„Gintros-Universiteto“ futbolininkės Potsdame užėmė septintąją vietą

Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda tarptautiniame aštuonių komandų turnyre „Turbine Hallencup 2019“ finišavo septintoje vietoje.

 Šiaulių futbolininkės turnyre Potsdame užėmė septintąją vietą.<br> fkgintra,lt nuotr.
 Šiaulių futbolininkės turnyre Potsdame užėmė septintąją vietą.<br> fkgintra,lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2019, 8:12 PM, atnaujinta Jan 27, 2019, 8:15 PM

Lietuvos čempionėms antrosios turnyro dienos pradžia prasidėjo slogiai – pralaimėta lenkėms ir serbėms bei nubrauktos viltys grupėje užimti antrąją vietą, kuri būtų leidusi pratęsti kovą dėl medalių.

Todėl teko grumtis tik dėl 5–8 vietų.

Pirmojoje akistatoje šiaulietės išmėgino jėgas su Austrijos čempione Sankt Pelteno „SKN St. Polten“. Nors, kaip vėliau pripažino ir pats vyriausiasis komandos treneris Rimantas Viktoravičius, tai buvo vienos geriausių rungtynių šiame turnyre, Fortūna atsuko nugarą ir pasikartojo pirmosios dienos scenarijus.

Šiaulietės po Dovilės Gailevičiūtės įvarčio išsiveržė į priekį ir didžiąją mačo dalį pirmavo, bet sėkmės ir vėl pritrūko. Kuriozišką įvartį pelniusios austrės išlygino rezultatą, o paskutinėmis minutėmis po baudos smūgio, kuomet kamuolys kepštelėjo vieną iš mūsiškių, dar kartą įskriejo į vartus – 1:2.

Visą susikaupusį pyktį „Gintros-Universiteto“ futbolininkės išliejo kovoje dėl 7-osios vietos. Galingai rungtynes pradėjusi komanda labai greitai pirmą kartą šiame turnyre išsiveržė į priekį 2:0 ir persvaros ne tik nebeiššvaistė, bet ir gerokai ją padidino. Susitikimą prieš „Crvena zvezda“ ekipą iš Serbijos šiaulietės laimėjo net 7:0.

Šiose rungtynėse pasižymėjo ir jaunosios „Gintros-Universiteto“ žaidėjos – po sykį serbių vartininkę nuginklavo Judita Sabatauskaitė, Gabija Toropovaitė ir Rimantė Jonušaitė.

Galutinė „Turbine Hallencup 2019“ turnyro rikiuotė:

1. Prahos „AC Sparta“ (Čekija); 2. Potsdamo „FFC Turbine“ (Vokietija); 3. Sosnovieco „Czarni“ (Lenkija); 4. Budapešto „MTK Hungaria“ (Vengrija); 5. Sankt Pelteno „SKN.St.Polten“ (Austrija); 6. Glazgo „Celtic“ (Škotija); 7. Šiaulių „Gintra-Universitetas“ (Lietuva); 8. Belgrado „Crvena zvezda“ (Serbija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.