Draugiškose rungtynėse – „Gintros-Universiteto“ lygiosios su Kazachastano klubu

Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda intensyviai rengiasi atsakomosioms moterų Čempionių lygos šešioliktfinalio rungtynėms Prahoje su vietos „SK Slavia“ komanda ir Šiauliuose trečiadienį sužaidė draugiškas rungtynes su pajėgiomis varžovėmis.

 Rungtynėse pasibaigė lygiosiomis.<br>fkgintra.lt nuotr.
 Rungtynėse pasibaigė lygiosiomis.<br>fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2018, 7:24 AM

Lietuvos čempionės savo žiūrovų akivaizdoje po kovingų ir rezultatyvių lygiųjų 2:2 (1:1) išsiskyrė su Kazachstano čempione Šymkento „BIIK-Kazygurt“ komanda.

Pastaroji taip pat ruošiasi atsakomosioms Čempionių lygos rungtynėms. Kazachės pateikė didžiausią sensaciją pirmajame ture netikėtai namuose 3:1 įveikusios ne bet ką, o pačias Barselonos „FC Barcelona“ futbolininkes.

Deja, šios dienos lygiąsias apkartino Anastasijos Filenko patirta trauma vos 8-ąją susitikimo minutę. Kol kas neaišku kiek rimtas ukrainietės susižeidimas ir ar ji neturės praleisti atsakomosios Čempionių lygos akistatos Čekijoje.

Pirmosios į priekį šiose rungtynėse išsiveržė viešnios iš Kazachstano. Po puikiai išpildyto smūgio nuo maždaug 17 metrų švieslentėje vienetą varžovėms uždegė gruzinė Gulnara Gabelia – 0:1. Rimanto Viktoravičiaus auklėtinėms rezultatą pavyko išlyginti dar prieš pertrauką – Noel Baham išprovokuotą 11 metrų baudinį įvarčiu pavertė Leandra Wiloma Smeda – 1:1.

Po pertraukos komandos keitėsi pavojingais išpuoliais, o futbolas tapo dar atviresnis. Standartinę padėtį įpusėjus kėliniui sėkmingai pavyko išnaudoti aikštės šeimininkėms, kai po puikaus Megan Crosson perdavimo iš kairės kamuolį galva į vartus pasiuntė ir į savo sąskaitą dublį įsirašė L. W. Smeda – 2:1. Vis tik persvara šiaulietėms ilgai pasidžiaugti nepavyko, vos po trijų minučių rezultatą vėl išlygino varžovės – 2:2. Rezultatyviomis lygiosiomis ir baigėsi šis kontrolinis mačas, kuris abejoms komandoms tapo generaline repeticija prieš atsakomąsias moterų Čempionių lygos rungtynes.

Primename, kad „Gintra-Universitetas“ pirmose rungtynėse namie 0:3 nusileido Prahos „SK Slavia“ vienuolikei ir rugsėjo 27 dieną Čekijos sostinėje sieks revanšo ne mažesniu nei trijų įvarčių skirtumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.