Puikios šeimos pavyzdys: dėl pavyzdinės veiklos pelnė lyderės vardą

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) šventėje buvo apdovanotos geriausios 2018 metų šalies komandos. Kauno rajone, Vilkijoje, gyvenanti Fedorčakų šeima pelnė Masinio futbolo lyderio vardą.

Kauno rajone, Vilkijoje, gyvenanti O.Fedorčako (kairėje) šeima pelnė Masinio futbolo lyderio vardą.<br>KRS nuotr.
Kauno rajone, Vilkijoje, gyvenanti O.Fedorčako (kairėje) šeima pelnė Masinio futbolo lyderio vardą.<br>KRS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2018, 4:34 PM, atnaujinta Dec 24, 2018, 4:35 PM

Renginio organizatoriai dėkojo vilkijiečiams už iniciatyvą šiame miestelyje suburti tiek daug futbolą mėgstančių žmonių. Entuziastingo trenerio Oleho Fedorčako dėka Vilkijoje futbolo kamuolį gainioja ir puikiais pasiekimais džiugina net kelios vaikinų ir merginų komandos.

Aštuoniolikmetis O.Fedorčako sūnus Ernestas ne tik žaidžia futbolą, bet ir organizuoja įvairius turnyrus. Jis – jauniausias Lietuvos futbolo treneris, turintis LFF C licenciją.

Dvylikametė Liucija taip pat spardo kamuolį ir įvairiuose turnyruose jau yra pelniusi geriausios žaidėjos vardą. Šventiniuose renginiuose į aikštelę neretai išbėga ir jų motina Jolita Fedorčak.

O štai vyriausia sportiškos šeimos dukra Brigita yra neoficiali Vilkijos futbolo bendruomenės atstovė spaudai ir sirgalių štabo vadovė. Ji ir atvyko į Kėdainius atsiimti visai šeimai skirto apdovanojimo.

„Tėtis ir brolis ne atostogauja, o atstovauja Kauno rajonui ir Vilkijos miesteliui Ukrainoje vykstančiame turnyre. Didžiuojuosi savo šeima“, – sakė B.Fedorčak. Vilkijos gimnazijos merginų futbolo komanda šiuo metu dalyvauja Slavutyčo mieste vykstančia merginų salės futbolo turnyre. Draugiškos rungtynės sužaistos ir su Lvovo merginų futbolo komanda.

Apdovanojimą įteikę Lietuvos masinio futbolo asociacijos prezidentas Sergejus Slyva ir direktorius Ignas Marcinkevičius sako pastebėję, kad masinis (angl. „grassroots“) futbolas kasmet populiarėja, ir taip pamažu klojami pamatai didžiajam futbolui. Šiame procese svarbų vaidmenį atlieka žmonės, kuriems futbolas yra ne tik sportas, bet ir gyvenimo būdas.

B.Fedorčak tvirtino, kad Kauno rajono savivaldybei atnaujinus Vilkijos gimnazijos stadioną futbolas šiame miestelyje tapo dar populiaresnis, nes dirbtinė stadiono danga leidžia pailginti sezoną. Net ir vėsiuoju metų laikotarpiu stadionas nelieka tuščias – moksleiviai spardo kamuolį, žaidžiamas amerikietiškasis futbolas.

Mergina pažymėjo, kad futbolas Vilkijoje nukonkuravo net lietuvių pamėgtą krepšinį. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.