Po „Trakų“ žaidėjų testų paaiškėjo greičiausias, šokliausias ir ištvermingiausias „riteris“

Vos susirinkę po žiemos atostogų „Trakų“ futbolininkai pateko į fizinio rengimo trenerio Pauliaus Ragausko rankas. Futbolininkams buvo parinkti testai, kurie yra informatyviausi, padedant įvertinti esamą žaidėjo parengtumo lygį. „Riteriams“ buvo atliekami bėgimo, šuolio į aukštį ir futbolui būdingos ištvermės nustatymo testai, matuojama riebalinė kūno masė.

 „Trakų“ futbolininkai atlieka testus.<br> E.Žaldario nuotr.
 „Trakų“ futbolininkai atlieka testus.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2019, 5:34 PM, atnaujinta Jan 11, 2019, 5:39 PM

„Testų rezultatai mums leidžia manyti, jog tie žaidėjai, kuriuos mes sugebėjome įvertinti prieš jiems išeinant atostogauti, išlaikė panašų fizinio parengtumo lygį, jį lyginant su praėjusio sezono pabaiga. Tai mus trenerius labiausiai ir džiugina.

Tai nereiškia, kad viskas yra optimalu. Tačiau po pasirengiamojo etapo vyksiantys kito testavimo rezultatai, tikimės, jau bus tokie, kurių ir norime“, – oficialiai klubo svetainei sakė P.Ragauskas.

– Ar tai, kad kažkieno rezultatai yra prastesni reiškia, jog jie pasiruošimą turėtų pradėti nuo mažesnių krūvių?

– Vienareikšmiai. Tie žaidėjai, kurie šiai dienai yra prasčiau pasiruošę, nėra pasirengę toleruoti tokį pat, krūvį kaip, pavyzdžiui, jų komandos draugai, kurie šiuo metu yra geresnio fizinio parengtumo. Šiems žaidėjams, bus skiriamas šiek tiek didesnis dėmesys nei likusiems.

– Kaip tuos testus sekėsi laikyti vyresniems žaidėjams?

– Įdomu buvo tai, kad tiek Vytas (Lukša) tiek Vaidas (Šilėnas) buvo vieni iš greičiausių žaidėjų, bėgdami 10 metrų. Valentinas (Jeriomenka), šįkart buvo ištvermingiausias komandoje. Remdamiesi praėjusių metų testavimo rezultatais, galime manyti, kad, jei Valdemaras (Borovskis) nebūtų sirgęs, jo rezultatai taip pat būtų vieni geriausių visuose testuose.

– Ar jaunimas turi pranašumą prieš vyresnius?

– Negalima konkrečiai atsakyti į šį klausimą, nes vienuose testuose pasirodė geriau vieni, o kituose – kiti. Todėl sakyčiau, kad šitoje vietoje yra lygiosios.

– Kieno rezultatai buvo patys geriausi?

– Greičiausias buvo Aleksandras Levšinas, šokliausias – Dovydas Virkšas, o ištvermingiausias – V.Jeriomenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.