Futbolo rinktinę palaidojęs N. Kesminas: „Nešaudykime į pianistą, kuris nemoka groti“

Prie kryžiaus kalamas Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas paskelbė 23 žaidėjų sąrašą dvejoms UEFA Tautų lygos rungtynėms. 

 N.Kesminas jau nebemato vilčių Lietuvos rinktinei.<br> Lrytas.lt montažas
 N.Kesminas jau nebemato vilčių Lietuvos rinktinei.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2018, 3:44 PM

Nors abu mačai nieko nelems, strategas remsis pajėgiausia sudėtimi.

Lietuvos futbolo rinktinė lapkričio 17-ąją svečiuose žais su Rumunijos futbolininkais, o po trijų dienų išvykoje stos į kovą su Serbijos komanda.

Abu mačai nieko nebelems, nes lietuviai iki šiol pralaimėjo visas ketverias rungtynes ir prarado viltis išsilaikyti Tautų lygos C divizione. Rinktinė iškris į žemiausią.

Tačiau futbolo ekspertai įžvelgia vis mažiau teigiamų dalykų. Teigiama, kad dabartinė situacija yra sunkiai bepataisoma.

„Visi gi jie vienodi. Ir, iš tikrųjų vienas vietoj kito... Mūsų žaidėjai visi yra absoliučiai lygiaverčiai žvaigždžių mes neturime. Mes neturime koncepcijos, mes neturime piramidės. Mes turime akademiją, kuri panašesnė į lentpjūvę negu į futbolo mokyklą. Iš tikrųjų malkinė visiška ten“, – dabartinę situaciją nušvietė su „Lietuvo ryto“ televizija bendravęs futbolo ekspertas Nerijus Kesminas.

Rinktinei dėl sunkių traumų nepadės gynėjas Vytautas Andriuškevičius, saugas Ovidijus Verbickas, puolėjai Karolis Laukžemis ir Lukas Spalvis.

E.Jankauskas pabrėžė, kad jo auklėtiniai sieks pirmų taškų Tautų lygoje. Tačiau tai N.Kesmino neįtikino. Jis palaidojo bet kokias viltis dar įsirašyti bent tašką.

„Siekimas, manau, siekimu ir liks, nes jeigu tų taškų buvo galima kažkur išgraibyti, tai buvo galima išgraibyti namie. Dabar žaisime su serbais, rumunais, kurie taškų nei norės dalyti, nei dalys. Manau, kad turime riebų nuliuką ir jau dabar galėtume jį įsirašyti. Su dabartine rinktine yra tas atvejis, kai nereikia šaudyti į pianistą, kuris nemoka groti", – tvirtino futbolo komentatorius.

Rungtynės su rumunais ir serbais gali tapti E.Jankausko atsisveikinimu su rinktine. Lietuvos futbolo federacija dėl trenerio ir jo štabo likimo žada apsispręsti iki gruodžio 1 dienos.

Tačiau anot N.Kesmino, skirtumo, kas treniruos rinktinę nebėra.

„Ar E.Jankauskas, ar koks nors kitas treneris, tai skirtumas nedidelis. Mūsiškiai visi sėkmingai įrodė, kad nieko jie pasiekti negali su ta rinktine. Bet jeigu kelti klausimą, kas iš lietuvių dar galėtų, aš matau vienintelį pretendentą – Valdą Dambrauską. Bet nežinau, ar jis tam būtų pasiruošęs, ar jis turėtų tam noro“, – svarstė jis.

E.Jankauskas Lietuvos rinktinę treniruoja daugiau kaip dvejus metus. Per tą laiką komanda sužaidė 26 rungtynes, 18 jų pralaimėjo. Iš oficialių mačų pergalingas vienintelis – susitikimas namuose su Maltos futbolininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.