Pirmoji „Gintros-Universiteto“ futbolininkių diena Potsdame: trejos lygiosios ir pralaimėjimas

„Ir vėl lygiosios“, – tokį sakinį buvo galima išgirsti dažniausiai pasibaigus rungtynėms iš „Gintros-Universiteto“ moterų futbolo komandos stovyklos pirmąją dieną tarptautiniame aštuonių ekipų turnyre Vokietijoje „Turbine Hallencup 2019“.

 Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės.<br> fkgintra nuotr.
 Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės.<br> fkgintra nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2019, 10:02 AM, atnaujinta Jan 27, 2019, 10:03 AM

Lietuvos čempionėms stigo tikslumo puolime, o įvarčių badas ir kelios klaidos gynyboje kainavo tai, jog pasibaigus pirmajai turnyro dienai pergalėmis pasigirti šiaulietės negalėjo.

Įdomu tai, kad visose, išskyrus paskutinį susitikimą, kai įvarčių apskritai nebuvo įmušta, rungtynėse mūsiškės pirmosios pelnydavo įvartį, tačiau tai tapo tarsi užkeikta tradicija, kuri baigdavosi nesėkmingai.

Pirmajame mače „Gintra-Universitetas“ po tikslaus peržiūroje dalyvaujančios baltarusės Anos Pilipenkos smūgio išsiveržė į priekį, tačiau paskutinę minutę neapgynė savųjų vartų ir varžovėms iš Vengrijos „MTK Hungaria“ pavyko išplėšti lygiąsias – 1:1.

Antrųjų rungtynių pradžia taip pat nuteikė optimistiškai – po dar vienos peržiūroje dalyvaujančios žaidėjos Ninos Kpaho pelnyto įvarčio šiaulietės pirmavo, tačiau atidumo gynyboje ir vėl pritrūko. Sosnoveco „Czarni“ ekipa iš Lenkijos tris kartus be atsako pasiuntė kamuolį į tinklą, o mūsiškėms beliko pripažinti varžovių pranašumą – 1:3.

Patarlė „trečias kartas nemeluoja“ nesuveikė ir trečiajame B grupės ture. „Gintra-Universitetas“ dar vieną susitikimą pradėjo geriau už varžoves pirmos pelnydamos įvartį, tačiau ir vėl teko atsidusti, kai Belgrado „Crvena zvezda“ (Serbija) futbolininkėms pavyko pralaužti mūsiškių gynybą ir išplėšti tašką – 1:1.

Paskutinis pirmosios turnyro dienos mačas pasižymėjo kova iš paskutinių dar likusių jėgų ir progų gausa, kurių realizuoti nepavyko. Finalo švilpukas užfiksavo dar vienerias „Gintros-Universiteto“ lygiąsias su Budapešto „MTK Hungaria“ (Vengrija), tik šįkart nulines – 0:0.

Vertinant situaciją B grupėje, galima konstatuoti, kad Šiaulių ekipa turi dar visas galimybes užimti antrąją vietą grupėje, kuri leistų žengti į pusfinalį, tačiau, kad tai taptų realybe Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės teisės klysti nebeturi.

Sekmadienį dar laukia dvejos likusios grupės rungtynės su „Czarni“ ir „Crvena zvezda“ ir abejas jas būtina laimėti.

A grupėje situacija vienu metu ir paini ir aiški.

Aišku tai, kad Glazgo „Celtic“ (Škotija) klubas antrąją turnyro dieną per likusius du grupės mačus galės paeksperimentuoti ir pabandyti pataupyti jėgas kovai dėl 5-8 vietų.

Tuo metu Sankt Pelteno „SKN St.Polten“ (Austrija), Potsdamo „FFC Turbine“ (Vokietija) ir Prahos „AC Sparta“ (Čekija) likusiose rungtynėse išsiaiškins, kurios dvi žengs į kovą dėl medalių ir pagrindinio trofėjaus, o kuri liks už pusfinalio borto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.