V. Mutko traukiasi iš Rusijos futbolo vadovo pareigų

Rusijos vicepremjeras Vitalijus Mutko, kuriam dėl vaidmens valstybės lygiu vykdytoje dopingo programoje visam gyvenimui buvo uždrausta dalyvauti olimpinėje veikloje, trečiadienį atsistatydino iš savo šalies futbolo federacijos vadovo pareigų.

V.Mutko atsistatydino Rusijos futbolo sąjungos pirmininko posto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Mutko atsistatydino Rusijos futbolo sąjungos pirmininko posto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-19 15:40

Toks jo žingsnis nebuvo staigmena, nes pernai politikas pareiškė, kad planuoja laikinai nedalyvauti Rusijos futbolo sąjungos (RFS) veikloje ir visą dėmesį sutelkti į savo pareigas vyriausybėje.

„Vitalijus Mutko palieka Rusijos futbolo sąjungos pirmininko postą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė organizacija.

Jo pareigas laikinai eis buvęs Rusijos „Premjer“ lygos vadovas Sergejus Priadkinas, „Twitter“ parašė RFS vykdomojo komiteto narys Igoris Lebedevas.

Pasak jo, nuolatinis pirmininkas bus išrinktas per vasarį vyksiantį RFS vadovybės posėdį.

Pernai gruodį V. Mutko taip pat atsisakė savo pareigų Rusijoje įvykusio 2018-ųjų Pasaulio futbolo čempionato organizaciniame komitete, atsižvelgęs į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) suspendavimą.

TOK praėjusių metų pabaigoje uždraudė Rusijos atletams varžytis 2018-ųjų žiemos olimpinėse žaidynėse dėl toje šalyje vykdytos valstybės remtos dopingo programos.

Draudimas palietė ir V. Mutko, ėjusį sporto ministro pareigas per Rusijoje surengtą ankstesnę žiemos olimpiadą.

Jis neigia, kad Rusijos valdžia prisidėjo prie dopingo programos ir vadina tokius kaltinimus mėginimu pavaizduoti jo šalį kaip „blogio ašį“.

Pernai V. Mutko buvo neleista toliau užimti vietą FIFA Taryboje. Šios pasaulinės futbolo kontroliuojančios organizacijos valdybos veikloje V. Mutko pareigūnas dalyvavo nuo 2009-ųjų.

Jo narystė buvo nutraukta dėl potencialaus interesų konflikto dėl jo vaidmens Rusijos vyriausybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.