„Sūduva“ šventė pergalę A lygos mače, Vilniaus „Žalgiris“ – LFF taurės pusfinalyje

Šeštadienį įvyko dvejos svarbios Lietuvos futbolo bendruomenei rungtynės. Šalies A lygos čempionato lyderė Marijampolės „Sūduva“ savo aikštėje priėmė „Palangos“ komandą ir sutriuškino svečius rezultatu 5:0 (2:0).

 Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“ šventė pergales.<br> fksuduva.lt ir fkzalgiris.lt nuotr.
 Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“ šventė pergales.<br> fksuduva.lt ir fkzalgiris.lt nuotr.
„Sūduva“ sutriuškino „Palangą“.<br> S.Čirbos nuotr.
„Sūduva“ sutriuškino „Palangą“.<br> S.Čirbos nuotr.
„Sūduva“ sutriuškino „Palangą“.<br> S.Čirbos nuotr.
„Sūduva“ sutriuškino „Palangą“.<br> S.Čirbos nuotr.
„Sūduva“ sutriuškino „Palangą“.<br> S.Čirbos nuotr.
„Sūduva“ sutriuškino „Palangą“.<br> S.Čirbos nuotr.
„Sūduva“ sutriuškino „Palangą“.<br> S.Čirbos nuotr.
„Sūduva“ sutriuškino „Palangą“.<br> S.Čirbos nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ iškopė į LFF taurės finalą.<br> A.Kisieliaus nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ iškopė į LFF taurės finalą.<br> A.Kisieliaus nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ iškopė į LFF taurės finalą.<br> A.Kisieliaus nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ iškopė į LFF taurės finalą.<br> A.Kisieliaus nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ iškopė į LFF taurės finalą.<br> A.Kisieliaus nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ iškopė į LFF taurės finalą.<br> A.Kisieliaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Sep 15, 2018, 2:58 PM, atnaujinta Sep 15, 2018, 11:47 PM

33-iąją ir 44-ąją min. debiuto Lietuvos pirmenybėse rungtynėse savo du pirmuosius įvarčius įmušė Austrijos pilietybę turintis Sandro Gotalis. 69-ąją min. 11 metrų baudinį realizavo Ovidijus Verbickas, 79-ąją min. varžovus nuginklavo čilietis Gersonas Acevedo, o 90+3 min. galutinį tašką mače padėjo julius Kasparavičius.

Abi ekipos šiame A lygos sezone prieš tai tarpusavyje jau žaidė tris kartus ir visas tris pergales taip pat šventė „Sūduva“ (2:0, 2:0 ir 4:1).

„Sūduva“ iškovojo 16-ąją sezono pergalę, surinko 51-ąjį tašką ir 5-iais taškais nutolo nuo antrojoje vietoje esančio Vilniaus „Žalgirio“. „Palanga“ patyrė 15-ąją nesėkmę ir su 19 taškų rikiuojasi priešpaskutinė - septinta. 

Rungtynių eiga

Po šešių savaičių pertraukos į A lygos kovas sugrįžę „Sūduvos“ futbolininkai iškovojo užtikrintą pergalę.

„Palangos“ futbolininkai rungtynių pradžioje nesirengė vien gintis ir susikūrė kelias neblogas galimybes. Ypač aktyvus puolime buvo palangiškių ekipos naujokas iš Nigerijos Godspoweris Aniefiokas.

11-ąją minutę legionierius pataikė į „Sūduvos“ vartų virpstą, o sužaidus pusę valandos, pavojingai smūgiavo greta vartų.

Progas kūrė ir „Sūduva“, tačiau marijampoliečiams stigo tikslumo baigiant atakas.

Galiausiai čempionai įtvirtino savo pranašumą kėlinio pabaigoje. 33-iąją minutę puikiai suveikė dviejų austrų kombinacija – po Danielio Offenbacherio perdavimo įvartį įmušė S.Gotalas. 44-ąją minutę S.Gotalas pelnė antrąjį įvartį iš arti po O.Verbicko perdavimo iš krašto.

Ir po pertraukos iniciatyva priklausė „Sūduvai“. Vis tik palangiškiai turėjo galimybę atkurti intrigą, kai 56-ąją minutę puikų Lucky Omeruo perdavimą gavo Simonas Urbys, bet puolėjas nepataikė į vartus.

O sužaidus 69-ynes minutes, šiose rungtynėse buvo padėtas taškas. Už Palangos komandos gynėjų žaidimą ranka baudos aikštelėje skirtą 11 metrų baudinį realizavo O.Verbickas.

Savo įvartį „Sūduvoje“ po trijų mėnesių pertraukos pelnė ir G.Acevedo. Čilietis pasižymėjo po Andro Švrljugos perdavimo. O palangiškių triuškinimą pabaigė Julius Kasperavičius – 5:0.

Abu čempionato lyderiai „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“ rugsėjo 21-ąją dieną susitiks Vilniuje.

A lygos rezultatas:

„Sūduva“ 5 – 0 „Palanga“

33' Sandro Gotal [1 – 0]

44' Sandro Gotal [2 – 0]

69' Ovidijus Verbckas [3 – 0] (iš 11 metrų baudinio)

79' Gerson Acevedo [4 – 0]

90+3' Julius Kasparavičius [5 – 0]

A lygos turnyro lentelė:

Vilniaus „Žalgiris“ – LFF taurės turnyro finale

Tuo pat metu Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro pusfinalyje vyko dviejų „Žalgirių“ derbis. Kaune vietos žalgiriečiai jėgas išbandė su svečiais iš sostinės – Vilniaus „Žalgiriu“. Įtikinamą pergalę rezultatu 3:0 (2:0) iškovojo vilniečiai ir žengė į varžybų finalą.

