LFF šventės metu muštynėse dalyvavęs „Nevėžio“ vadovas kratosi kaltės

Praėjusį ketvirtadienį, lapkričio 29 dieną, Kėdainių arenoje vyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) uždarymo šventė. Nors į ją žurnalistai pakviesti nebuvo, tačiau į viešumą vis dėlto iškilo Kėdainių futbolo klubo „Nevėžis“ direktoriaus Sauliaus Skibiniausko ir Gargždų „Bangos“ žaidėjo muštynėmis pasibaigęs konfliktas.

 LFF renginio metu muštynėse dalyvavo S.Skibiniauskas.<br> J.Stacevičiaus/A.Barzdžiaus nuotr.
 LFF renginio metu muštynėse dalyvavo S.Skibiniauskas.<br> J.Stacevičiaus/A.Barzdžiaus nuotr.
Edgaras Stankevičius tikina, kad muštynių dalyviai bus nubausti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edgaras Stankevičius tikina, kad muštynių dalyviai bus nubausti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 LFF renginio metu muštynėse dalyvavo S.Skibiniauskas.<br> A.Barzdžiaus nuotr.
 LFF renginio metu muštynėse dalyvavo S.Skibiniauskas.<br> A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rasa Jakubauskienė (rinkosaikste.lt)

Dec 5, 2018, 1:34 PM

S.Skibiniauskas teigia, kad muštynių nebuvo

S.Skibiniauskas, paklaustas, kaip šiuo metu jaučiasi, teigė, kad viskas gerai. O paprašytas plačiau papasakoti apie konflikto priežastis, jis, sunkiai rinkdamas žodžius, sakė, jog ketvirtadienio vakarą nieko rimto neįvyko – tik žiniasklaida per daug viską sureikšmina.

„Visų pirma – labai geras Lietuvos futbolo federacijos renginys, daug futbolo visuomenės... O konfliktas, žinot. Gal tiktai viskas čia taip sutirštinta. Tikrai nieko, nieko labai nebuvo. Paprasčiausiai truputėlį karštokai diskutavom ir viskas, nieko ten labai... Kažkaip viskas čia labai išpūsta. Tikrai, patikėkit, nieko ten tokio baisaus nebuvo. Kaip jūs sakot, muštynės – nieko panašaus net nebuvo“, – tikino „Nevėžio“ vadovas.

Jis teigia konflikto metu stipriai nenukentėjęs ir, suteikus pirmąją pagalbą, paleistas gydytis ambulatoriškai.

„Taip, stumtelėjo, susitrenkiau ir viskas, tiek žinių“, – pasakojo klubo direktorius.

Nors pats S.Skibiniauskas atkakliai neigia, kad muštynių metu buvo pralietas jo kraujas, LFF duomenimis, konfliktas įvykęs tarp „Nevėžio“ vadovo ir Gargždų „Bangos“ žaidėjo. Tuo metu, anot Kėdainių futbolo klubo direktoriaus, jis tiksliai nežino, su kuo susikivirčijo.

„Nežinau, ten buvo labai daug žmonių ir tikrai aš dabar negalėčiau kažką ten pavardėm įvardinti. Tikrai nepažįstu tų žmonių“, – teigė į konfliktą įsivėlęs klubo vadovas.

Atsiprašė federacijos

Viešumoje įvardijama, jog didžiausias ginčų kaltininkas buvo alkoholis, tačiau, pasak S.Skibiniausko, tai nėra tiesa.

„Iš tikrųjų sezonas „Nevėžiui“ buvo labai įtemptas: gal daug visokiausių emocijų buvo prisikaupę, labai arti medalio, nebuvo medalio... Ką darysi? Visa tai gal įtampa, – apie konflikto priežastis svarstė pašnekovas. – Žinot, vis tiek ilgą laikotarpį buvom lyderių gretose, pirmavome lentelėje, tarp prizininkų buvom... Tikrai ne alkoholis ir tikrai negaliu čia kažką... Niekas man neturi pretenzijų, nei aš... Čia paprasčiausias buitinis dalykas. Nežinau, kodėl čia taip išpūsta.“

„Nevėžio“ vadovas apgailestavo, jog žiniasklaida atkreipė dėmesį į nereikšmingą, anot jo, konfliktą, kai tuo metu savaitgalį vyko kur kas įdomesnių dalykų, apie kuriuos nebuvo tiek daug kalbama.

