FIFA prigrasino futbolininkams: kas žais naujame Europos turnyre, pasaulio čempionato nematys

Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) prezidentas Gianni Infantino prasitarė, kad uždraus žaisti pasaulio futbolo čempionatuose tiems žaidėjams, kurie planuoja kovoti naujai kuriamame Europos Superlygos turnyre. Tai pranešė „Associated Press“.

G.Infantino ir V.Putinas<br>Scanpix.com nuotr.
G.Infantino ir V.Putinas<br>Scanpix.com nuotr.
Gianni Infantino.<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
Gianni Infantino.<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-11-08 15:53, atnaujinta 2018-11-08 17:07

Jau gerus metus Europos futbolo klubai kalba apie naujos elitinės lygos įkūrimą, kuri turi tapti alternatyva Čempionų lygai.

Komandos ir jų savininkai nėra patenkinti, kad viską valdo FIFA ir UEFA, o klubams skiriami pinigai už televizijos transliacijas ir premijos neatitinka tų lėšų, kurias gauna tarptautinė organizacija.

Pagal Europos Superlygos projektą, į naują turnyrą kvietimus turi gauti 11 komandų, kurios automatiškai pasitrauks iš Europos futbolo asociacijos (UEFA). Tie klubai įgis teisę žaisti naujoje lygoje 20 metų be galimybių iškristi iš varžybų. Be vienuolikos „suokalbininkų“ bus pakviestos dar penkios Europos futbolo komandos.

„Arba su mumis, arba traukitės ir jūsų mūsų tarpe nėra. Šita tezė apima viską. Tie žaidėjai, kurie kovos Superlygoje, negalės varžytis pasaulio čempionate, negalės dalyvauti ir Europos futbolo čempionate“, – cituojami FIFA prezidento G.Infantino žodžiai.

Planuojama, kad Superlyga startuos 2021 metais. Jau pranešta, kad į Superlygą žada pereiti ispanų „Barcelona“, Madrido du klubai – „Real“ ir „Atletico“, vokiečių Dortmundo „Borussia“ ir Miuncheno „Bayern“, anglų „Manchester United“, Londono „Chelsea“ ir „Manchester City“, prancūzų „Paris Saint-Germain“ ir Marselio „Olympic“, italų Milano „Inter“, „Roma“ ir Turino „Juventus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.