Atsigręžta į svarbią futbolo taisyklę: klubų treneriai ragina imtis permainų

Jeigu tai įvyktų, svarbios futbolo rungtynės turėtų gerokai pasikeisti. Elitinių Europos klubų treneriai atsigręžė į vieną svarbią taisyklę klubiniame futbole.

 J.Mourinho emocijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 J.Mourinho emocijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2018, 8:55 AM, atnaujinta Sep 5, 2018, 11:25 AM

Šveicarijoje vyko UEFA generalinio sekretoriaus Giorgio Marchetti susitikimas su geriausius Europos klubus treniruojančiais strategais, o po jo šis teigė išgirdęs raginimą peržiūrėti išvykos įvarčio taisyklę.

„Treneriai teigė, kad dabar pelnyti įvartį išvykoje jau nebėra taip sudėtinga, kaip būdavo anksčiau. Jų manymu, šią taisyklę reikia peržiūrėti. Mes tai paanzalizuosime“, – teigė G.Marchetti.

Išvykos įvarčio taisyklė galioja jau daugiau nei 50 metų. Būtent ja remiantis daugybė komandų įvairiuose turnyruose žengdavo į kitą etapą.

Ją pakeitus, ko gero, keistųsi ir komandų taktinis žaidimas.

Susitikime su generaliniu sekretoriumi dalyvavo Madrido „Real“ treneris Julianas Lopetegui, „Manchester United“ žaidimui vadovaujantis Jose Mourinho, „Arsenal“ strategas Unai Emery, Turino „Juventus“ treniruojantis Masimiliano Allegri bei kiti žinomi specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.