„Labai keista, pas mus savaitgalį buvo žymiai įdomesnis ir rimtesnis renginys, bet nėra jokio susidomėjimo. Pas mus svečiavosi klubai iš Anglijos – tokie neeiliniai dalykai Lietuvoje – bet kažkaip neįdomu. O truputį kažkas tik blogiau ir iš karto susidomėjimas“, – su apmaudu kalbėjo S.Skibiniauskas.

Jausdamas atsakomybę už praėjusį ketvirtadienį įvykusį konfliktą, „Nevėžio“ vadovas viešai atsiprašė.

„Norėčiau atsiprašyti federacijos už tokius neigiamus atgarsius, bet, žinot, buitinis konfliktas, tai kur jų nepasitaiko?“ – retoriškai pokalbį baigė pašnekovas.

Generalinis sekretorius ketina netoleruoti tokio elgesio

Tuo metu LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, kalbėdamas federacijos vardu „Rinkos aikštei“ teigė, kad minėtą konfliktą vienareikšmiškai vertina neigiamai.

„Tas konfliktas įvyko po oficialios vakaro dalies, kai buvo vakarienė, pasibuvimas po renginio. Aš pats asmeniškai jo nemačiau, tik kitą dieną apie tai sužinojau. Tuo metu ir susikibirkščiavo tie du asmenys“, – kalbėjo federacijos generalinis sekretorius.

E.Stankevičių kalbinome tuo metu, kai jis su savo komanda grįžinėjo po Europos futbolo čempionato burtų traukimo ceremonijos iš Dublino. Todėl teigė kol kas detalių nežinantis ir negalintis išsamiau pakomentuoti.

„Kol kas grįžtam po burtų traukimo ceremonijos. Dar kol kas neteko kalbėtis nei su Kėdainių teisėsauga, nei su policija – yra pradėtas kažkoks ikiteisminis tyrimas ar ne, – sakė vienas iš federacijos vadovų. – Vienareikšmiškai toks elgesys iš mūsų, kaip federacijos, pusės, federacijos vadovų yra netoleruotinas.“

Bus nubausti abu

Anot E.Stankevičiaus, ketvirtadienio įvykiai Kėdainių arenoje, paskatino apmąstyti, ar apskritai tokie renginiai yra reikalingi.

„Man nesuprantami motyvai ir kelia klausimą, ar tikrai reikia tos mūsų bendruomenės šventės, kai kviečiama kaip įmanoma daugiau dalyvių, komandų, komandų atstovų, jeigu vyksta tokie dalykai. Aišku, suprantam, kad keli asmenys padaugino alkoholio, neapskaičiavo, bet vis tiek, tai yra netoleruotina“, – piktinosi generalinis sekretorius.

Paklaustas, ar neramumus sukėlusiems asmenims gresia kokios nors sankcijos, LFF atstovas tikino, kad šie asmenys tikrai bus nubausti.

„Taip, mes turime Drausmės komitetą ir aš asmeniškai jau kreipiausi į jį, kad šitų dviejų žmonių atžvilgiu būtų pradėtas tyrimas ir renkama medžiaga. Be abejo, kad bus pritaikytos sankcijos, – teigė E. Stankevičius. – Skirtingos yra žmonių pozicijos – vienas yra klubo vadovas, kitas yra žaidėjas – tai pirminis variantas gali būti tai, kad bus apribotas lankymasis mūsų organizuojamuose renginiuose, tokiose bendruomenės šventėse ir t.t. Bet gali būti nubausti ir stipriau – iš varžybinės pusės. Čia jau yra Drausmės komiteto kompetencija. Jie pateiks sprendimą ir mes jį paviešinsime. Bet kad bus tas dalykas daromas, tai vienareikšmiškai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.