Cristiano Ronaldo sudėliojo taškus: į Lietuvą jis atvyks

Lietuvos futbolo rinktinė gruodžio 18-ąją sužinojo būsimus varžovus 2020 metų Europos čempionato atrankoje. Kartu su lietuviais į B grupės mūšius likimas suvedė serbus, Europos čempionus portugalus, ukrainiečius ir Liuksemburgo atstovus. Iškart visų mūsų šalies sirgalių akys buvo nukreiptos į Portugalijos rinktinės žvaigždę 33-ejų Cristiano Ronaldo.

 Cristano Ronaldo<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>AP nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>AP nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>Scanpix nuotr.
 Cristano Ronaldo<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 2, 2019, 10:19 AM, atnaujinta Jan 2, 2019, 12:01 PM

Jau po burtų buvo kalbama apie tai, kad į mūsų šalį gali atvykti vienas garsiausių pasaulio žaidėjų C.Ronaldo, tačiau kartu baimintasi, kad futbolininkas, praleidęs dalį 2018 metų rinktinės kovų, ir toliau bus nusiteikęs dėmesį skirti ne nacionalinei ekipai, o klubo reikalams.

Sudėliojus 2019 metų atrankos ciklo tvarkaraščius paaiškėjo, kad Lietuvos rinktinė savo akistatas pradės kovo 22 d. rungtynėmis su Liuksemburgu.

Birželį rinktinės lauks dvejos rungtynės – birželio 7-ąją lietuviai namuose antrą kartą išbandys jėgas su Liuksemburgu, o birželio 10 dieną žais išvykoje su Serbija.

Rugsėjį Lietuvos futbolininkai žais dvejas rungtynes namuose – rugsėjo 7 dieną surems ginklus su Ukraina, o po trijų dienų į Vilnių pirmą kartą istorijoje atvyks Europos čempionai portugalai.

Spalio 11 d. Lietuvos komandos lauks išvyka į Ukrainą, o po trijų dienų – dvikova namuose su Serbija.

Lapkričio 14 d. Lietuva užbaigs atrankos ciklą rungtynėmis su Portugalija šios nacionalinės ekipos aikštėje.

Ir dabar jau aišku, kad C.Ronaldo tikrai turėtų pasirodyti Lietuvoje rugsėjį. Žinoma, jei dabartinio Turino „Juventus“ ekipos puolėjo nepersekios traumos.

„Aš esu pasirengęs sugrįžti į rinktinę. ir žaisti Europos atrankoje. Turėjau susitarimą su rinktinės štabu, kad antrąją 2018 metų dalį aš praleisiu ir labiau dėmesį skirsiu perėjimui iš Madrido „Real“ klubo į Turino „Juventus“. Man reikėjo galvoti apie klubą, nei atstovavimą Portugalijos ekipai“, – tikino 33-ejų penkis kartus geriausiu planetos futbolininku išrinktas C.Ronaldo.

Po pasaulio futbolo čempionato Rusijoje nacionalinės komandos marškinėlius nedėvėjęs C.Ronaldo aiškino, kad pertrauka rinktinėje jam buvo būtina.

„Man yra 33-eji, turėjau iš vienos šalies keltis į kitą, į komandą, kurioje kiti darbo metodai, kiti bendraklubiai ir partneriai aikštėje. Tad aš ir treneriai nutarėme, kad nežaisiu rinktinėje, kol nesusitvarkys visi klubiniai reikalai. Tai buvo geriausias variantas“, – interviu radijui Record tikino C.Ronaldo.

Pasaulio futbolo čempionate Rusijoje Europos čempionai portugalai laimėjo tris dvikovas ir triskart sužaidė lygiosiomis ir išsikovojo teisę kovoti finalinėse Tautų lygos čempionato kovose.

Pusfinalyje portugalai birželio 5 dieną susigrums su Šveicarija.

Iš viso C.Ronaldo yra sužaidęs nacionalinėje ekipoje 154 mačus ir pelnė 85 įvarčius. Dabartinėje „Juventus“ komandoje jis yra sužaidęs jau 24 akistatas ir įmušė 15 įvarčius.

2020 metų atrankoje tiek Lietuva, tiek Portugalija su kitomis ekipomis sieks tapti dviem geriausiomis B grupės komandomis, kurios pateks į pagrindinį Europos čempionato turnyrą. Jis vyks 2020 metų birželį ir liepą 12-oje Europos skirtingų miestų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.