„Gintra-Universitetas“ prieš lemiamas kovas Čempionų lygoje sulaukė naujokės

Antradienį Šiaulių „Gintra-Universitetas“ sulaukė paskutinio pastiprinimo prieš UEFA moterų Čempionių lygos šešioliktfinalio etapą. Lietuvą po 10 valandų skrydžio orlaiviu pasiekė ir prie naujosios komandos prisijungė tiesiai iš pajėgiausios JAV futbolo lygos atvykusi 24 –erių metų amerikietė Megan Crosson.

 Lietuvos čempionės sulaukė naujokės iš JAV.<br> fkgintra.lt nuotr.
 Lietuvos čempionės sulaukė naujokės iš JAV.<br> fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2018, 5:56 PM

Kairiakojė futbolininkė antradienio vakarą jau stebėjo saviškių kontrolines rungtynes su Šiaulių vyrų futbolo veteranais, kurias „Gintra-Universitetas“ laimėjo rezultatu 3:1.

Iš saulėtosios Kalifornijos kilusi M.Crosson Europoje rungtyniaus ne pirmą kartą – praėjusią vasarą ji buvo sukirtusi rankomis su Tenerifės UDG ekipa rungtyniaujančia aukščiausioje Ispanijos lygoje, o pasibaigus sezonui grįžo už Atlanto.

– Tenerifės klube rungtyniavai kairiojo krašto gynėjos pozicijoje, Hjustono „Dash“ – kairiojo krašto saugės. Kuri pozicija tau priimtinesnė?

– Būsiu nuobodi, bet pasakysiu tradicinę frazę – žaidžiu ten, kur esu reikalingiausia komandai. Jeigu tikrai reikėtų stovėčiau ir vartuose. Tenerifės komandoje žaidžiau krašto gynėja, kitose komandose dažniau būdavau išnaudojama kaip krašto saugė. Jeigu man reikėtų pasirinkti pačiai – žaisčiau saugų linijoje (šypsosi).

– Esi kilusi iš Kaliforinijos, kuri dažnam asocijuojasi su saule, paplūdimiais ir jūros bangomis. Iš tavo „Facebook“ paskyros matyti, kad mėgsti banglenčių sportą. Ar tai tavo hobis?

– Taip, tai dar viena mano aistra be futbolo. Nesu profesionalė ir tikrai dar turiu daug kur tobulėti stovėdama ant banglentės. Bet tai tikrai labai įdomu, patarčiau tai išbandyti ir tau (juokiasi). Žinau, kad jūs taip pat turite paplūdimį, Baltijos jūros pakrantę, norėčiau ten nuvykti.

– Ispanijoje žaidei vienoje komandoje su Koke Ange N‘Guessan, kuri 2015 metais vilkėjo „Gintros-Universiteto“ aprangą? Ar prieš atvykdama kalbėjaisi su buvusia komandos drauge apie Lietuvą, komandą?

– Tiesą pasakius nebendravome. Tik atvykusi čia ir besikalbėdama su klubo direktoriumi sužinojau, kad ji žaidė jūsų komandoje. „Koko“ puiki žaidėja, Tenerifės ekipoje ji buvo mūsų energijos pliūpsnis. Trenerė ją į aikštę dažniausiai mesdavo antrajame kėlinyje, kad įneštų gyvybės į žaidimą. Daug ką apie „Gintrą-Universitetą“ sužinojau iš savo agento, pasitikėjau juo ir kol kas esu patenkinta tuo ką matau.

– 2016 metais tau teko išbandyti legionierės duoną ir Japonijoje. Kokią patirtį parsivežei iš šios Azijos šalies?

– Tai buvo nepaprastai įdomi patirtis. Nepaisant to, kad komandos rezultatai nebuvo geri, mane kaip legionierę labai intrigavo galimybė pajusti Japonijos šalies kultūrą, suprasti jų papročius, tradicijas. Ši šalis mane sužavėjo savo savitumu. Sakyčiau, kad didžiausia problema Japonijoje buvo kalbos barjeras. Atvykusi į Lietuvą lengviau atsikvėpiau kai išgirdau, kad daugelis žaidėjų lengvai bendrauja angliškai, taip pat ir personalas, klubo administracija. Tai pagreitina integracijos procesą.

– Tau, kaip ir prieš savaitę prie komandos prisijungusiai G.Cloepfil tai bus debiutas UEFA moterų Čempionių lygoje. Ar manai, kad tai gali būti tavo karjeros šansas?

– Psichologinis nusiteikimas yra svarbus veiksnys. Ko gero būtų per skambu sakyti, kad tai mano karjeros rungtynės, nes esu dar pakankamai jauna, tačiau, kad tai bus vienas didžiausių iššūkių, net neabejoju. Visų pirma nėra lengva įsilieti į komandą per tokį trumpą laiką, bet, žinoma, tai negali tapti jokiu pasiteisinimu. Į Lietuvą atvažiavau tiesiai iš Vašingtono „Spirits“ su kuria buvau pasirašiusi trumpalaikę sutartį. Esu neblogai pasiruošusi fiziškai, todėl dabar turiu stengtis kuo greičiau pažinti komandos drauges ir suprasti ko iš manęs tikisi treneris. Tikiuosi, kad žengsime tolyn, nes mano šeima spalį planuoja atvykti manęs aplankyti į Lietuvą. Būtų puiku, jeigu jie tuo pačiu dar galėtų pamatyti ir aštuntfinalio rungtynes.

Galutinė komandos sudėtis UEFA Čempionių lygos “Round 32” etapui:

Vartininkės:

12.Greta Kaselytė (gimimo metai: 1992, Lietuva)

1.Klaudija Savickaitė (1994, Lietuva)

Gynėjos:

4.Algimantė Mikutaitė (1996, Lietuva)

13.Vestina Neverdauskaitė (1993, Lietuva)

11.Samanta Karasiovaitė (1996, Lietuva)

19.Lolita Žižytė (1998, Lietuva)

8.Liubou Hudchanka (1992, Baltarusija)

23.Anastasia Filenko (1990, Ukraina)

Saugės:

14.Gabija Toropovaitė (2002, Lietuva)

16.Simona Veličkaitė (1996, Lietuva)

7.Dovilė Gailevičiūtė (1996, Lietuva)

10.Ana Alekperova (1989, Azerbaidžanas)

22.Leandra Wiloma Smeda (1989, Pietų Afrika)

23.Loreta Rogačiova (2001, Lietuva)

18.Noel Baham (1995, JAV)

20.Megan Crosson (1994, JAV)

Puolėjos:

2.Isadora Freitas (1990, Brazilija)

15.Georgia Cloepfil (1992, JAV)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.