T. Danilevičius susitiko su Baltijos šalių futbolo vadovais

Praėjusį penktadienį Rygoje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius dalyvavo Baltijos šalių futbolo federacijų prezidentų susitikime, kuriame buvo aptartos bendros federacijų ateities darbų iniciatyvos.

 T.Danilevičius susitiko su Baltijos šalių futbolo ovadovais.<br> LFF.lv nuotr.
 T.Danilevičius susitiko su Baltijos šalių futbolo ovadovais.<br> LFF.lv nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2019, 7:52 PM, atnaujinta Jan 15, 2019, 7:53 PM

Susirinkime kartu su T. Danilevičiumi dalyvavo Latvijos futbolo federacijos prezidentas Kasparas Gorkšas ir Estijos futbolo federacijos prezidentas Aivaras Pohlakas.

Dar praėjusių metų birželį trijų šalių lyderiai pritarė sprendimui sukurti strateginio vystymo grupę, kurioje dirbtų trijų federacijų aukščiausia vadovybė, o nuo to laiko įvyko keli darbiniai vadovų susitikimai.

Susirinkime Rygoje buvo plačiai aptartos vasarį Romoje vyksiančio UEFA Kongreso aktualijos. Kongrese bus renkamas UEFA prezidentas, UEFA Vykdomasis komitetas bei Europos atstovai į FIFA tarybą. Baltijos šalių federacijų prezidentai diskutavo apie rinkimuose dalyvaujančių kandidatų pasiūlymus dėl programų, sprendimų ir naujovių, kurios siejasi su Baltijos regiono futbolo vizija. Vadovai diskutavo ir dėl bendros šalių pozicijos dėl FIFA ir UEFA iniciatyvų organizuoti naujus turnyrus.

Susitikime vadovai aptarė ir moterų futbolo vystymo Baltijos šalyse klausimus bei Baltijos moterų futbolo lygos naujojo sezono gaires.

„Galima pasidžiaugti tuo, kad ryšys tarp Baltijos futbolo šalių stiprėja ir šie strateginiai susirinkimai yra to įrodymas. Mūsų šalys susiduria su panašiais iššūkiais, todėl gerai suprantame ir sutariame, kokia kryptimi galime dirbti kartu. Netrukus atstovausime savo šalių ir regiono interesus svarbiame UEFA Kongreso renginyje, tad posėdyje Rygoje buvo svarbu kartu įvertinti palankiausias ir progresyviausias idėjas iš būsimų kandidatų į UEFA Vykdomąjį komitetą ir FIFA tarybą“, - sakė LFF prezidentas T. Danilevičius.

Kitas Baltijos futbolo federacijų vadovų posėdis numatomas gegužės mėnesį Rygoje. Jame viena pagrindinių temų bus vyrų Baltijos taurės varžybų ateities perspektyvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras