 2:05 PM

Komandos kapitonas pripažino, jog Lietuvos rinktinė paprastai geriau žaidžia rudenį, nei pavasarį.

„Nežinau, su kuo tai susiję, tačiau daug metų taip būdavo. Tikėkimės, kad ir šiais metais taip bus. Norisi, kad geras būtų ir pavasaris. Taip pat norisi, kad mūsų palaikyti ateitų daug žiūrovų. Su jų pagalba bandysime iškovoti pergalę”, – sakė Maskvos „Dinamo” klube rungtyniaujantis futbolininkas.

Pasak jo, nuotaikos rinktinėje puikios, nors sudėtyje ir nėra kelių reikšmingų žaidėjų.

„Visada puikios nuotaikos. Visi atvažiuoja į rinktinę seniai nesimatę. Juokai, kalbos, visi pasakoja istorijas. Superatmosfera. Daug vyrų, kurių mums trūksta, kurie galėtų padėti – ir Lukas Spalvis, ir Nerijus Valskis, ir Vytautas Andriuškevičius. Visi mums reikalingi, neturime daug žaidėjų”, – sakė F.Černychas.

Kalbėdamas apie savo žaidimą Rusijoje futbolininkas pasakojo, kad komanda juo pasitiki.

„Visą sezono žaidžiu starto sudėtyje, beveik visada ištisas rungtynes. Sezono pradžioje šiek tiek nepasisekė, išbarstėme 5-6 taškus per rungtynes, kurias tikrai turėjome laimėti. Dabar gerai, kad iš pastarųjų trejų rungtynių dvejas laimėjome. Padėtis turnyro lentelėje pasikeitė. Tikiuosi, kad po rinktinės rungtynių viskas gerai klostysis ir šįmet kovosime dėl aukštesnių vietų nei praėjusį sezoną”, – pasakojo F.Černychas.

Žiūrovų ir komandos pasitikėjimą šis saugu ir puolėju galintis žaisti futbolininkas tikisi pateisinti jau penktadienį. Tą vakarą lietuviai susikaus su pasaulio čempionate neseniai žaidusiais serbais.

Futbolo šventė rugsėjo 7 d. LFF stadione prasidės gerokai anksčiau nei oficialus mačas su Serbija. Žiūrovai kviečiami atvykti jau 19 val., likus daugiau nei dviem valandoms iki rungtynių. Tada prasidės DJ Jovani (Radistai DJs) ir netrukus – vienos garsiausių Lietuvos grupių „G&G Sindikatas” koncertas. Taip pat žiūrovų laukia įvairūs konkursai, pramogos ir vertingi prizai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.