Kauno „Vyčio“ stebuklai: svajonė, virtusi tikrove

„Vyčio“ salės futbolo klubas atsidūrė aukštumose – tarp 16 geriausių Europos komandų. Ištraukus burtus paaiškėjo, kokie varžovai rengs egzaminą kauniečiams UEFA „Futsal“ Čempionų lygos Elito turnyre.

Atsipalaidavę kauniečiai (raudoni marškinėliai) nepaliko vilčių Maltos čempionui „Valletta“ klubui – Lietuvos atstovai nugalėjo 5:0.<br>FK „Vytis“ nuotr.
Atsipalaidavę kauniečiai (raudoni marškinėliai) nepaliko vilčių Maltos čempionui „Valletta“ klubui – Lietuvos atstovai nugalėjo 5:0.<br>FK „Vytis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2018, 1:20 PM, atnaujinta Oct 20, 2018, 2:02 PM

Europos salės futbolo milžinas ir dvi įveikiamos komandos – taip galima vertinti „Vyčiui“ tekusius varžovus. Geriausia žinia kauniečiams – jie lapkričio 13–18 dienomis rungtyniaus namų aikšte tapusioje Alytaus arenoje, kurioje telpa 5 tūkstančiai žiūrovų.

Ankstesniuose etapuose šešias pergales iš eilės iškovojęs „Vytis“ pakliuvo į A grupę, kurioje teks kautis su Ispanijos „Inter FS“, Slovėnijos „Dobovec“ ir Belgijos „Halle-Gooik“ komandomis.

„Inter FS“ laimėjo du pastaruosius Čempionų lygos sezonus. Abu kartus ispanai finale įveikė Portugalijos „Sporting“ komandą.

Visų keturių Čempionų lygos Elito turnyro grupių nugalėtojai iškovos kelialapius į finalo ketverto turnyrą, kuris vyks kitų metų balandžio mėnesį.

Staigmena – pirmąją dieną

Pagrindiniame Čempionų lygos turnyre „Vytis“ pakliuvo į 8-ąją grupę ir spalio pradžioje Slovakijoje kovėsi su aikštės šeimininkų „Lučenec“ komanda, Maltos čempionais „Valletta“ ir Azerbaidžano „Araz Naxcivan“ klubu.

Būtent Azerbaidžano klubas buvo vadinamas grupės favoritu. Su juo „Vytis“ aikštėje susitiko jau pirmąją dieną ir iškovojo pergalę 1:0. Vienintelį rungtynių įvartį pelnė brazilas Rafa.

Antrosiose rungtynėse kauniečiai 3:2 patiesė šeimininkų komandą ir užsitikrino kelialapį į kitą etapą.

Trečiosios varžybos jau neturėjo jokios įtakos galutinei „Vyčio“ vietai.

Atsipalaidavę kauniečiai nepaliko vilčių Maltos čempionui „Valletta“ klubui – Lietuvos atstovai nugalėjo 5:0.

„Visi varžovai buvo labai skirtingi, o juos įveikti padėjo trenerių įžvalgumas. Jie labai tiksliai numatė, ko tikėtis iš varžovų, ir parengė žaidimo taktiką“, – kalbėjo „Vyčio“ klubo vadovas Darius Gurskis.

Itin svarbios ir sunkios buvo varžybos su Azerbaidžano atstovais, kuriuos treniruoja brazilas Alesio. Šis futbolo specialistas mėgsta leisti į aikštę penkis žaidžiančius sportininkus, tačiau kauniečiai tokiai gudrybei buvo pasiruošę.

Varžyboms pasirinko Alytų

Nespėjus nurimti aistroms po įspūdingo pasirodymo Slovakijoje atskriejo dar viena gera žinia – UEFA „Vyčiui“ patikėjo surengti Elito turnyro grupės varžybas. Jos vyks Alytuje.

„Alytaus areną varžyboms parinko UEFA ekspertai“, – aiškino D.Gurskis.

Pasak jo, varžybų arenoms šiame etape taikomi trys svarbiausi reikalavimai – arenoje turi būti ne mažiau kaip 5 tūkstančiai vietų žiūrovams, paklotas medžio parketas arba speciali salės futbolui skirta danga, aikštės matmenys negali būti mažesni kaip 24x44 metrai.

„Kaune išvis nėra šiuos reikalavimus atitinkančios arenos, o iš pateiktų variantų pasirinktas Alytus“, – pasakojo D.Gurskis.

Jo nuomone, visai nesvarbu, kuris miestas tapo šių varžybų šeimininku. Svarbiausia, kad turnyras vyks Lietuvoje.

Tuo metu Lietuvos futbolo federacija siekia tapti 2020 metų pasaulio salės futbolo čempionato šeimininke.

Svajonė, virtusi tikrove

„Jeigu prieš dvejus metus kas nors būtų pasakęs, kad Lietuvoje išvysime rungtyniaujantį „Inter FS“ klubą, tokiam žmogui iškart būtų pasiūlyta pasitikrinti sveikatą pas medikus“, – juokavo D.Gurskis.

Jis neabejojo – tai istorinis įvykis Lietuvos futbolui ir didelė šventė visiems šios sporto šakos mėgėjams.

Ekspertų teigimu, „Inter FS“ šiuo metu turi bene galingiausią sudėtį pasaulyje. Komandą galima pavadinti geriausių Ispanijos ir Brazilijos salės futbolininkų rinkiniu, o garsiausias tarp jų yra 33 metų portugalas Ricardinho, kuris penkis kartus buvo išrinktas geriausiu planetos salės futbolo žaidėju.

Kitos dvi komandos mažiau girdėtos, tačiau šiame etape silpnų varžovų jau nebūna. Slovėnijos klubas subūrė daugumą pajėgiausių šios šalies futbolininkų. Belgijos komandos gretose gausu sportininkų iš Brazilijos, o ir patys belgai puoselėja senas salės futbolo tradicijas.

„Šiuo metu analizuojame varžovų žaidimą ir pagal tai mėginsime derinti „Vyčio“ pasirengimą varžyboms“, – atskleidė D.Gurskis.

Žygį į aukštumas pradėjo Jonavos arenoje

Jonavos arenoje vykusiose atrankos varžybose kauniečių varžovai buvo Anglijos čempionai „Reading Futsal Club“, pajėgiausia San Marino komanda „S.S.Murata“ ir šios grupės favoritais laikytas Nyderlandų „ZVV Hovocubo“ klubas.

Pirmosiose varžybose kauniečiai jėgas išbandė su Anglijos „Reading Futsal Club“ klubu, kuris praėjusį sezoną tapo Anglijos čempionu, tačiau vėliau komanda smarkiai atsinaujino.

Nuo pat rungtynių pradžios „Vyčio“ futbolininkai užgulė svečių vartus – kauniečiai mušė vieną įvartį po kito ir iškovojo įspūdingą pergalę 12:0 (6:0).

Gerokai sunkiau kitą dieną „Vyčiui“ sekėsi ieškoti kelių į San Marino atstovų vartus.

Tik pirmojo kėlinio pabaigoje vienas po kito įskriejo trys įvarčiai, o nuaidėjus rungtynių pabaigą skelbiančiai sirenai švieslentėje žibėjo skaičiai 4:1 (3:0).

Lemiamoje dvikovoje Lietuvos čempionai 4:3 (0:0) palaužė Nyderlandų „ZVV Hovocubo“ komandą ir tapo F grupės nugalėtojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.