„Žalgiris“ Baltarusijoje užtikrintai įveikė „Lida“ komandą

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai sekmadienį Gardine sužaidė paskutines kontrolines rungtynes prieš kitą savaitgalį vyksiančią sezono premjerą – kovą dėl LFF Supertaurės. Kontrolinių rungtynių ciklą Mareko Zubo auklėtiniai užbaigė 3:0 (0:0) sutriuškindami „Lida“ ekipą.

 Įvarčius vilniečiams mušė peržišroje dalyvaujantys žaidėjai.<br> P.Jakelio/fkzalgiris.lt nuotr.
 Įvarčius vilniečiams mušė peržišroje dalyvaujantys žaidėjai.<br> P.Jakelio/fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 8:15 AM

Startinėje vilniečių sudėtyje netrūko pasikeitimų. Vietą atakos smaigalyje nuo pirmųjų minučių užėmė Osvaldas Čipkus, o atraminių saugų duetą šį kartą sudarė Modestas Vorobjovas ir Victoras Perezas. Kiek aukščiau žaidė Timuras Pukhovas, tuo tarpu kairiojo saugo vietą užėmė peržiūroje dalyvaujantis Pau Morera. Simonas Urbys šį kartą buvo pastumtas į dešinę pusę.

Nuo pat pirmųjų minučių žalgiriečiai užtikrintai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir praktiškai visą pirmąjį kėlinį žaidimas vyko „Lida“ aikštės pusėje. Žalgiriečiai atliko nemažai aštrių perdavimų į baudos aikštelę, tačiau jų „uždaryti“ niekaip nepavyko.

Kartą iš baudos aikštelės prieigų į vartų plotą smūgiavo Victoras Perezas, o bene daugiausiai galvos skausmo baltarusiams kėlė Pau Morera reidai kraštu į baudos aikštelę ir itin pavojingi perdavimai. Per pirmas 45 minutes savojo meistriškumo Laurentiu Branescu taip ir neteko pademonstruoti – smūgių į vartus nebuvo, o su vieninteliu kampiniu vartininkas susitvarkė be problemų.

Iš karto po pertraukos „Žalgiris“ atliko aibę keitimų. Į vartus stojo Armantas Vitkauskas, taip pat į aikštę žengė: Filippo Bonaperti, Sigitas Olberkis, Venelinas Filipovas, Cristianas Portilla ir Domantas Šimkus.

Po keitimų kiek išsiderino „Žalgirio“ žaidimas gynyboje ir varžovai keletą kartų patikrino Armanto Vitkausko budrumą. Tiesa, puolime vilniečiai pradėjo ne tik kurti progas, bet ir jas išnaudoti.

55-ąją minutę Rolandas Baravykas iš dešiniojo atakos krašto atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur įkirtęs F.Bonaperti vienu lietimu išvedė „Žalgirį“ į priekį – 1:0.

Įpusėjus kėliniui M. Zubas į aikštę metė ir Georgą Freidgeimą bei Matą Vareiką.

Antrasis įvartis buvo pelnytas 80-ąją minutę. Šį kartą Matas Vareika sulaukęs tolimo perdavimo dešiniajame krašte puikiai susistabdė kamuolį, įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiavo į vartus. Vartininkas kamuolį atrėmė, tačiau pirmasis prie jo suskubęs F.Bonaperti rezultatą padvigubino – 2:0.

Ir tai dar nebuvo viskas. Paskutinę mačo minutę R.Baravykas atliko dar vieną puikų perdavimą į baudos aikštelę, kur galva greičiausias buvo P.Morera – 3:0.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais sekmadienį, vasario 24 d., kai Marijampolėje su „Sūduva“ sezono premjeroje kovos dėl LFF Supertaurės.

„Žalgirio“ startinė sudėtis: L.Branescu, D.Slijngardas, M.Tomičius, M.Adili, R.Baravykas, M.Vorobjovas, V.Perezas, T.Pukhovas, P.Morera, S.Urbys, O.Čipkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.