Čempionų lygos intriga: PSG ir „Man Utd“ akistatoje situacija verčiasi aukštyn kojomis

Net nereikia abejoti, kokiu pasitikėjimu tryško „Paris Saint-Germain“ komandos sirgaliai, kuomet prieš kurį laiką buvo ištraukti UEFA Čempionų lygos aštuntfinalių burtai, o jų mylimai komandai teko „Manchester United“ ekipa.

 PSG klubas į kovą prieš Mančesterio klubą ners su skaudžiomis netektimis.<br> Lrytas.lt montažas
 PSG klubas į kovą prieš Mančesterio klubą ners su skaudžiomis netektimis.<br> Lrytas.lt montažas
 E.Cavani patyrė traumą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 E.Cavani patyrė traumą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 PSG klubui teks pasitikėti ne pagrindiniais žaidėjais.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 PSG klubui teks pasitikėti ne pagrindiniais žaidėjais.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 L.Paredesas turės rodyti savo sugebėjimus, nes nėra kito pasirinkimo.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 L.Paredesas turės rodyti savo sugebėjimus, nes nėra kito pasirinkimo.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 12, 2019, 3:43 PM

Būtent šių klubų susirėmimas turėtų tapti viena didžiausių jau antradienio vakarą startuojančio Čempionų lygos aštuntfinalio intrigų.

Neymaras, Edinsonas Cavani, Kylianas Mbappe vienu po kito taikliais smūgiais žudė varžovus pirmajame etape, kai tuo tarpu „Manchester United“ strigo ir trenerio Jose Mourinho žaidimo schemose vangiai atrodė net ir kūrybingasis žaidėjas 25-erių prancūzas Paulis Pogba.

Būtent tokios priežastys ir džiugino Paryžiaus ekipą, kai ši sužinojo, kad aštuntfinalyje kausis su Mančesterio komanda.

Tačiau atėjus aštuntfinalio dienai situacija apsivertė aukštyn kojomis ir džiaugtis Prancūzijos čempionams jau nebėra ko. Juos užklupo traumų virtinė, o „Manchester United“ stovykloje viskas pajudėjo tik į gerą pusę.

Klubo nebetreniruoja Jose Mourinho, o komandos vedliu tapus Ole Gunnarui Solskjaerui, „Raudonieji velniai“ pamiršo, ką reiškia pralaimėti.

Tas pats P.Pogba pradėjo šypsotis iš naujo bei mušti įvarčius, kaip ir pastarajame mače šeštadienį „Premier“ lygoje. Ten „Manchester United“ laimėjo 3:0 prieš „Fulham“, o prancūzas pasižymėjo net du kartus.

Skirtingos padėtys

Kai šeštadienį „Manchester United“ trenerius, žaidėjus, gerbėjus lydėjo plačios šypsenos, visiškai priešinga situacija buvo su PSG klubu.

Dėl dešinės pėdos traumos neturinti Neymaro, PSG savaitgalį prarado ir dar du svarbius žaidėjus.

Visų laikų rezultatyviausias PSG žaidėjas E.Cavani rungtynėse su „Bordeaux“ komanda, kurios buvo laimėtos 1:0, susižeidė dešiniojo klubo sausgyslę, o Thomas Meunier po susidūrimo su varžovu patyrė lengvą smegenų sukrėtimą.

Kovoti „Old Trafford“ stadione būtų sunku kiekvienai komandai, tačiau ypatingai tai daryti bus sunku PSG, kurios treneris Thomas Tuchelis šiuo metu turi problemų kiekvienoje žaidėjų pozicijoje, išskyrus vartininkus.

T.Tuchelis yra praradęs ne vieną svarbų žaidėją ir jam teks labai gerai apmąstyti, kokią sudėtį pastatyti prieš šiuo metu galingo variklio į priekį vedamus Mančesterio futbolininkus.

Pasirinkimai su klaustuku

Akivaizdu, kad PSG strategui teks pasukti galvą, kaip išdėlioti aikštėje savo žaidėjus, o traumos privers imtis kiek neįprastų sprendimų ir mesti į kovą žaidėjus, kurie net gi yra su gana dideliu klaustuku.

Kadangi Neymaras ir E.Cavani padėti negalės, jau aišku, kad puolimo smaigalyje atsidurs K.Mbappe. Tačiau kas jam talkins?

Manoma, kad T.Tucheliui teks pasitikėti Ericu-Maximu Choupo-Motingu.  Toks sprendimas labai nedžiugina, mat iš „Stoke City“ į Paryžių atkeliavęs 29-erių puolantysis žaidėjas per dvylika mačų pasižymėjo vos vieną kartą ir jo žaidimas aikštėje atrodo labai neužtikrintas.

Kitas variantas – daugiau laiko aikštėje ir puolime duoti 25-erių vokiečiui Julianui Draxleriui. Tačiau kadangi jis galėtų praversti tiek vienoje, tiek kitoje aikštės pusėje, dilema lieka ta, kur jį išnaudoti būtų geriausia.

Sunkus darbas gynyboje

Galima kalbėti ir apie dar vieną žaidimo aspektą, kuriame PSG klubui teks stipriai padirbėti. Tai yra gynyba.

Pastaruoju metu „Manchester United“ klubo puolimas smarkiai atsigavo, todėl teks atlaikyti uraganišką greitį ir jėgą susiduriant su tokiais žaidėjais kaip Marcusas Rahfordas, Anthony Martialis ar Romelu Lukaku.

Verta paminėti, kad be minėtosios trijulės teks atlaikyti ir šturmą tokių galingų ir techniškų žaidėjų kaip ne kartą minėtas P.Pogba, Anderis Herrera ir Nemanja Matičius.

Manoma, kad į žaidimą stabdyti pavojingų Mančesterio klubo žaidėjų PSG treneris turės mesti net ir tokius žaidėjus kaip 24-erių argentinietį Leandro Paredesą.

Tačiau šis pasrinkimas nėra toks dėl kurio Paryžiaus klubui būtų ramu. Prisijungęs prie PSG iš Sankt Peterburgo „Zenit“, futbolininkas tesužaidė tris mačus, o dvejuose iš jų pasirodė po keitimo.

T.Tuchelis neturi daug pasirinkimų,  todėl teks nemažai rizikuoti. O tai vis labiau neramina Prancūzijos čempionus.

Spaudimas PSG strategui milžiniškas. Ankstesnieji komandos treneriai Unai Emery ir Lorent Blancas nepadarė to, ko iš jų tikėjosi komandos vadovybė. Ir jeigu nuvils T.Tuchelis, tikėtina, kad trenerio kėdėje jis taip pat ilgai neužsibus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.