11-ąją min. po puikaus Marko Tomičiaus perdavimo prieš Deividą Mikelionį išbėgo ir įvartį pelnė vilniečių atakų lyderis rumunas Liviu Antalis (1:0), 33-iąją min. Tomašo Šimkovičiaus ir L.Antalio pradėtoje atakoje santykį padvigubino slovakas Tomašas Malecas (2:0), o 63-iąją min. L.Antalis tiksliu smūgiu galva pasižymėjo antrąjį kartą (3:0). 

Kelyje į pusfinalį kauniečiai įveikė Vilniaus „TOP Kickers“ mėgėjus 7:2 (1/16 etapas), nugalėjo pirmosios lygos „Kupiškį“ 7:1 (1/8 etapas) ir pranoko „Palangą“ iš A lygos 2:0 (1/4 etapas). 

Vilniaus atstovai laimėjo prieš antrosios lygos Pietų zonos atstovę Kretingos „Miniją“ 3:0 (1/16), įveikė „Jonavą“ 5:0 (1/8) ir netikėtai lengvai eliminavo „Sūduvą“ 4:1 (1/4).

Rungtynių eiga

Rungtynes energingai pradėję kauniečiai jau pačioje jų pradžioje sukėlė įtampą prie Armanto Vitkausko ginamų vartų, bet Linas Pilibaitis po perdavimo nuo kampinio gairelės galva smūgiavo kiek per silpnai. Netrukus pavojingai į Vilniaus „Žalgirio“ vartus smūgiavo Kauno ekipos puolėjas Joao Figueiredo, bet tuoj pat grėsmingu smūgiu atsakė ir L.Antalis.

Nors pirmasis rezultatyviausio žalgiriečio smūgis tikslo nepasiekė, bet jau po kelių minučių L.Antalis triumfavo. 11-ąją min. M.Tomičius iš aikštės gilumos atliko tikslų perdavimą atakos smaigalyje buvusiam L.Antaliui. Pastarasis lengvai atsikratė Igno Deduros globos ir be didesnių problemų sušaudė D.Mikelionio ginamus vartus.

Įpusėjus kėliniui, žaidimas aprimo. Kauniečiai atsitraukė į savo aikštės pusę, vilniečiai ilgiau žaidė su kamuoliu. Keliolikos minučių pauzę išlaikę Vilniaus klubas 30-ąją min. surengė puikią ataką ir padidino persvarą. Šį kartą L.Antalis baudos aikštelėje pasidalino kamuoliu su T.Malecu, o pastarasis užtikrintai nukreipė jį į vartus.

Praleisti įvarčiai išmušė iš vėžių kauniečius. Antrojo kėlinio pradžioje „Kauno Žalgirio“ vyriausias treneris Mindaugas Čepas vietoje gynėjo I.Deduros į kovą metė puolėją Roką Krušnauską, tačiau ir šis sprendimas nepadėjo kauniečiams susigrąžinti iniciatyvos. 53-ąją min. L.Antalis pastebėjo į baudos aikštelę skriejantį Rolandą Baravyką, tačiau pastarasis D.Mikelionio neįveikė, o T.Šimkovičius iš kelių metrų šovė aukštai virš vartų.

Vis dėlto antrojo kėlinio viduryje Vilniaus „Žalgiris“ savo tikslą pasiekė. T.Šimkovičius atliko tikslų perdavimą į baudos aikštelę, o L.Antalis šuolyje aplenkęs D.Mikelionį galva pelnė trečiąjį įvartį. Po šio epizodo abiejų komandų treneriai atliko keli keitimus, o rungtynes pagyvino grubiai prieš žalgirietį Marquinhos prasižengęs „Kauno Žalgirio“ gynėjas Tomas Snapkauskas.

Baigiantis rungtynėms kauniečiai mėgino pelnyti garbės įvartį, o vilniečiai aštriai, tačiau nesėkmingai kontratakavo. Progų pasižymėti neišnaudojo po keitimo aikštėje pasirodę Marquinhos ir Louisas Ogana, kelis kartus sėkmės pritrūko ir S.Nyuiadziui.

LFF taurės turnyro pusfinalio rezultatas:

Kauno „Žalgiris“ 0 – 3 Vilniaus „Žalgiris“***

11' Liviu Antal [0 – 1]

3' Tomaš Malec [0 – 2]

62' Liviu Antal [0 – 3]

Kauno Žalgiris“: D.Mikelionis, M.Kaliadka, A.Raginis, G.Zagurskas, E. Kloniūnas, M.Beneta, I.Dedura (46 min. R.Krušnauskas), T.Snapkauskas, A.Klimavičius, J.Figueiredo (66 min. E.Mickevičius), L.Pilibaitis. Atsargoje: M.Matuzas, G.Sirgėdas, P.Širvys, J.Mamajevas, E.Mockus.

„Žalgiris“: A.Vitkauskas, D.Slijngardas, M.Tomičius, M.Mbodjis, R.Baravykas (66 min. V.Filipovas), S.Blagojevičius, J.Manzorro, S.Nyuiadzi, T.Šimkovičius (73 min. L.Ogana), L.Antalis, T.Malecas (64 min. Marquinhos). Atsargoje: A.Mickevičius, L.Klimavičius, D.Šimkus, S.Mikoliūnas.

*** – pateko į finalą

Sekmadienį LFF taurės kitas pusfinalio rungtynes žais Alytaus „Dainava“ (pirmoji lyga) ir dabartinis taurės savininkas Kauno „Stumbras“.

LFF taurės savininkai paaiškės rugsėjo 30-ąją dieną Alytaus miesto stadione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.