Geriausiąjį pirmąjį kėlinį pasirengimo sezonui cikle žaidę „Trakai“ nesunkiai nugalėjo „Daugavpils“ ekipą

Naujajam A lygos sezonui besiruošiantys „Trakų“ futbolininkai Marijampolės ARVI manieže 3:1 nugalėjo latvių „Daugavpils“ ekipą iš Latvijos iki ikisezoninėse rungtynėse iškovojo trečiąją pergalę iš keturių galimų.

„Trakų“ futbolininkai įveikė svečius iš Latvijos.<br> fkt.lt nuotr.
„Trakų“ futbolininkai įveikė svečius iš Latvijos.<br> fkt.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-10 14:43, atnaujinta 2019-02-10 14:45

Po įvartį nugalėtojams pelnė Donatas Kazlauskas, Dovydas Virkšas ir Vytautas Lukša.

„Trakų“ vyriausiasis treneris Aurelijus Skarbalius pirmąkart rungtynes pradėjo stipriausia (ne eksperimentine) sudėtimi, o antrajame kėlinyje padarė tik tris keitimus.

„Žaidėjams reikia pratintis žaisti po 90 minučių. Be to, laikas ieškoti tos sudėties, su kokia pradėsime ir naująjį sezoną“, – po dvikovos sakė A.Skarbalius, pripažinęs, kad pirmasis rungtynių kėlinys buvo geriausias per visą parengiamąjį ciklą.

Galingai pradėję rungtynes, jau po penkiolikos minučių „riteriai“ pirmavo 2:0. Abu sykius kamuolį į baudos aikštelę perdavė Mindaugas Grigaravičius, o ten, pirmuoju atveju – D.Virkšas numetė kamuolį D.Kazlauskui ir šis įmušė įvartį, antruoju – D.Kazlauskas atmetė kamuolį D.Virkšui ir šis padvigubino skirtumą.

„Po ligos dar beveik nesitreniravau, tai buvo labai sunku. Vis tik, pozityvu, kad pagaliau gerai palaikėme kamuolį, aštrinome atakas ir mušėme įvarčius“, – po rungtynių kalbėjo D.Kazlauskas.

Nepaisant tokios sėkmingos pradžios, A lygos prizininkai toliau kontroliavo situaciją aikštėje. Itin aktyviai žaidė įvarčiai autoriai ir krašte nuolat varžovus į neviltį varęs Valdemaras Borovskis.

Po pertraukos žaidimo tempas kiek sumažėjo, vis tik „Trakų“ kamuolio kontrolė ir toliau nekėlė klausimų. Sužaidus valandą nuo dvikovos pradžios, į aikštę žengė Vytautas Lukša. Nesužaidės nė minutės, savo sąskaitoje jis jau turėjo įvartį. Per likusį pusvalandį, „Trakų“ veteranas buvo vienas pastebimiausių aikštėje.

Dvikovai besibaigiant, garbės įvartį pelnė ir „Daugavpils“ futbolininkai, įspūdingu tolimu smūgiu nepalikę jokių šansų Tomui Švedkauskui.

Kitas rungtynes „Trakai“ antradienį (vasario 12-ąją dieną) Marijampolėje žais su Alytaus „Dainava“, trečiadienį – su Suvalkų „Wigry“ (Lenkija) klubu, penktadienį (vasario 16-ąją d.) Gardine (Baltarusija) – su „Neman“ ekipa.

„Trakų“ sudėtis: T.Švedkauskas, V.Borovskis, J.Januševskis, R.Šveikauskas, A.Levšinas, M.Ramanauskas, D.Virkšas, M.Grigaravičius (71 min. S.Čyžas), D.Kazlauskas, L.Traore (71 min. R.Filipavičius), T.Moffi (62 min. V.Lukša).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.