„Real“ kapitonas S. Ramosas įtariamas vartojęs dopingą

„Football Leaks“ supurtė socialinius tinklus su naujienomis, kad UEFA galimai pridengė Madrido „Real“ komandos gynėją Sergio Ramosą dopingo kontrolės metu, – rašo Eurofotball.lt.

 Sergio Ramosas įtariamas vartojęs dopingą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Sergio Ramosas įtariamas vartojęs dopingą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eurofootball.lt

Nov 24, 2018, 2:46 PM

Skelbiama, kad po 2017 metų UEFA Čempionų lygos finalo rungtynių, kurias Madrido „Real“ rezultatu 4:1 laimėjo prieš Turino „Juventus“, S.Ramoso buvo paprašyta atlikti dopingo tęstą, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, buvo teigiamas.

„Football Leaks“ teigia, kad UEFA, pasikalbėjusi su „Real“ vadovais, leido neiškilti į viešumą šiam faktui

Teigiama, kad S.Ramosas prieš finalą vartojo deksametazoną, kuris nėra uždraustas, tačiau neleidžiama vaisto vartoti, jeigu apie tai oficialiai nepranešta UEFA.

„Real“ gydytojai tai padaryti užmiršo, todėl dopingo kontrolė užfiksavo tai kaip nusižengimą. Ispanijos klubas iškart bandė taisyti situaciją ir informavo UEFA apie šią gydytojų klaidą, kas galimai ir lėmė, jog UEFA nesiėmė jokių griežtesnių priemonių.

Spėjama, kad S.Ramosas prieš finalą turėjo rimtų problemų su nugara, todėl ir vartojo vaistus, kurie mažina skausmą ir spartina gydymo procesą.

Tiek „Real“, tiek UEFA iškart sureagavo į šiuos „Football Leaks“ kaltinimus.

„Real“ savo oficialioje svetainėje situaciją paaiškino taip:

1. S.Ramosas niekada nepažeidė jokių dopingo taisyklių.

2. UEFA, pareikalavusi konkrečios informacijos, netrukus nutraukė bylą, kaip ir reikalaujama WADA (Pasaulinė antidopingo agentūra) ir UEFA ekspertų atliekamo tyrimo protokole.

3. Kalbant apie likusią publikacijos dalį, kuri buvo paskelbta Vokietijos „Der Spiegel“ tinklalapyje, klubas neketina pateikti pasiaaiškinimo, nes informacija yra visiškai nereikšminga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.